read the passage and answer the questions
VII. Read the passage and answer the questions
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 22 to 26
A. Read the passage carefully, then choose the correct answer.
The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the fifteenth century. The ruins of Angkor are documented as same .of the mast impressive ones in the world, rivaling the pyramids of Giza in Egypt. Why this mighty civilization died out is a question that archeologists are now only beginning to ponder. The answer, it turns out, may be linked with the availability of fresh water.
One possible explanation far the downfall of the Khmer Empire has to do with the inhabitants' irrigation system. The temple and palaces of Angkor were constructed around a series of artificial reservoirs and canals which were annually flooded to capacity by the Mekong River. Once filled, they were used to irrigate the surrounding rice patties and farmland during the course of the year. Farmers were completely dependent upon the water for their crucial rice crop. Without consistent irrigation, the farmers would have been unable to maintain functional crop production.
Scientists speculate that toward the end of the Khmer Empire the hydraulic systems of the reservoirs and canals broke down. The construction of hundreds of sandstone temples and palaces required an enormous amount of physical labor. In addition, as the capital of the Khmer Empire, Angkor contained upwards of one hundred thousand people who resided in and around Angkor. In order to feed so many people, the local farmers were driven to grow food quicker and more efficiently. After centuries of continual use, the irrigation system was pushed beyond its capacity. Soil erosion, nutrient depletion, and the loss of water led to decrease in the food supply. With less food available, the people of Angkor slowly began to migrate to other parts of Cambodia thus leaving the marvelous city of Angkor to be swallowed by the jungle. Therefore, it is speculated that the Khmer Empire may have fallen victim to its own decrepit infrastructure.
22. What is the passage mainly about?
A. Modern day agricultural procedures in Cambodia.
B. A possible explanation for the, decline of a civilization.
C. The essential role water plays in farming.
D. Religious temples of the ancient Khmer Empire.
23. The passage preceding the passage most likely discusses ______.
A. architecture of ancient Asian civilization
B. religious practices of the people of Angkor
C. the form of government practiced by the Khmer Empire
D. the other six wonders of the world
24. According to the passage, Lake Tonle Sap in Cambodia ______.
A. is an enormous fresh body of water in Asia
B. was unable to supply enough fish for the people of Angkor
C. became polluted due to a population explosion
D. is one of the Seven Wonders of the World
25. Why does the author mention the hydraulic systems of the reservoirs?
A. They supplied irrigation from the Indian Ocean.
B. They became non-functional due to overuse.
C. They were destroyed by nearby warrior tribes.
D. They helped transport the sandstones for constructing temples.
26. It can be inferred from the passage that the inhabitants of the Khmer Empire ______.
A. were intentionally starved by the farmers
B. lost their food source due to excess rainfall
C. supplemented their diets with 'meat hunted in the nearby jungles
D. depended upon rice as their main source of food
27. All the following are mentioned as events that can affect food supply EXCEPT.
A. erosion of soil B. contamination of soil
C. reduction of nutrients D. loss of water supply
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 22 to 26
A. Read the passage carefully, then choose the correct answer.
The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the fifteenth century. The ruins of Angkor are documented as same .of the mast impressive ones in the world, rivaling the pyramids of Giza in Egypt. Why this mighty civilization died out is a question that archeologists are now only beginning to ponder. The answer, it turns out, may be linked with the availability of fresh water.
One possible explanation far the downfall of the Khmer Empire has to do with the inhabitants' irrigation system. The temple and palaces of Angkor were constructed around a series of artificial reservoirs and canals which were annually flooded to capacity by the Mekong River. Once filled, they were used to irrigate the surrounding rice patties and farmland during the course of the year. Farmers were completely dependent upon the water for their crucial rice crop. Without consistent irrigation, the farmers would have been unable to maintain functional crop production.
Scientists speculate that toward the end of the Khmer Empire the hydraulic systems of the reservoirs and canals broke down. The construction of hundreds of sandstone temples and palaces required an enormous amount of physical labor. In addition, as the capital of the Khmer Empire, Angkor contained upwards of one hundred thousand people who resided in and around Angkor. In order to feed so many people, the local farmers were driven to grow food quicker and more efficiently. After centuries of continual use, the irrigation system was pushed beyond its capacity. Soil erosion, nutrient depletion, and the loss of water led to decrease in the food supply. With less food available, the people of Angkor slowly began to migrate to other parts of Cambodia thus leaving the marvelous city of Angkor to be swallowed by the jungle. Therefore, it is speculated that the Khmer Empire may have fallen victim to its own decrepit infrastructure.
22. What is the passage mainly about?
A. Modern day agricultural procedures in Cambodia.
B. A possible explanation for the, decline of a civilization.
C. The essential role water plays in farming.
D. Religious temples of the ancient Khmer Empire.
23. The passage preceding the passage most likely discusses ______.
A. architecture of ancient Asian civilization
B. religious practices of the people of Angkor
C. the form of government practiced by the Khmer Empire
D. the other six wonders of the world
24. According to the passage, Lake Tonle Sap in Cambodia ______.
A. is an enormous fresh body of water in Asia
B. was unable to supply enough fish for the people of Angkor
C. became polluted due to a population explosion
D. is one of the Seven Wonders of the World
25. Why does the author mention the hydraulic systems of the reservoirs?
A. They supplied irrigation from the Indian Ocean.
B. They became non-functional due to overuse.
C. They were destroyed by nearby warrior tribes.
D. They helped transport the sandstones for constructing temples.
26. It can be inferred from the passage that the inhabitants of the Khmer Empire ______.
A. were intentionally starved by the farmers
B. lost their food source due to excess rainfall
C. supplemented their diets with 'meat hunted in the nearby jungles
D. depended upon rice as their main source of food
27. All the following are mentioned as events that can affect food supply EXCEPT.
A. erosion of soil B. contamination of soil
C. reduction of nutrients D. loss of water supply
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
What is the main idea of the passage?
A. Today’s style of American music is mostly influenced by African-rooted songs.
B. It is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition.
C. Spirituals, blues and ragtime are the major components that formed jazz.
D. American’s musical history was built by several famous musicians.
Đáp án B.
Key words: main idea of the passage.
Trong đoạn 1, 2 tác giả nêu ra rằng âm nhạc Mĩ khởi nguồn từ những người Mĩ gốc Phi; nhưng không ai bận tâm ghi chép về những người đã mang âm nhạc từ quê hương họ tới Mĩ.
Đoạn cuối nói rằng người ta thật khó biết tên của những người đã khơi nguồn cho truyền thống âm nhạc này ở Mĩ. Do đó, đáp án đúng phải là B. it is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition: Thật khó để xác định chính xác những người khởi đầu cho truyền thống âm nhạc ở Mĩ.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
What is the main idea of the passage?
A. Today’s style of American music is mostly influenced by African-rooted songs.
B. It is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition.
C. Spirituals, blues and ragtime are the major components that formed jazz.
D. American’s musical history was built by several famous musicians.
Đáp án B.
Key words: main idea of the passage.
Trong đoạn 1, 2 tác giả nêu ra rằng âm nhạc Mĩ khởi nguồn từ những người Mĩ gốc Phi; nhưng không ai bận tâm ghi chép về những người đã mang âm nhạc từ quê hương họ tới Mĩ.
Đoạn cuối nói rằng người ta thật khó biết tên của những người đã khơi nguồn cho truyền thống âm nhạc này ở Mĩ. Do đó, đáp án đúng phải là B. it is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition: Thật khó để xác định chính xác những người khởi đầu cho truyền thống âm nhạc ở Mĩ.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
What is the main idea of the passage?
A. Today’s style of American music is mostly influenced by African-rooted songs
B. It is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition
C. Spirituals, blues and ragtime are the major components that formed jazz
D. American’s musical history was built by several famous musicians
Đáp án B.
Key words: main idea of the passage.
Trong đoạn 1, 2 tác giả nêu ra rằng âm nhạc Mĩ khởi nguồn từ những người Mĩ gốc Phi; nhưng không ai bận tâm ghi chép về những người đã mang âm nhạc từ quê hương họ tới Mĩ.
Đoạn cuối nói rằng người ta thật khó biết tên của những người đã khơi nguồn cho truyền thống âm nhạc này ở Mĩ. Do đó, đáp án đúng phải là B. it is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition: Thật khó để xác định chính xác những người khởi đầu cho truyền thống âm nhạc ở Mĩ.
Giải giúp mình bài này với
II. Read the passage carefully, and do the tasks that follow. Task 2: Read the passage again, and answer the questions below. The Voice The Voice is a two-time Emmy Award winning, the number one series on NBC, featuring the countrys best unknown artists and four of the biggest names in music as coaches.
The shows innovative format features five stages of competition: the first begins with the blind auditions, followed by the battle rounds, the knockouts, the live playoffs and finally, the live performance shows.
During the blind auditions, the decisions from the musician coaches are based solely on voice and not on looks. The coaches hear the artists perform, but they dont get to see them - thanks to rotating chairs. If more than one coach pushes his/her button, the power then shifts to the artists to choose which coach they want to work with. If no coach pushes his/her button, the artist is eliminated from the competition.
Once teams are set, the battle is on. Coaches dedicate themselves to developing their teams of artists, giving them advice and sharing the secrets of their success, along with help from their celebrity advisers. During the battle rounds, the coaches pit two of their own team members against each other to sing the same song together in front of a studio audience. After the vocal battle, the coach must choose which of his/her singers will advance to the next round of competition, while the losing artist is available to be stolen by another coach. Each coach has two steals available during the battle rounds.
At the end of the battles, only the strongest members of each coachs roster remain and proceed to the knockout rounds. Here, the artists are paired against a teammate once more, but this time, they select their own songs to perform individually, while their direct competitor watches and waits. They are competing for their coach's confidence and decision to take them to the live shows. In the live playoff rounds, the Top 20 artists compete to secure a spot in the live shows. Artists perform live, and Americans vote to save their two favorite artists from each team. The coaches then save one remaining artist to complete their roster. The remaining contestants move on to the final phase of the competition, the live shows.
In the final live-performance phase of the competition, the Top 12 artists compete each week against each other during a live broadcast. The television audience votes to save their favorite artists.
In the end, one is named The Voice and receives the grand prize of a recording contract.
6. What is the format of The Voice? => It has five stages of competition: ________.
7. When is the artist able to choose the coach during the blind auditions? => When more than one coach pushes his/her button, _____.
8. What do the coaches do to prepare for the battle rounds? => They dedicate themselves to developing their teams of artists,___ .
9. What should the contestants do to succeed in the battle rounds? => They should compete for their coach's confidence and_____ .
10. What is the role of the audiences in the playoff rounds and the final live-performance phase of the competition? => They vote to save their two favorite artists,____
6 It has five stages of competition: blind auditions, battle rounds, knockouts, live playoffs, and live performance shows.
7 When more than one coach pushes his/her button, the artist is able to choose the coach during the blind auditions.
8 The coaches dedicate themselves to developing their teams of artists and give them advice and share the secrets of their success.
9 They should compete for their coach's confidence and make a decision to take them to the live shows.
10 The audiences play a role in the playoff rounds and the final live-performance phase of the competition by voting to save their two favorite artists.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Which of the following can be inferred from the passage?
A. Animal and plant species which pose threats to humans will die out soon.
B. Saving popular animal and plant species should be given a high priority.
C. Humans will make changes in their lifestyles to save other species.
D. The dilemma humans face between maintaining their lives and saving other species remains
Đáp án: D
Giải thích: Mấu chốt của câu này là các em phải đọc hết đoạn cuối để suy ra cái mà tác giả muốn hướng tới: Con người phải đối mặt với sự lựa chọn khó khăn: sự sống của mình hay cứu lấy động vật.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Scott Joplin and Bessie Smith were _______.
A. famous ragtime musicians
B. people who really began the American musical traditions
C. artists who inspired many musicians today
D. songwriters who wrote blues songs
Đáp án C.
Key words: Scott Joplin, Bessie Smith.
Clue: “Many musicians today credit earlier musicians such as Scott Joplin or Bessie Smith with inspiring their music”: Nhiều nhạc sĩ ngày nay ghi nhận những cái tên đi trước như Scott Joplin hay Bessie Smith vì những nghệ sĩ này đã truyền cảm hứng sáng tác cho họ.
Vậy đáp án đúng phải là C. artists who inspired many musicians today.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Scott Joplin and Bessie Smith were _______.
A. famous ragtime musicians
B. people who really began the American musical traditions
C. artists who inspired many musicians today
D. songwriters who wrote blues songs
Đáp án C.
Key words: Scott Joplin, Bessie Smith.
Clue: “Many musicians today credit earlier musicians such as Scott Joplin or Bessie Smith with inspiring their music”: Nhiều nhạc sĩ ngày nay ghi nhận những cái tên đi trước như Scott Joplin hay Bessie Smith vì những nghệ sĩ này đã truyền cảm hứng sáng tác cho họ.
Vậy đáp án đúng phải là C. artists who inspired many musicians today.