Ngân Lê

ENGLISH EXERCISES FOR PRACTICE

Grade 8 (new curriculum)

I. Mark the stress syllables in these words:    

E.g.: ’musical              scientific          classic              medical            classical           dramatic         

historic                        national           historical          athletic                        logical             

artistic                         chemical          physical           grammatical     political

 

II. Match each type of pollution with its relevant words / phrases.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III. Make conditional sentences type 2 from the clues.1. If/ I/ be / you/ ,I/ plant/ vegetables/ garden.2. More/ tourist/ come/ here/ if / beach/ be / cleaner.3. What/ happen/ if / there/ be / no/ car/ world?4. If/ I/ be / his mother/ ,I/ ask/ tidy/ room/ every day.5. If/ there/ be/ no/ war/ , people/ live/ more/ happy.6. Soil/ not/ be / so / polluted/ if / farmers/ not use/ much/ chemical/ fertilizer.

 

IV. Answer the questions, using conditional sentences type 1 or type 2.1. Who would you meet if you could travel back to the 19th century?2. If you get a good mark in your test, what will your parents do?3. If you have some free time this weekend, where will you go?4. What would you do if you saw a ghost at night?5. What will happen if we cycle more?6. If you were a superhero, what would you do?

 

V. Read this passage about the effects of visual pollution.

Visual pollution has a greater effect on people than you may think. I remember when I went to a foreign city, I was really scared because there was so much graffiti on the buildings' walls. Then I looked up, and I saw a lot of power lines over my head. Although they were not dangerous, I still felt insecure since I thought they might fall down. These things prevented me from enjoying the beautiful sights of the city. I also remember the time I studied in Melbourne. Once I was so busy with my assignments that I did not tidy my room for two weeks. Looking at the messy room caused me so much stress that I did not want to study. Then I decided to clean the room and put my things in their proper places. I also bought a small plant and placed it in a corner. These simple actions increased my motivation and helped me focus on my learning.What about you? Have you ever been affected by visual pollution?

Answer the questions.1. Why was the author scared when she was in a foreign city?        2. How did the author feel when she saw the power lines?3. Why did she have that feeling?4. What was she busy with?5. What happened when she looked at the messy room?6. What did she do for her room?

 

VI. Circle the correct answer A, B, or C.

Noise is constant and loud sound. To measure the loudness, or volume of sounds, people use a unit called a decibel. When a sound is louder than 70 decibels, it can cause noise pollution. Do you know that the noise from a vacuum cleaner or a motorcycle can result in permanent hearing loss after eight hours? The sounds of a concert are even more serious. They can reach as high as 130 decibels and may cause immediate and permanent hearing loss. Noise pollution can also lead to headaches and high blood pressure. If you are listening to music through headphones, and other people can hear it, it means the music is too loud and unsafe. If there seems to be a ringing or buzzing in your ears, it means the noise is affecting you and damaging your hearing. Wearing earplugs when you go to concerts or other loud events, and listening to music through headphones or headsets at safe levels can help you reduce the effects of noise pollution.

1. Noise is _________________________A. any sound that makes you relaxed and peacefulB. any sound that is loud and constant                                                C. any sound you hear in the street2. A unit used to measure the loudness of sounds is a decibel (dB). Noise pollution happens when a sound's loudness is _________________________________A. more than 30 dBs                B. more than 50 dBs                            C. more than 70 dBs3. Which of the following noises can cause permanent hearing loss after eight hours?A. motorcycle                          B. ocean wave                                     C. whistling4. Which of the following noises can cause immediate and permanent hearing loss?A. motorcycle                          B. concert                                            C. vacuum cleaner5. If you experience noise pollution for a long time, you can have and hearing loss.A. headaches                           B. high blood pressure             C. both A and B6. If you are listening to music and other people can hear the sounds from your headphones, what does it mean?A. The sounds are too loud.     B. You like the music a lot.                 C. Other people don't like the music.7. What is a symptom showing that noise is affecting you?A. There seems to be a ringing or buzzing in your ears.B. You jump up and down.     C.You fall asleep as soon as you lie down in bed.8. Which of the following ways can reduce the effects of noise pollution?A. Wearing earplugs when you go to concerts or other loud eventsB. Listening to music through headphones or headsets at safe levels   C. Both A and B

 

VII. Listen and make notes in the diagram: (Audio script in Part 1 and 2 / Listening skill in Skills 2 (page 13)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIII. Choose one type of pollution and make notes in the diagram:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IX. Write an article about the type of pollution that you think is the most serious in your place.

(About 120-150 words)

Ngố ngây ngô
10 giờ trước (8:51)

III. Make conditional sentences type 2 from the clues.

1. If/ I/ be / you/ ,I/ plant/ vegetables/ garden.

=> if i were you,  i would plant vegetables in the garden

2. More/ tourist/ come/ here/ if / beach/ be / cleaner.

=> more tourist would come here if the beach was cleaner

3. What/ happen/ if / there/ be / no/ car/ world?

=> what would happen if there was no car in the world?

4. If/ I/ be / his mother/ ,I/ ask/ tidy/ room/ every day.

=> if i were his mother, i would ask him to tidy his room every day

5. If/ there/ be/ no/ war/ , people/ live/ more/ happy.

=> if there was no was, people would live more happily

6. Soil/ not/ be / so / polluted/ if / farmers/ not use/ much/ chemical/ fertilizer.

soil would not be so polluted if farmers did not use much chemical fertilizer

Bình luận (0)
🍀🧡_Trang_🧡🍀
10 giờ trước (9:02)

ENGLISH EXERCISES FOR PRACTICE

Grade 8 (new curriculum)

I. Mark the stress syllables in these words:    

E.g.: ’musical              scien'tific          'classic              'medical            'classical           dra'matic         

his'toric                        'national           his'torical          ath'letic                        'logical             

ar'tistic                         'chemical          'physical           gram'matical     po'litical

Bình luận (0)
🍀🧡_Trang_🧡🍀
10 giờ trước (9:10)

V. Read this passage about the effects of visual pollution.

Visual pollution has a greater effect on people than you may think. I remember when I went to a foreign city, I was really scared because there was so much graffiti on the buildings' walls. Then I looked up, and I saw a lot of power lines over my head. Although they were not dangerous, I still felt insecure since I thought they might fall down. These things prevented me from enjoying the beautiful sights of the city. I also remember the time I studied in Melbourne. Once I was so busy with my assignments that I did not tidy my room for two weeks. Looking at the messy room caused me so much stress that I did not want to study. Then I decided to clean the room and put my things in their proper places. I also bought a small plant and placed it in a corner. These simple actions increased my motivation and helped me focus on my learning.What about you? Have you ever been affected by visual pollution?

Answer the questions.

1. Why was the author scared when she was in a foreign city?  

-> Because there was so much graffiti on the buildings' walls. 

2. How did the author feel when she saw the power lines?

-> She felt insecure.

3. Why did she have that feeling?

-> Because she thought the power lines might fall down. 

4. What was she busy with?

-> She was so busy with her trassignments.

5. What happened when she looked at the messy room?

->  Looking at the messy room caused her so much stress that she did not want to study. 

6. What did she do for her room?

-> She decided to clean the room and put her things in their proper places. She also bought a small plant and placed it in a corner.

Bình luận (0)
ɥısıuoɯɐ ʞıuıɯɐpo
25 tháng 2 lúc 22:12

2. Scientists say that exhaust fumes are _______polluting_______ our city.

Bình luận (1)
ɥısıuoɯɐ ʞıuıɯɐpo
25 tháng 2 lúc 22:15

Giải thích câu trả lời:

Không dùng bị động, vì thế sau to be dùng V-ing

Dịch: Các nhà khoa học nói rằng khói bụi đang làm ô nhiễm thành phố của chúng ta.

Bình luận (2)
Ngố ngây ngô
25 tháng 2 lúc 22:17

Cần 1 động từ phù hợp nghĩa điền vào chỗ trống

POLLUTING

động từ pollute là làm ô nhiễm, vì  có are nên dùng tiếp diễn 

Bình luận (8)
ɥısıuoɯɐ ʞıuıɯɐpo
20 tháng 2 lúc 21:36

III.

1. say you => tell you/say to you

2. is => was

3. don't => not to

4. talk => speak

5. from => on

6. to watch => watching

7. raises => rises

8. most => more

9. in => at

10. will get => gets

IV. (phần từ bị trượt ra ngoài hình nên mình vừa đoán vừa làm nhé ._. )

1. inventors

2. extremely

3. invitation

4. pronunciation?

 

 

Bình luận (0)
Phong Thần
19 tháng 2 lúc 21:06

Spring is coming is also the time for a new year to come. Everyone is normal on the national traditional New Year. Adults go to the market to buy Tet products. Children are eager to buy new clothes, receive lucky money ... Hot air. In my hometown, every family packs banh chung, more or less. Every Tet comes, the family returns to the hometown to visit her and them. Everyone is happy for the age of everyone for the beautiful red envelopes. My mother said those envelopes are the best wishes from adults for me. I love Tet in my hometown very much.

Bình luận (11)

1. have you known

2. have you done

3. does Chales vistied

4 have watched

5. Has he studied

6. have you waited

7. haven't seen

8. has he waited

Bình luận (1)
Absolute
16 tháng 2 lúc 16:55

1. have you known

2. have you been doing

3. have Charles visited

4. have been watching 

5. has he studied

6. Have you been waiting

7. haven't seen

8. has he been waiting

Bình luận (1)
Dân Chơi VN(Never Give Up)
16 tháng 2 lúc 21:26

1.have you known

2.have you been doing

3..have Charles visited

4.have been watching

5.has he studied

6.have you been waiting

7.haven't seen

8.has he been waiting

 

Bình luận (1)
Phương Dung
16 tháng 2 lúc 16:00

VIII. Read the passage and decide whether the statements are True (T) or False (F).

     There are many causes that lead to water pollution. One main cause of this issue is waste water coming from many factories and then being directly pulled out into water bodies, especially into rivers or seas without any treatment because this is the most convenient way of disposing waste water. Industrial waste consists of some kinds of chemical substances such as sulphur, which is harmful for marine life. Lead is known as the main reason for cancer disease. Cancer has become a popular disease in several communes which are called “cancer villages”. Another cause is the awareness of citizens, people always use water for many purposes and then they dump waste water or garbage directly into rivers, canals and ponds and so on. In 2004, because of a bird flu outbreak in Viet Nam, people threw poultry to water body that made water highly polluted.

1. Waste water from many factories which is dumped into water bodies directly causes water pollution. (T)

2. Dumping waste directly into water is the most convenient way of disposing waste water. (F)

3. Sulphur is believed the main reason for cancer. (F)

4. Cancer villages occurred in 2004. (F)

5. Due to lack of awareness, people poisoned water with dead poultry when there was a bird flu outbreak in 2004. (T)

Bình luận (0)
Absolute
16 tháng 2 lúc 17:24

1. T

2. F

3. F

4. F

5. T

Bình luận (0)
🍉 Ngọc Khánh 🍉
16 tháng 2 lúc 19:08

1. (T)

2. (F)

3. ( F)

4.  (F)

5.  (T)

Bình luận (0)
Trúc Giang
11 tháng 2 lúc 17:49

1: do not belong

2: doesn't

3: deals

4:  is falling

P/s; Ko chắc

Bình luận (2)
🥑 Thanh Tuyền 🍏
11 tháng 2 lúc 17:24

bài tập về nhà giáo viên giao ah batngo

Bình luận (1)
🍉 Ngọc Khánh 🍉
11 tháng 2 lúc 17:26

có thật không

Bình luận (0)
🍀🧡_Trang_🧡🍀
9 tháng 2 lúc 10:29

Exercise 1:

1. will give

2. would type

3. would have visited

4. attended

5. knew

6. had arrived

7. wouldn't make

8. were

9. find

10. were

Exercise 2:

1. If you don't keep silent, you'll wake the baby up.

2. If you stop talking, you will understand the lesson.

3. If I knew her number, I would ring her up.

4. If I knew the answer, I could tell you.

5. If we had had a map, we wouldn't have got lost.

6. If Susan hadn't eaten four cream cakes, she wouldn't have felt sick.

7. If you hadn't been for this treatment, the patient would have died.

8. If he hadn't been late everyday, he wouldn't have lost his job.

9. If Peter didn't eat so many chips, he wouldn't be fat.

10. If Robert hadn't started smoking cigarettes, he wouldn't have got a bad cough.

Bình luận (1)
🍀🧡_Trang_🧡🍀
9 tháng 2 lúc 11:03

Exercise 3:

1. Unless you like this one, I'll bring you another.

2. Unless she hurries, she'll be late.

3. Unless you are careful, you'll cut yourshelf.

4. Unless you had sneezed, he wouldn't have known that we were there.

Exercise 4:

1. D

2. B

3. C

4. B

5. C

30. c

1. c

2. b

3. d

4. b

5. a

6. c

Exercise 5:

7. If he didn't have to study for exam, he could go out.

8. If she weren't lazy, she could pass the exam.

9. If he pays me tonight, I will have enough money to buy a car.

10. If he didn't smoke too much, he could get rid of his cough.

11. If she weren't very shy, she would enjoy the party.

12. If I get a work permit I will stay for another month.

13. If he were so healthy, he would take some exercises.

14. If I had the right change, we could get the ticket.

15. If you don't study hard, you will pass the exam.

16. If you are impatient, you will make mistakes.

17. If I had eaten lunch, I wouldn't feel hungry now.

18. Unless they invite me, I won't come.

19. If he had revised all his lessons, he wouldn't have failed the exam.

20. If you walk to the park, it will take you 5 minutes.  

21. Unless you leave me alone, I'll call the police.

Bình luận (1)
🍀🧡_Trang_🧡🍀
9 tháng 2 lúc 11:23

. Câu bị động với modal verbs

1. A new computer will be bought by Jane.

2. It won't be done.

3. The new film won't be showed.

4. He won't be asked.

5. The car won't be repaired by William.

6. A question will be asked.

7. You will be helped by his father tomorrow.

8. The meeting will be held.

9. This machine musn't be used.

10. His parents will be visited by Tom next month.

12. The test must be finished before ten.

13. Tea can't be made with cold water.

14. Our teeth should be cleaned twice a day.

15. The secretary will be phoned by the manager this morning.

4. Câu bị động với thì hiện tại hoàn thành

1. The bill has been paid by Nancy.

2. A hamburger has been eaten.

3. The present has been opened.

4. The cats had been fed by Ann. (Đây là thì Quá khứ hoàn thành)

5. The book hasn't been read.

6. Letter hasn't been sent.

7. The thieves haven't been caught.

8. Our homework has been done.

9. An email has been written by my friend for 2 hours.

10. Their work had been finished.

11. The English grammar has been explained by our teachers.

Bình luận (0)
🥑 Thanh Tuyền 🍏
7 tháng 2 lúc 17:18

1. poisoning

2. dead 

3. contaminate

4. polluted

5. damaged

6. pollutant 

khocroi

Bình luận (2)
Quang Nhân
5 tháng 2 lúc 19:43

1. A. Chinese           B.computerese       C. Japanese        D. Portuguese

2. A. international   B. local                      C. national         D. natural

3. A. Awesome        B. Great                    C. Fantastic        D. spacious

4. A. scenery           B. landscape             C. culture            D. view

5. A. desert             B. haunted house     C. castle             D. puzzling world

Bình luận (1)
🥑 Thanh Tuyền 🍏
5 tháng 2 lúc 19:44

1. B

2. D

3. D

4. B

5. C 

6. A 

okok

Bình luận (1)
Dân Chơi VN(Never Give Up)
5 tháng 2 lúc 21:22

1.B

2,3,4.D

5.A

Bình luận (2)

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN