Nguyễn Thanh Tùng

 

Exercise 4 : Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. I think you should _____  jogging because it is very useful for your health.

          A. take                    B. to take                C. take up               D. take in

2. My aunt often ________ money to charitable organizations to help street children and the homeless.

          A. makes                B. does                   C. donates               D. send

3. Brian_______ many community services when he was a student.

A. has done             B.did                       C.does                     D. was doing

4. Green School _______ vegetables for an orphanage last spring.

A. planted               B. plant                   C. grow                   D. is planting

5. - What did you do last weekend?

- I __________ to the SOS Children’s Village to tutor the children there.

A. going                  B. go                       C. went                   D. goes

6. We can make postcards and sell them to ______  money to help the homeless.

          A. rise                     B. raise                   C. get                      D. own

7. We can get many _______ from volunteer work.

          A. benefit                B. benefits              C. advantage           D. good luck

8. Children _______ plastic bottles for recycling a month ago.

A. collected             B. collect                 C. collecting             D. was collected

9. We_______ English to children in a primary school last summer.

A. teaching              B. taught                 C. teach                   D. to teach

10. Our school club ________ gloves for old people in nursing homes last winter.

A. made                  B. making               C. make                  D. is making

11. About one-fifth of the American population ______  volunteer work each year.

          A. do                       B. does                    C. make                  D. makes

12. We________ bottles to help the  environment last month.

          A. reusing              B. reuse                  C. reused              D. to reuse

13. To help people with transportation, we can ______  rides to the elderly.

          A. ask                     B. give                    C. donate                D. help

14. We should help people _______ , especially the homeless, the elderly and street children .

          A. needed               B. need                   C. at need                D. in need

15. Doing volunteer work can ______  you feel more confident.

          A. do                       B. make                  C. bring                  D. force

16. We ______ very busy last week.

          A. was                    B. am                      C. were                   D. will be

17. When my family went on holiday , we________ a lot of photos

A. took                    B. saw                     C. buy                     D. do

18. In 2012, they ______ their project for street children.

          A. started                B. are starting          C. starts                  D. have started

19.Yesterday we___ to an interesting lecture about coloured vegetables in our cooking classes. 

A. read                    B. study                   C. listened               D. studied

20. Last week, Our friends also ________ other activities like clean-up or gardening  

A. joining                B. take                    C. join                     D. joined

Không Tan Tuyết
19 tháng 8 lúc 22:06

1.c 2.c 3.b 4.a 5.c 6.b 7.b 8.a

9.b 10.a 11.b 12.c 13.b 14.d 15.b 16.c 17.a 18.a 19.c 20.d

Bình luận (0)

Các câu hỏi tương tự
Nguyễn Thị Hương Giang

III. Choose the correct answers.
1. Volunteers can do general such as clean-up project or home repair.
A. activities B. things C. labour D. jobs
2. My brother and I a white tiger already.
A. have seen B. has seen C. see D. are seeing
3. I blood twice, and presents to sick children in the hospital
recently.

A. donate - give B. donated - gave
C. have donated - have given D. have donated - gave
4. Volunteering is special me because I can help others.
A. at B. for C. with D. to
5. How many novels Charles Dickens ?
A. did - write B. have - written C. did - written D. does - write
6. We to Ha Noi several times, but last summer we by train.
A. flew- went B. has flown – went
C. have flown - have gone D. have flown - went
7. She blood twenty times so far.
A. donates B. has donated C. is donating D. to donate
8. He lectures to foreign tourists about traditional food and games recently.
A. gives B. gave C. have given D. has given
9. They have decided to clean up the neighbourhood it is full of rubbish.
A. so B. but C. although D. because
10. “Have you ever to Sa Pa?
A. arrived B. been C. seen D. visited
11. We came to the remote village and meals for homeless children.
A. cook B. offered C. do D. made
12. You should think of the volunteer activities in your community.
A. taking in B. taking part in C. participating D. making
13. Traditional volunteer activities include moneyfor people in need, cooking and
giving food.
A. rising B. raising C. getting D. taking
14. You can help young children by them to do homework before or after
school.
A. doing B. offering C. teaching D. helping
15. Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.
A. give away B. give back C. take off D. put on
16. To help people in remote areas, we can transportation, such as giving
rides to the elderly.
A. give B. bring C. provide D. donate
17. Let’s help the street children because they have bad .
A. live B. living conditions
C. ways of life D. earnings
18. They have decided to ride to work it is good for their health and the
environment.
A. so B. but C. although D. because
19. Our school has a programme to children from poor families in Ho Chi
Minh City.
A. ask B. offer C. tutor D. volunteer

20. Americans the tradition of volunteering and helping one another since the
early days of the country.
A. have had B. has had C. had D. to have

 

Nguyễn Bảo Ngọc ( Team b...

Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

11.We came to the remote village and meals for homeless children .

A.cook B.offered C.do D. made

12.You should think of the volunteer activities in your community.

A.taking in B.taking part in C.participating D.making

13.Traditional volunteer activities include money for people in need, cooking andgiving food.

A.rising B.raising C.getting D.taking

14.You can help young children by them to do homework before or after school.

A.doing B.offering C.teaching D.helping

15.Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.

A.give away B.give back C.take off D.put on

16.To help people in remote areas, we can transportation, such as giving rides to the elderly.

A.give B.bring C.provide D.donate

17.Let’s help the sweet children because they have bad .

A.live B.living conditions C.ways of life D.earnings

18.They have decided to ride to work it is good for their health and the environment.

A.so B.but C.althoughD.because

19.Our school has a programme to children from poor families in Ho Chi Minh City.

A.ask B.offer C.tutor D.volunteer

20.Americans the tradition of volunteering and helping one another since the early days of the country.

A.have had B.has had C.had D.to have

21.Volunteers can do general such as clean-up projects or home repair.

A.activities B.things C.labour D.jobs

22.My brother and I a white tiger already.

A.have seen B.has seen C.see D.are seeing

23.I blood twice, and presents to sick children in the hospital recently.

A.donate - give B.donated — gave

C.have donated - have given D.have donated - gave

24.Volunteering is special me because I can help others.

A. at B. for C.with D. to

25.How many novels Charles Dickens ?

A.does - write B.have - written C.did - written D.did - write

26.We to Ha Noi several times, but last summer we there by train.

A.flew - went B.has flown - went

C.have flown - have gone D.have flown - went

27.She blood twenty times so far.

A.donates B.has donated C.is donating D.to donate

28.He lectures to foreign tourists about traditional food and games recently .

A.gives B.gave C.have given D.has given

29.They have decided to clean up the neighbourhood it is full of rubbish.

A.so B.but C.althoughD.because

30.“Have you ever to Sa Pa?”

A.gone B.been C.seen D.visited

Nữ Hoàng

Test 2


I. Choose the best one to complete the sentences. 
1. I don’t have a sister. My friend doesn’t have a sister, _________.
A. so B. too C. either D. neither
2. What do you do _______ your free time?
A. in B. on C. at D. for
3. There aren’t many programs ________ children.
A. for B. on C. to D. with
4. Can you tell us_______ you visited?
A. What places B. place C. How D. Where places 
5. What are the _______ of the common cold? 
A. signs B. symptoms C. warning D. notice
6. Scuba-diving became a _____ sport after the invention of special breathing equipment.
A. popular B. healthy C. boring D. free 
7. ______ you do, your cold will last for a few days and then disappear.
A. Who B. Whenever C. Medicine D. Whatever
8. Would you like to have dinner at my house tonight? - __________________ .
A. Yes, I’d love to B. Yes, I like C. Yes, I’d like D. Yes, I do
9. Would you like a cup of tea? - ________________. 
A. No, thank you B. Here you are C. No, please D. No problem 
10. Life is more comfortable, but neighbors don’t ______ each other as well as they did in the past.
A. take B.spend C. catch D. know 
II. Supply the correct form or tense of the verbs in parentheses. 
5. The numbers of participants________ every week. (increase)
6. We must remember________ sensibly. (eat)
7. Yesterday, Hoa and her aunt ______ at a fruit stall. (stop)
8. A “balanced diet” means you eat a variety of foods without______ too much of anything.(eat) 
III. Supply the correct form of the words in parentheses. 
1. Last year there was a district walking _________ for school children. (compete)
2. We must wash vegetables carefully because they can be ________. (dirt) 
3. He plays soccer very __________. (skillful)
4. I’m going to see a _______ movie with my parents. (detect)
IV. Choose the underlined part which needs correcting. 
1. You should take regular exercise to stay healthily.
A B C D
2. The weather is terrible, you have stay indoors.
A B C D
V. Read the passage. Then decide whether the statements are True (T) or False (F). (1pt)


Yesterday, Mai and her mother went to the market. They wanted to buy some meat, vegetables and fruit for their dinner. First, they went to the meat stall. There was a good selection of meat on the stall: chicken, pork and beef. Mai doesn’t like pork and her mother doesn’t, either. So they bought some beef. Next they went to the vegetable stall. They bought some spinach and cucumbers. Finally, they stopped the fruit stall. They bought a papaya, a pineapple and some oranges.

Mai and her aunt went to the market. ______They went to the meat stall, the vegetable stall and the fruit stall. ______There was a good selection of meat on the stall. ______They bought a papaya, a pineapple and an orange. ______

VI. Choose the best one to complete the passage. (2pts)
Every year millions of people catch the common cold. It isn’t a serious (1) ­­­­­­­­­­­________, but a lot of money is spent on different kinds of cold (2) _________every year. This medicine can (3)________ the symptoms . That is, it can make you cough less and stop your (4) _________ nose for a while. However, it can’t cure (5) _________cold. Although there is no cure (6) __________ the common cold (7) _________ no medicine to prevent it, people have different kinds of ideas about (8) _________ to prevent and treat cold. 
1. A. fever B.contest C. headache D. disease
2. A. medicine B. temperarure C. amount D. surgery
3. A. relieved B.relieving C. to relieve D. relieve
4. A. runny B. ran C. runner D. run
5. A.their B. my C. your D. her
6. A. of B. at C. for D.in
7. A. since B. but C. so D. and
8. A. when B. when C. how D. what

V. Rewrite the sentences, beginning with the words given. (2pts)
1.Tuan and I don’t like durians. 
à Tuan doesn’t like durians and _________________
2. How tall is he? 
àWhat’s____________________________________?
3.She is a bad tennis player. 
à She plays _________________________________
4.Would you like cold drinks? 
à Do you ___________________________________

Nguyễn Hoàng Nguyên Minh

A. MULTIPLE CHOICES (8pts)

I. Choose A, B, C or D for each gap in the following sentences or do as directed.

1. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. laugh B. high C. enough D. photograph

2. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

A. surf B. turn C. picture D. burn

3. We should play sports or do exercise in order to stay in _________.

A. look B. shape C. fit D. health

4. My sister’s favourite hobby is _________. She is very creative and paints very well.

A. painting B. cooking C. dancing D. gardening

5. My brother likes _________. He plants lots of flowers and vegetables in his garden.

A. arranging flowersB. fishing C. gardening D. carving wood

6. He looks so tired. He can’t keep his eyes open! He’s very hot too - he has a ______.

A. backache B. toothache C. earache D. temperature

7. She often _______ money to charitable organisations.

A. provides B. cleans C. donates D. helps

8. If you are trying to make a _________, you are trying to have a good effect on a person or situation.

A. different B. differ C. differently D. difference

9. She _____ to Nha Trang many times but last year she went there by train.

A. flew B. flies C. has flown D. flying

10. I think they ___________ their hobby in the future.

A. continue B. continued C. will continue D. has continued

11. The Japanese eat a lot of healthy food, ________ they live for a long time.

A. so B. because C. or D. but

12. You should eat less fast food, ______ you can put on weight.

A. so B. because C. or D. but

13. Ngoc likes __________stamps very much. She has a big collection of stamps.

A. collect B. collecting C. catch D. catching

14. We love _______ new films, and we _____ to watch a new Hollywood film next weekend.

A. watching/go B. watching/goingC. watch/will go D. watching/will go

15. Eat _________ junk food. It makes you fat!

A. less B. more C. many D. a lot

16. Do _________ exercise, and you will feel better and healthier.

A. less B. more C. many D. a lot

Phạm Khánh Nam
Phạm Khánh Nam

*Giải thích tại sao?
III.Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

11. We came to the remote village and meals for homeless children .
A. cook B. offered C. do D. made
12. You should think of the volunteer activities in your community.
A. taking in B. taking part in C. participating D. making
13. Traditional volunteer activities include money for people in need, cooking and giving food.
A. rising B. raising C. getting D. taking
14. You can help young children by them to do homework before or after school.
A. doing B. offering C. teaching D. helping
15. Let’s collect and warm clothes to homeless children in our city.
A. give away B. give back C. take off D. put on
16. To help people in remote areas, we can transportation, such as giving rides to the elderly.
A. give B. bring C. provide D. donate
17. Let’s help the sweet children because they have bad .
A. live B. living conditions C. ways of life D. earnings
18. They have decided to ride to work it is good for their health and the environment.
A. so B. but C. although D. because
19. Our school has a programme to children from poor families in Ho Chi Minh City.
A. ask B. offer C. tutor D. volunteer
20. Americans the tradition of volunteering and helping one another since the early days of the country.
A. have had B. has had C. had D. to have
21. Volunteers can do general such as clean-up projects or home repair.
A. activities B. things C. labour D. jobs
22. My brother and I a white tiger already.
A. have seen B. has seen C. see D. are seeing