Nguyễn Thanh Tùng

 

Exercise 4 : Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. I think you should _____  jogging because it is very useful for your health.

          A. take                    B. to take                C. take up               D. take in

2. My aunt often ________ money to charitable organizations to help street children and the homeless.

          A. makes                B. does                   C. donates               D. send

3. Brian_______ many community services when he was a student.

A. has done             B.did                       C.does                     D. was doing

4. Green School _______ vegetables for an orphanage last spring.

A. planted               B. plant                   C. grow                   D. is planting

5. - What did you do last weekend?

- I __________ to the SOS Children’s Village to tutor the children there.

A. going                  B. go                       C. went                   D. goes

6. We can make postcards and sell them to ______  money to help the homeless.

          A. rise                     B. raise                   C. get                      D. own

7. We can get many _______ from volunteer work.

          A. benefit                B. benefits              C. advantage           D. good luck

8. Children _______ plastic bottles for recycling a month ago.

A. collected             B. collect                 C. collecting             D. was collected

9. We_______ English to children in a primary school last summer.

A. teaching              B. taught                 C. teach                   D. to teach

10. Our school club ________ gloves for old people in nursing homes last winter.

A. made                  B. making               C. make                  D. is making

11. About one-fifth of the American population ______  volunteer work each year.

          A. do                       B. does                    C. make                  D. makes

12. We________ bottles to help the  environment last month.

          A. reusing              B. reuse                  C. reused              D. to reuse

13. To help people with transportation, we can ______  rides to the elderly.

          A. ask                     B. give                    C. donate                D. help

14. We should help people _______ , especially the homeless, the elderly and street children .

          A. needed               B. need                   C. at need                D. in need

15. Doing volunteer work can ______  you feel more confident.

          A. do                       B. make                  C. bring                  D. force

16. We ______ very busy last week.

          A. was                    B. am                      C. were                   D. will be

17. When my family went on holiday , we________ a lot of photos

A. took                    B. saw                     C. buy                     D. do

18. In 2012, they ______ their project for street children.

          A. started                B. are starting          C. starts                  D. have started

19.Yesterday we___ to an interesting lecture about coloured vegetables in our cooking classes. 

A. read                    B. study                   C. listened               D. studied

20. Last week, Our friends also ________ other activities like clean-up or gardening  

A. joining                B. take                    C. join                     D. joined


Những câu hỏi liên quan
Nguyễn Minh Anh
7 tháng 1 lúc 13:45

 11. I think we should take up swimming.............it is suitable for your health condition.

A. so B. because C. although D. but

12. My family enjoys...................because we can sell vegetables and flowers for money.

A. garden B. gardening C. to garden D. gardened

13. Do you believe that eating................carrots helps you see at night?

A. most B. the most C. much more D. less

14. We should play sports or do exercise in order to stay in .....................

A. fit B. health C. look D. shape

15. Don’t eat that type of fish, you may have a/an............................

A. energy B. allergy C. sick D. sore

16. I forgot to wear a sun hat today and I got a....................

A. backche B. headache C. stomachache D. earache

17. Watching too much television is not good..................your eyes.

A. for B. at C. with D. to

18. I never watch ballet, and my sister doesn’t,................

A. either B. like that C. too D. so

19. How many ................of orange juice do you want?

A. cartons B. bottle C. glass D. jar

20. The temple of literature..........by old trees and is contained many interesting things

A. surround B. surrounded C. is surrounded D. was surrounded

Bình luận (0)

I. Choose the best answer to complete each of the following sentences.

1. Nowadays people hours sitting in front of computers.

A. spend B. last C. set D. take

2. I think you should take up swimming _____it is suitable for your health condition.

A. so B. because C. although D. but

3. My family enjoys because we can sell vegetables and flowers money.

A. garden - to B. gardening - for C. gardening - with D. garden - of

4. If your hobby is greeting card making, you can give your to your friends as

presents.

A. hobby B. money C. greetings D. products

5. My sister’s hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the ___

magazines.

A. fashion B. cooking C. sports D. science

6. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is .

A. danger B. in danger C. dangerous D. endangered

7. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three __ a week.

A. time B. a time C. times D. timings

8. We often read the instructions carefully in order to make of the things we like best.

A. meanings B. models C. copies D. uses

9. You need to be to follow eggshell carving because it may take two weeks to complete one shell.

A. careful B. interesting C. fit D. patient

10. If you choose sewing as your hobby, you will your own clothes.

A. do B. make C. take D. get

11. There are many why it is important to have a hobby.

A. answers B. reasons C. details D. facts

12. Will you making models in the future?

A. pick up B. look for C. take up D. find

13. Do you think that hobby is and boring?

A. easy B. difficult C. danger D. interesting

14. I love my sister’s paintings because she is very in using colors.

A. careless B. care C. creative D. imagine

15. A hobby helps you to connect with people.

A. other B. others C. another D. the other

16. I join a photography club, and all members love photos.

A. take B. taking C. make D. making

17. What does your father do his free time?

A. in B. at C. on D. while

18. I think a hobby will always give you and help you .

A. pleased - relax B. pleasure - relaxed

C. pleased - relaxing D. pleasure - relax

19. You can share your stamps other collectors a stamp club.

A. with - at B. to - at C. with - in D. to - in

20.I think this hobby does not cost you much, and you need is time.

A. most B. all of C. some D. all

21. Hoa likes music. She often …………. to music in late evenings.

A. listen B. listening C. listens D. to listens

22. I enjoy …………. baminton after school.

A. doing B. playing C. seeing D. going

23. Ann has a large …………. of stamps.

A. collect B. collection C. collecting D. collections

24. How …………. you go to the library after school?

A. often B. much C. many D. usually

25. My sister usually goes to the library with me. She likes___ comic books very much.

A. read B. reading C. to read D. read

Đỗ Thanh Hải
23 tháng 9 2021 lúc 22:58

1. Nowadays people hours sitting in front of computers.

A. spend B. last C. set D. take

2. I think you should take up swimming _____it is suitable for your health condition.

A. so B. because C. although D. but

3. My family enjoys because we can sell vegetables and flowers money.

A. garden - to B. gardening - for C. gardening - with D. garden - of

4. If your hobby is greeting card making, you can give your to your friends as

presents.

A. hobby B. money C. greetings D. products

5. My sister’s hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the ___

magazines.

A. fashion B. cooking C. sports D. science

6. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is .

A. danger B. in danger C. dangerous D. endangered

7. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three __ a week.

A. time B. a time C. times D. timings

8. We often read the instructions carefully in order to make of the things we like best.

A. meanings B. models C. copies D. uses

9. You need to be to follow eggshell carving because it may take two weeks to complete one shell.

A. careful B. interesting C. fit D. patient

10. If you choose sewing as your hobby, you will your own clothes.

A. do B. make C. take D. get

11. There are many why it is important to have a hobby.

A. answers B. reasons C. details D. facts

12. Will you making models in the future?

A. pick up B. look for C. take up D. find

13. Do you think that hobby is and boring?

A. easy B. difficult C. danger D. interesting

14. I love my sister’s paintings because she is very in using colors.

A. careless B. care C. creative D. imagine

15. A hobby helps you to connect with people.

A. other B. others C. another D. the other

16. I join a photography club, and all members love photos.

A. take B. taking C. make D. making

17. What does your father do his free time?

A. in B. at C. on D. while

18. I think a hobby will always give you and help you .

A. pleased - relax B. pleasure - relaxed

C. pleased - relaxing D. pleasure - relax

19. You can share your stamps other collectors a stamp club.

A. with - at B. to - at C. with - in D. to - in

20.I think this hobby does not cost you much, and you need is time.

A. most B. all of C. some D. all

21. Hoa likes music. She often …………. to music in late evenings.

A. listen B. listening C. listens D. to listens

22. I enjoy …………. baminton after school.

A. doing B. playing C. seeing D. going

23. Ann has a large …………. of stamps.

A. collect B. collection C. collecting D. collections

24. How …………. you go to the library after school?

A. often B. much C. many D. usually

25. My sister usually goes to the library with me. She likes___ comic books very much.

A. read B. reading C. to read D. read

Bình luận (0)
Phan Thị Anh Thư
26 tháng 11 2021 lúc 18:44

1. The cave is very dark, you should bring the ____________ with you.

A. torch.                     B. compass.                C. sleeping bag.           D. hat.

2. When hiking overnight, don’t forget to bring the __________. It will keep you warm at night.

A. sleeping bag.         B. hiking boots.           C. sun cream.            D. painkillers.

3. Ba Be lake is ____________ lake in Viet Nam.

A. the larger.                B. the largest.              C. larger.                      D. largest.

4. We use ____________ to cut papers or something.

A. scissors.                  B. valley.                    C. plaster.                   D. compass.

5. We use ____________ to cover the pain.

A. compass.                B. plaster.                  C. forest                      D. computer.

6. We use ____________ to cover the pain.

A. compass.                B. plaster.                 C. forest.                      D. computer.

Bình luận (0)
mit béo

 Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. Louise is very fond _________ going fishing with his family at weekends

A. about

B. of

C. in

D. with

 

2. She has decided to ______________yoga because it is very good for her health.

A. take in

B. take up

C. take to

D. take with

 

3. The typical house of ethnic minorities is the ________ house.

A. steel

B. concrete

C. cottage

D. stilt

 

4. _______ is the festival celebrated? – Every year.

A. When

B. How often

C. How

D. What

5. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ________ house. 

A. communication                 B. community                               C. communal                           D. commune

6. In Vietnam, we do not discriminate against any _____ or religious group.

 

 

A. tradition

B. minor

C. culture

D. custom

7. I believe you can do _____ in the next test.

A. best

B. better

C. more well

D. weller

8. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.

A. prepare                             B. to prepare                  C. preparing                            D. prepared

9. My father sometimes goes _______in the forests. He’d like to find some more food for our family.

A. hunt                                  B. hunting                        C. to hunt                               D. hunted

10.Yoga helps us learn_____ to co-ordinate breathing and movement.

A. What                                 B. when                            C. Why                                   D. How

Knight™
19 tháng 12 2021 lúc 19:06

Đây bạn!!!
Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.
1. Louise is very fond _________ going fishing with his family at weekends
A. about
B. of
C. in
D. with
2. She has decided to ______________yoga because it is very good for her health.
A. take in
B. take up
C. take to
D. take with
3. The typical house of ethnic minorities is the ________ house.
A. steel
B. concrete
C. cottage
D. stilt
4. _______ is the festival celebrated? – Every year.
A. When
B. How often
C. How
D. What

5. In the Central Highlands, the biggest and tallest house in the village is the ________ house. 
A. communication
B. community
C. communal
D. commune
6. In Vietnam, we do not discriminate against any _____ or religious group.
A. tradition
B. minor
C. culture
D. custom
7. I believe you can do _____ in the next test.
A. best
B. better
C. more well
D. weller
8. My mother enjoys_________ traditional food for our family, especially at Tet holiday.
A. prepare
B. to prepare
C. preparing
D. prepared
9. My father sometimes goes _______in the forests. He’d like to find some more food for our family.
A. hunt
B. hunting
C. to hunt
D. hunted
10.Yoga helps us learn_____ to co-ordinate breathing and movement.
A. what
B. when
C. why
D. how

Bình luận (1)
Nguyễn Bảo Ngọc ( Team b...

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

11.We came to the remote village and meals for homeless children .

A.cook B.offered C.do D. made

12.You should think of the volunteer activities in your community.

A.taking in B.taking part in C.participating D.making

13.Traditional volunteer activities include money for people in need, cooking andgiving food.

A.rising B.raising C.getting D.taking

14.You can help young children by them to do homework before or after school.

A.doing B.offering C.teaching D.helping

15.Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.

A.give away B.give back C.take off D.put on

16.To help people in remote areas, we can transportation, such as giving rides to the elderly.

A.give B.bring C.provide D.donate

17.Let’s help the sweet children because they have bad .

A.live B.living conditions C.ways of life D.earnings

18.They have decided to ride to work it is good for their health and the environment.

A.so B.but C.althoughD.because

19.Our school has a programme to children from poor families in Ho Chi Minh City.

A.ask B.offer C.tutor D.volunteer

20.Americans the tradition of volunteering and helping one another since the early days of the country.

A.have had B.has had C.had D.to have

21.Volunteers can do general such as clean-up projects or home repair.

A.activities B.things C.labour D.jobs

22.My brother and I a white tiger already.

A.have seen B.has seen C.see D.are seeing

23.I blood twice, and presents to sick children in the hospital recently.

A.donate - give B.donated — gave

C.have donated - have given D.have donated - gave

24.Volunteering is special me because I can help others.

A. at B. for C.with D. to

25.How many novels Charles Dickens ?

A.does - write B.have - written C.did - written D.did - write

26.We to Ha Noi several times, but last summer we there by train.

A.flew - went B.has flown - went

C.have flown - have gone D.have flown - went

27.She blood twenty times so far.

A.donates B.has donated C.is donating D.to donate

28.He lectures to foreign tourists about traditional food and games recently .

A.gives B.gave C.have given D.has given

29.They have decided to clean up the neighbourhood it is full of rubbish.

A.so B.but C.althoughD.because

30.“Have you ever to Sa Pa?”

A.gone B.been C.seen D.visited

Khinh Yên
26 tháng 8 2021 lúc 8:03

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

11.We came to the remote village and meals for homeless children .

A.cook B.offered C.do D. made

12.You should think of the volunteer activities in your community.

A.taking in B.taking part in C.participating D.making

13.Traditional volunteer activities include money for people in need, cooking andgiving food.

A.rising B.raising C.getting D.taking

14.You can help young children by them to do homework before or after school.

A.doing B.offering C.teaching D.helping

15.Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.

A.give away B.give back C.take off D.put on

16.To help people in remote areas, we can transportation, such as giving rides to the elderly.

A.give B.bring C.provide D.donate

17.Let’s help the sweet children because they have bad .

A.live B.living conditions C.ways of life D.earnings

18.They have decided to ride to work it is good for their health and the environment.

A.so B.but C.althoughD.because

19.Our school has a programme to children from poor families in Ho Chi Minh City.

A.ask B.offer C.tutor D.volunteer

20.Americans the tradition of volunteering and helping one another since the early days of the country.

A.have had B.has had C.had D.to have

21.Volunteers can do general such as clean-up projects or home repair.

A.activities B.things C.labour D.jobs

22.My brother and I a white tiger already.

A.have seen B.has seen C.see D.are seeing

23.I blood twice, and presents to sick children in the hospital recently.

A.donate - give B.donated — gave

C.have donated - have given D.have donated - gave

24.Volunteering is special me because I can help others.

A. at B. for C.with D. to

25.How many novels Charles Dickens ?

A.does - write B.have - written C.did - written D.did - write

26.We to Ha Noi several times, but last summer we there by train.

A.flew - went B.has flown - went

C.have flown - have gone D.have flown - went

27.She blood twenty times so far.

A.donates B.has donated C.is donating D.to donate

28.He lectures to foreign tourists about traditional food and games recently 

A.gives B.gave C.have given D.has given

29.They have decided to clean up the neighbourhood it is full of rubbish.

A.so B.but C.althoughD.because

30.“Have you ever to Sa Pa?”

A.gone B.been C.seen D.visited

Bình luận (1)
Đỗ Thanh Hải
30 tháng 6 2021 lúc 15:05

1 A

2 A

3 C

4 A

5 C

6 D

7 B

8 D

9 A

10 C

Bình luận (0)
duy   đab

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. You ___________miss any of the meetings. They’re always very useful.

A. needn’t            B. shouldn’t                             C. should                        D. can

2. She is famous___________her intelligence. She designs many special styles for Aodai.

A. for                    B. in                               C. with                           D. into

3. The buses were very___________this morning. We can’t go to the church with you in time.

A. crowd              B. full                                       C. crowded                     D. busy

4. So many people nowadays are ___________ computers and mobile phones. They use them a lot.

          A. addicted to                 B. bored with                           C. worried about            D. afraid of

5. I love ___________ with my best friend Susan during the weekend. We go window-shopping or to the cinema.

          A. chatting             B. studying                              C. visiting                                 D. hanging out

6. The volunteers have to work much ___________ usual to save the dying animals from the forest fire.

          A. as hard as                   B. more hard than                     C. harder than                           D. the hardest

7. I couldn’t hear what he said ___________ he was muttering under his breath.

A. if                       B. although                               C. in spite                        D. because

8. We do not have many carnivals in Viet Nam; ___________, we have many special traditional festivals.

A. moreover                   B. nevertheless                C. while                          D. although

9. Why don’t we  ___________our parents with some DIY projects? I think it is useful.

A. do                              B. help                           C. make                          D. give

10. You  _______________use your mobile phone on the plane.

A. must                 B. have to                       C. don’t have to             D. mustn’t

II. Put the verbs in brackets into the correct form.

1.  Do you fancy (buy) ____________________  a new laptop ?

2.  We ( have) ______________________ a test tomorrow.

3. They (build) ______________________  that house since 2009.

4. We (do) ____________________  our homework when the light went out at 9 p.m. last night.

5. You shouldn’t (miss) ______________________ any of the meetings. They are always very important.

PART C- READING

I. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

hard – takes – their – bring – where

Vietnamese students usually go to school in the mornings, they sometimes (1) ___________ their breakfast with them and eat in the classroom before the teachers come in. It’s incredibly noisy at first, but they settle down, and learn (2) ___________ for about two periods. At break time, they go to the playing field (3) ___________they run about. At lunchtime, some mothers come and take (4) ___________children home for an hour, but most children stay at school. Quite often in the afternoons, another teacher (5) ___________the children out on a visit. After school, mother or father comes and gets children home in the car.

1. _____________ 2. _____________ 3. ____________ 4. ______________ 5._____________

II. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage :

Rice is (1)______by Vietnamese people every day. It often (2)______in tropical countries such as Vietnam, Thailand or Malaysia. The Chinese have also been growing rice for (3)______years. The seeds are planted in special beds to grow into young rice plants. Then they are taken to fields covered with muddy water called paddies. The fields of rice look very (4)______. After 3 or 5 months, the rice is ready to be picked. People often drain away water before colleting rice. Eating rice is a special action in the world. They don’t use spoons or forks to enjoy bowls of rice. (5)______, they use two short sticks known as chopsticks to put rice into their mouths. China and Vietnam are the two countries in which people use chopsticks very well.

1. A. used                B. taken                C. eaten                 D. boiled

2. A. grows              B. keeps                C. plants                D. stays

3. A. thousands                 B. thousand           C. thousand of      D. thousands of

4. A. beauty             B. beautiful           C. beautifully                  D. the beauty

5. A. However                   B. Moreover                   C. Besides             D. Instead

Đỗ Thanh Hải
4 tháng 10 2021 lúc 22:27

I. Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. You ___________miss any of the meetings. They’re always very useful.

A. needn’t            B. shouldn’t                             C. should                        D. can

2. She is famous___________her intelligence. She designs many special styles for Aodai.

A. for                    B. in                               C. with                           D. into

3. The buses were very___________this morning. We can’t go to the church with you in time.

A. crowd              B. full                                       C. crowded                     D. busy

4. So many people nowadays are ___________ computers and mobile phones. They use them a lot.

          A. addicted to                 B. bored with                           C. worried about            D. afraid of

5. I love ___________ with my best friend Susan during the weekend. We go window-shopping or to the cinema.

          A. chatting             B. studying                              C. visiting                                 D. hanging out

6. The volunteers have to work much ___________ usual to save the dying animals from the forest fire.

          A. as hard as                   B. more hard than                     C. harder than                           D. the hardest

7. I couldn’t hear what he said ___________ he was muttering under his breath.

A. if                       B. although                               C. in spite                        D. because

8. We do not have many carnivals in Viet Nam; ___________, we have many special traditional festivals.

A. moreover                   B. nevertheless                C. while                          D. although

9. Why don’t we  ___________our parents with some DIY projects? I think it is useful.

A. do                              B. help                           C. make                          D. give

10. You  _______________use your mobile phone on the plane.

A. must                 B. have to                       C. don’t have to             D. mustn’t

II. Put the verbs in brackets into the correct form.

1.  Do you fancy (buy) _________buying___________  a new laptop ?

2.  We ( have) __________will have____________ a test tomorrow.

3. They (build) __________have built____________  that house since 2009.

4. We (do) ___________were doing_________  our homework when the light went out at 9 p.m. last night.

5. You shouldn’t (miss) _________miss_____________ any of the meetings. They are always very important.

PART C- READING

I. Read the following passage and put a word in the box in each of the numbered blanks:

hard – takes – their – bring – where

Vietnamese students usually go to school in the mornings, they sometimes (1) _________bring __ their breakfast with them and eat in the classroom before the teachers come in. It’s incredibly noisy at first, but they settle down, and learn (2) ____hard _______ for about two periods. At break time, they go to the playing field (3) ___________they run about. At lunchtime, some mothers come and take (4) ______where_____children home for an hour, but most children stay at school. Quite often in the afternoons, another teacher (5) __takes _________the children out on a visit. After school, mother or father comes and gets children home in the car.

1. _____________ 2. _____________ 3. ____________ 4. ______________ 5._____________

II. Choose the correct word A, B, C or D for each gap to complete the following passage :

Rice is (1)______by Vietnamese people every day. It often (2)______in tropical countries such as Vietnam, Thailand or Malaysia. The Chinese have also been growing rice for (3)______years. The seeds are planted in special beds to grow into young rice plants. Then they are taken to fields covered with muddy water called paddies. The fields of rice look very (4)______. After 3 or 5 months, the rice is ready to be picked. People often drain away water before colleting rice. Eating rice is a special action in the world. They don’t use spoons or forks to enjoy bowls of rice. (5)______, they use two short sticks known as chopsticks to put rice into their mouths. China and Vietnam are the two countries in which people use chopsticks very well.

1. A. used                B. taken                C. eaten                 D. boiled

2. A. grows              B. keeps                C. plants                D. stays

3. A. thousands                 B. thousand           C. thousand of      D. thousands of

4. A. beauty             B. beautiful           C. beautifully                  D. the beauty

5. A. However                   B. Moreover                   C. Besides             D. Instead

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
27 tháng 11 2021 lúc 19:06

11. We came to the remote village and meals for homeless children .

A. cook B. offered C. do D. made

12. You should think of the volunteer activities in your community.

A. taking in B. taking part in C. participating D. making

13. Traditional volunteer activities include money for people in need, cooking and giving food.

A. rising B. raising C. getting D. taking

14. You can help young children by them to do homework before or after school.

A. doing B. offering C. teaching D. helping

15. Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.

A. give away B. give back C. take off D. put on

16. To help people in remote areas, we can transportation, such as giving rides to the elderly.

A. give B. bring C. provide D. donate

17. Let’s help the sweet children because they have bad .

A. live B. living conditions C. ways of life D. earnings

18. They have decided to ride to work it is good for their health and the environment.

A. so B. but C. although D. because

19. Our school has a programme to children from poor families in Ho Chi Minh City.

A. ask B. offer C. tutor D. volunteer

Bình luận (0)
Phạm Khánh Nam
vật lý
8 tháng 10 2021 lúc 20:26

11.a

 

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
8 tháng 10 2021 lúc 20:28

1 A

2 B

3 B

4 C

5 A

6 C

7 B

8 D

9 C

10 A

11 A

12 A

Bình luận (0)
Nguyễn Thị Kim Ngân
IV. Choose the best answer (A, B, C or D).1. You need to be __________ to follow eggshell carving because it may take two weeks to complete one shell.A. fit B. patient C. careful D. interested2. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three__________ a week.A. time B. a time C. times D. timings3. If you choose sewing as your hobby, you will __________ you own clothes.A. make B. get C. do D. take4. We often read the instructions carefully in order to make ______ of the things we like best.A. models B. copies C. uses D. meanings5. What does your father do __________ his free time?A. in B. at C. while D. on6. I think a hobby will always give you __________ and help you __________.A. pleased – relaxing C. pleasure – relaxedB. pleased – relax D. pleasure – relax 7. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is __________ .A. dangerous B. danger C. in danger D. endangered8. My sister’s hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the_____ magazines.A. fashion B. sports C. science D. cooking9. You can share your stamps __________ other collectors __________ a stamp club.A. with – at B. with – in C. to – in D. to – at10. If your hobby is greeting card making, you can give your __________ to your friends as presents.A. money B. hobby C. products D. greetings11. I think this hobby doesn’t cost you much, and __________ you need is time.A. all B. some C. all of D. most12. My family enjoys __________ because we can sell vegetables and flowers__________ moneyA. garden – to B. gardening – for C. garden – of D. gardening – with13. People __________ hours sitting in front of the computers.A. set B. spend C. take D. last14. I think you should take up swimming __________ it is suitable for your health condition.A. because B. but C. although D. so15. There are many __________ why it is important to have a hobby.A. facts B. details C. reasons D. answers16. I join a photography club and all the members love reasons a lot of beautiful photos.A. make B. take C. making D. taking17. Will you __________ making models in the future.A. find B. take up C. look for D. pick up18. A hobby help you connect with __________ people.A. the other B. another C. other D. others19. I love my sister’s paintings because she is very __________ in using colours.A. care B. careless C. creative D. imagine20. Do you think that hobby is __________ and boring?A. danger B. easy C. interesting D. difficult21. We should play sports or do exercise in order to stay in __________.A. look B. health C. fit D. shape22. The Japanese eat a lot of fish instead of meat ______ they stay more healthy.A. because B. so C. although D. but23. I forgot to wear a sun hat today and I got a __________.A. earache B. backache C. headache D. stomachache24. We need to spend less time __________ computer games.A. play B. to play C. playing D. to playing25. When you have a temperature, you should drink more water and rest……A. more B. most C. less D. all26. Rob eats a lot of fast food and he __________ on a lot of weight.A. takes B. spends C. puts D. bring27. When you have flu, you may have a cough and a __________ nose.A. running B. runny C. noisy D. flowing 28. Do more exercises __________ eat more fruits and vegetables.A. and B. or C. but D. so29. Watching too much TV is not good __________ you or your eyes.A. at B. for C. with D. to30. After working on a computers for long hours, you should __________ youreyes and relax.A. wake B. rest C. sleep D. sleep in31. She __________ blood twenty times so far.A. donates B. has donated C. is donating D. to donate32. Volunteers can do general ______ such as clean-up projects or home repair.A. things B. labor C. jobs D. activities33. We came to the remote village and ______meals for homeless children.A. cook B. offered C. do D. made34. He __________ lectures to foreign tourists about traditional food and games recently.A. gives B. gave C. have given D. has given35. You should think of __________ the volunteer activities in your community.A. taking in B. making C. participating D. taking part in36. Have you ever __________ to Sapa?A. seen B. been C. visited D. gone37. Traditional volunteer activities include __________ money for people in need, cooking and giving food.A. getting B. rising C. raising D. taking38. They have decided to clean up the neighborhood _____it is full of rubbish.A. so B. but C. because D. although39. How many novels __________ Charles Dickens __________?A. does – write B. did – write C. did written D. have – written40. You can help young children by __________ them to do homework beforeor after school.A. teaching B. doing C. helping D. offering41. Today, subjects like music and arts are put into the school __________ in Viet Nam.A. so B. too C. either D. however42.  My cousin – Hoa, is the same age __________ me.A. as B. of C. to D. like43. For many people, a good knowledge of music and arts is regarded as a__________ for every student.A. need B. needs C. necessity D. necessary44. This year’s musical festival is not __________ it was last year.A. worse B. as good as C. as well as D. different from45. Since the 1970s, the festival in Glastonbury has taken __________ almost every year and has grown in size.A. time B. place C. note D. notice46. The puppet shows present __________ themes of Vietnamese villages.A. city B. country C. rural D. urban47. The brit school is the most famous __________ arts school in Britain.A. perform B. performed C. performing D. performance48. The villagers are __________ they were years ago. There is no change at all.A. as friendly as C. different fromB. as friend as D. not as friendly as49. Dong ho paintings are made on __________ paper with beautiful __________ colours.A. tradition – nature B. tradition – natural C. traditional – nature D. traditional – natural50. My village is not __________ it was ten years ago.A. same as B. the same C. the same as D. the same like51. The eel soup that your father has just cooked tastes very __________.A. delicious B. best C. well D. healthy52. There is __________ tofu, but there aren’t __________ sandwiches.A. some – some B. any – any C. any – some D. some – any53. There isn’t __________ for dinner, so i have to go to the market.A. any left B. some left C. any leaning D. some leaving54. How many __________ do you need?A. yogurt B. carton of yogurt C. packet of yogurt      D. cartons of yogurt55. What __________ do I need to cook an omelette?A. menu B. food C. material D. ingredients56. A __________ is a small meal that you eat when you are in hurry.A. lunch B. snack C. breakfast D. fast food57. Is there any butter __________ in the refrigerator?A. left B. leave C. to leave D. leaving58. In Vietnam, spring rolls are served __________ at family gathering or anniversary dinner.A. most B. most of C. almost D. mostly59. __________ bottles of milk does your family need for a week?A. How B. How much C. How many D. How often60. What is your __________ dish for breakfast? – It’s beef noodle soup.A. best B. liking C. most D. favourite
Tuệ Lâm
2 tháng 1 2021 lúc 20:39

IV. Choose the best answer (A, B, C or D).

1. You need to be __________ to follow eggshell carving because it may take two weeks to complete one shell.

A. fit B. patient C. careful D. interested

2. My sister is very keen on swimming, and she goes swimming three__________ a week.

A. time B. a time C. times D. timings

3. If you choose sewing as your hobby, you will __________ you own clothes.

A. make  B. get  C. do  D. take

4. We often read the instructions carefully in order to make ______ of the things we like best.

A. models B. copies C. uses D. meanings

5. What does your father do __________ his free time?

A. in B. at C. while D. on

6. I think a hobby will always give you __________ and help you __________.

A. pleased – relaxing C. pleasure – relaxedB. pleased – relax D. pleasure – relax 

7. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is __________ .

A. dangerous B. danger C. in danger D. endangered

8. My sister’s hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the_____ magazines.

A. fashion B. sports C. science D. cooking

9. You can share your stamps __________ other collectors __________ a stamp club.

A. with – at B. with – in C. to – in D. to – at

10. If your hobby is greeting card making, you can give your __________ to your friends as presents.

A. money B. hobby C. products D. greetings

11. I think this hobby doesn’t cost you much, and __________ you need is time.

A. all B. some C. all of D. most

12. My family enjoys __________ because we can sell vegetables and flowers__________ money

A. garden – to B. gardening – for C. garden – of D. gardening – with

13. People __________ hours sitting in front of the computers.

A. set B. spend C. take D. last

14. I think you should take up swimming __________ it is suitable for your health condition.

A. because B. but C. although D. so

15. There are many __________ why it is important to have a hobby.

A. facts B. details C. reasons D. answers

16. I join a photography club and all the members love reasons a lot of beautiful photos.

A. make B. take C. making D. taking

17. Will you __________ making models in the future.

A. find B. take up C. look for D. pick up

18. A hobby help you connect with __________ people.

A. the other B. another C. other D. others

19. I love my sister’s paintings because she is very __________ in using colours.

A. care B. careless C. creative D. imagine

20. Do you think that hobby is __________ and boring?

A. danger B. easy C. interesting D. difficult

21. We should play sports or do exercise in order to stay in __________.

A. look B. health C. fit D. shape

22. The Japanese eat a lot of fish instead of meat ______ they stay more healthy.

A. because B. so C. although D. but

23. I forgot to wear a sun hat today and I got a __________.

A. earache B. backache C. headache D. stomachache

24. We need to spend less time __________ computer games.

A. play B. to play C. playing D. to playing

25. When you have a temperature, you should drink more water and rest……

A. more B. most C. less D. all

26. Rob eats a lot of fast food and he __________ on a lot of weight.

A. takes B. spends C. puts D. bring

27. When you have flu, you may have a cough and a __________ nose.

A. running B. runny C. noisy D. flowing 

28. Do more exercises __________ eat more fruits and vegetables.

A. and B. or C. but D. so

29. Watching too much TV is not good __________ you or your eyes.

A. at B. for C. with D. to

30. After working on a computers for long hours, you should __________ youreyes and relax.

A. wake B. rest C. sleep D. sleep in

31. She __________ blood twenty times so far.

A. donates B. has donated C. is donating D. to donate

32. Volunteers can do general ______ such as clean-up projects or home repair.

A. things B. labor C. jobs D. activities

33. We came to the remote village and ______meals for homeless children.

A. cook B. offered C. do D. made

34. He __________ lectures to foreign tourists about traditional food and games recently.

A. gives B. gave C. have given D. has given

35. You should think of __________ the volunteer activities in your community.

A. taking in B. making C. participating D. taking part in

36. Have you ever __________ to Sapa?

A. seen B. been C. visited D. gone

37. Traditional volunteer activities include __________ money for people in need, cooking and giving food.

A. getting B. rising C. raising D. taking

38. They have decided to clean up the neighborhood _____it is full of rubbish.

A. so B. but C. because D. although

39. How many novels __________ Charles Dickens __________?

A. does – write B. did – write C. did written D. have – written

40. You can help young children by __________ them to do homework beforeor after school.

A. teaching B. doing C. helping D. offering

41. Today, subjects like music and arts are put into the school __________ in Viet Nam.

A. so B. too C. either D. however

42.  My cousin – Hoa, is the same age __________ me.

A. as B. of C. to D. like

43. For many people, a good knowledge of music and arts is regarded as a__________ for every student.

A. need B. needs C. necessity D. necessary

44. This year’s musical festival is not __________ it was last year.

A. worse B. as good as C. as well as D. different from4

5. Since the 1970s, the festival in Glastonbury has taken __________ almost every year and has grown in size.

A. time B. place C. note D. notice

46. The puppet shows present __________ themes of Vietnamese villages.

A. city B. country C. rural D. urban

47. The brit school is the most famous __________ arts school in Britain.

A. perform B. performed C. performing D. performance

48. The villagers are __________ they were years ago. There is no change at all.

A. as friendly as C. different fromB. as friend as D. not as friendly as

49. Dong ho paintings are made on __________ paper with beautiful __________ colours.

A. tradition – nature  B. tradition – natural C. traditional – nature  D. traditional – natural

50. My village is not __________ it was ten years ago.

A. same as B. the same C. the same as D. the same like

51. The eel soup that your father has just cooked tastes very __________.

A. delicious B. best C. well D. healthy

52. There is __________ tofu, but there aren’t __________ sandwiches.

A. some – some B. any – any C. any – some D. some – any

53. There isn’t __________ for dinner, so i have to go to the market.

A. any left B. some left C. any leaning D. some leaving

54. How many __________ do you need?

A. yogurt B. carton of yogurt C. packet of yogurt      D. cartons of yogurt

55. What __________ do I need to cook an omelette?

A. menu B. food C. material D. ingredients

56. A __________ is a small meal that you eat when you are in hurry.

A. lunch B. snack C. breakfast D. fast food

57. Is there any butter __________ in the refrigerator?

A. left B. leave C. to leave D. leaving

58. In Vietnam, spring rolls are served __________ at family gathering or anniversary dinner.

A. most B. most of C. almost D. mostly

59. __________ bottles of milk does your family need for a week?

A. How B. How much C. How many D. How often

60. What is your __________ dish for breakfast? – It’s beef noodle soup.A. best B. liking C. most D. favourite

Bình luận (1)