🌼huân y thảo🌼
3 giờ trước (18:50)

71. and

72. spend

73. would

74. idea

75. nightmare

76. called

77. against

78. published

79. Since

80. on

Bình luận (0)
🌼huân y thảo🌼
4 giờ trước (18:32)

31. B

32. C

33. D

34. C

35. C

36. A

37. B

38. D

39. D

40 A

 

Bình luận (0)
violet
Hôm qua lúc 21:11

Chào em, em tham khảo nhé!

23. B

24. A

25. C

26. D

27. D

Chúc em học tốt và có những trải nghiệm tuyệt vời tại hoc24.vn!

Bình luận (0)
Nguyễn Thùy Chi

IV. Rewrite the sentences

1. cars cause pollution but people still want them. (although)

=> .........................................................................................................................................................

2. We took many pictures although the sky was cloudy. (in spite of)

=> .........................................................................................................................................................

3. Although he is wealthy, he is not spoiled. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

4. Even though she had a poor memory, she told interesting stories to the children. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

5. Though he has been absent frequently, he has managed to pass the test. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

6. My sister will take a plane even though she dislikes flying. (in spite of)

=> .........................................................................................................................................................

7. He isn’t happy although he is very rich. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

8. Even though he got a good job, he was not satisfied. (despite )

=> .........................................................................................................................................................

9. Although he often tells lies, many people believe him. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

10. Mary didn’t go to school yesterday because she was sick. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

11. She went to bed early because she felt tired . (because of)

=> .........................................................................................................................................................

12. Margaret stayed at home because her mother was sick. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

13. I couldn’t read the letter because the room was dark. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

14. The train come late because it was foggy. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

15. The train was late because the fog was thick. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

16. I can’t sleep because the weather is hot. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

17. Because there was a traffic accident, I went to school late. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

18. Because there is a shortage of meet, we had to live on beans. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

19. Because there was a lack of water, many trees died rapidly. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

20. She walked slowly because her leg was injured. (because of)

=> .........................................................................................................................................................

21. She didn’t eat much though she was hungry . (despite)

=> .........................................................................................................................................................

22. He couldn’t solve the problem though he is good at math. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

🍀🧡_Trang_🧡🍀
Hôm kia lúc 15:28

IV. Rewrite the sentences

1. cars cause pollution but people still want them. (although)

=> Although cars cause pollution, people still want them.

2. We took many pictures although the sky was cloudy. (in spite of)

=> In spite of the cloudy sky, we took many pictures.

3. Although he is wealthy, he is not spoiled. (despite)

=> Despite being wealthy, he isn't spoiled.

4. Even though she had a poor memory, she told interesting stories to the children. (despite)

=> Despite having a poor memory, she told interesting stories to the children.

5. Though he has been absent frequently, he has managed to pass the test. (despite)

=> Despite being absent frequently, he has managed to pass the test.

6. My sister will take a plane even though she dislikes flying. (in spite of)

=> In spite of disliking flying, my sister will take a plane.

7. He isn’t happy although he is very rich. (despite)

=> Despite being very rich, he isn't happy.

8. Even though he got a good job, he was not satisfied. (despite )

=> Despite getting a good job, he wan't satisfied.

9. Although he often tells lies, many people believe him. (despite)

=> Despite the fact that he often tells lies, many people believe him.

10. Mary didn’t go to school yesterday because she was sick. (because of)

=> Because of being sick, Mary didn’t go to school yesterday.

11. She went to bed early because she felt tired . (because of)

=> Because of feeling tired, she went to bed early.

12. Margaret stayed at home because her mother was sick. (because of)

=> Because of Margaret's mother sickness, she stayed at home.

13. I couldn’t read the letter because the room was dark. (because of)

=> Because of the dark room, I couldn’t read the letter.

14. The train came late because it was foggy. (because of)

=> Because of being foggy, the train came late.

15. The train was late because the fog was thick. (because of)

=> Because of the thick fog, the train was late.

16. I can’t sleep because the weather is hot. (because of)

=> Because of the hot weather, I can't sleep.

17. Because there was a traffic accident, I went to school late. (because of)

=> Because of a traffic accident, I went to school late.

18. Because there is a shortage of meet, we had to live on beans. (because of)

=> Because of a shortage of meet, we had to live on beans.

19. Because there was a lack of water, many trees died rapidly. (because of)

=> Because of a lack of water, many trees died rapidly. 

20. She walked slowly because her leg was injured. (because of)

=> Because of her injured leg, she walked slowly.

21. She didn’t eat much though she was hungry . (despite)

=> Despite being hungry, she didn’t eat much.

22. He couldn’t solve the problem though he is good at math. (despite)

=> Despite being good at math, he couldn’t solve the problem.

Bình luận (0)
Nguyễn Thùy Chi

III. Join each pair of sentences. Use the words in brackets.

1. Mary came to class late. Her motorbike had a puncture. (because)

=> .........................................................................................................................................................

2. Nick used to smoke. He seems to be in good heath. (although)

=> .........................................................................................................................................................

3. Our team won by a large margin. No one thought we would win the championship. (but)

=> .........................................................................................................................................................

4. I could not see his face clearly. He was standing in the shadow. (so)

=> .........................................................................................................................................................

5. We couldn’t get tickets. We queued for an hour. (in spite of)

=> .........................................................................................................................................................

6. The man spoke very slowly. He wanted me to understand what he said. (so that)

=> .........................................................................................................................................................

7. She earned her living by selling newspaper. She got a B.A. degree. (even though)

=> .........................................................................................................................................................

8. Our flight was delay. We decided to take a long walk around the terminal. (since)

=> .........................................................................................................................................................

9. I enjoyed the film. The story was silly. (in spite of)

=> .........................................................................................................................................................

10. We live in the same street. We hardly ever see each other. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

11. My foot was injured. I managed to walk to the nearest village. (although)

=> .........................................................................................................................................................

12. They have very little money. They are happy. (in spite of)

=> .........................................................................................................................................................

13. I got very wet in the rain. I had an umbrella. (even though)

=> .........................................................................................................................................................

14. I couldn’t sleep. I was tired. (despite)

=> .........................................................................................................................................................

15. He liked the sweater. He decided not to buy it. (though)

=> .........................................................................................................................................................

🍀🧡_Trang_🧡🍀
Hôm kia lúc 16:01

III. Join each pair of sentences. Use the words in brackets.

1. Mary came to class late. Her motorbike had a puncture. (because)

=> Because Mary's motorbike had a puncture, she came to class late.

2. Nick used to smoke. He seems to be in good heath. (although)

=> Although Nick used to smoke, he seems to be in good heath.

3. Our team won by a large margin. No one thought we would win the championship. (but)

=> No one thought our team would win the championship but our team won by a large margin. 

4. I could not see his face clearly. He was standing in the shadow. (so)

=> He was standing in the shadow so I could not see his face clearly.

5. We couldn’t get tickets. We queued for an hour. (in spite of)

=> In spite of queuing for an hour, we couldn’t get tickets.

6. The man spoke very slowly. He wanted me to understand what he said. (so that)

=> The man spoke very slowly so that I could understand what he said.

7. She earned her living by selling newspaper. She got a B.A. degree. (even though)

=> Even though she got a B.A degree, she earned her living by selling newspaper.

8. Our flight was delay. We decided to take a long walk around the terminal. (since)

=> Since our flight was delay, we decided to take a long walk around the terminal. 

9. I enjoyed the film. The story was silly. (in spite of)

=> In spite of the silly story, I enjoyed the film.

10. We live in the same street. We hardly ever see each other. (despite)

=> Despite living in the same street, we hardly ever see each other. 

11. My foot was injured. I managed to walk to the nearest village. (although)

=> Although my foot was injured, I managed to walk to the nearest village.

12. They have very little money. They are happy. (in spite of)

=> In spite of having very little money, they are happy.

13. I got very wet in the rain. I had an umbrella. (even though)

=> Even though having an umbrella, I got very wet in the rain.

14. I couldn’t sleep. I was tired. (despite)

=> Despite being tired, I couldn't sleep.

15. He liked the sweater. He decided not to buy it. (though)

=> Though liking the sweater, he dicided not to buy it.

Bình luận (0)
Nguyễn Thùy Chi
🍀🧡_Trang_🧡🍀
Hôm kia lúc 19:15

II. Add SO, BUT, THEREFORE, HOWEVER where appropriate

1. The wind was howling outside, ______but____________ it was warm and comfortable indoor.

2. The highway was under construction, _________so_____ we had to take a different route to work.

3. You could fly via Singapore; ______However________, this isn’t the only way.

4. There is still much to discuss. We shall, ______therefore________ return to this item at our next meeting.

5. It isn’t that he lied exactly, _________but_____ he did tend to exaggerate.

6. I thought the plane would be delayed; _______Therefore________ , I bought a lot of magazines to read.

7. Jackson was going to study all night, ______so_________ he declined our invitation to dinner.

8. We thought the figures were correct. __________however_____ , we have now discovered some errors.

9. Cars have become much more complicated. ________Therefore_______ , mechanics need more training than in the past.

10. We arrived at the theater late. _____However________ the play had not yet begun. We were quite surprised.

11. Prices have been rising. It is unlikely, _______however________, that this increase will continue.

12. The bread was old and stale, _____but_________ Martha ate it anyway.

13. The holiday had been a complete disaster. We, _____so______, decide to fly home early if we could.

14. He failed the exam, ________so______ he had to do the job he didn’t like.

15. The expedition hoped to climb the mountain by August. _________However_____ bad weather could be a hindrance.

Bình luận (0)
Nguyễn Thùy Chi

I. Complete the sentences with because/ because of/ although/ in spite of.

1.We delayed our trip _______________ the bad weather.

2. Sue’s eyes were red __________________ she had been crying.

3. My mother is always complaining ___________________ the untidiness of my room.

4. The water in most river is unsafe to drink __________________ it’s polluted.

5. The trees were bend over ___________________ the wind.

6. You can’t enter this secure areas ___________________ you don’t have an official permit.

7. It’s unsafe to travel in that country __________________ the ongoing civil war.

8. Several people in the crowd became ill and fainted __________________ the extreme heat.

9. Mark didn’t go to work yesterday ___________________ he didn’t feel well

10. We couldn’t get into the disco ___________________ the enormous crowd.

11 . __________________ it rained a lot, we enjoyed our holiday.

12. Daniel forgot his passport ___________________ having it in his list.

13. I couldn’t get to sleep __________________ the noise.

14. __________________ I had nothing for lunch but an apple, I ate dinner early.

15. A lot of things went wrong ___________________ all our careful plans.

16. She wasn’t wearing a coat ___________________ it was quite cold.

17. He only accepted the job ___________________ the salary, which was very high.

18. I went home early ___________________ I was feeling unwell.

19. ___________________ I knew the truth, I decided not to tell them.

20. The villagers refused to leave ___________________ the drought.

21. We decided not to go out for a meal ____________________ we were simply too tired.

22. Have you really got no money ___________________ the fact that you’ve had a job?

23. Sarah can’t climb up the tree __________________ her fear of heights.

24. Matthew looked quite fresh, ___________________ he’d been playing squash.

25. _____________ his age, john was not hired _______________ he had the necessary qualifications

🍀🧡_Trang_🧡🍀
Hôm kia lúc 19:27

I. Complete the sentences with because/ because of/ although/ in spite of.

1.We delayed our trip ________because of_______ the bad weather.

2. Sue’s eyes were red ________because__________ she had been crying.

3. My mother is always complaining _________because of__________ the untidiness of my room.

4. The water in most river is unsafe to drink _________because_________ it’s polluted.

5. The trees were bend over __________because of_________ the wind.

6. You can’t enter this secure areas ________because___________ you don’t have an official permit.

7. It’s unsafe to travel in that country __________because of________ the ongoing civil war.

8. Several people in the crowd became ill and fainted __________because of________ the extreme heat.

9. Mark didn’t go to work yesterday _________because__________ he didn’t feel well

10. We couldn’t get into the disco _______because of____________ the enormous crowd.

11 . __________Although________ it rained a lot, we enjoyed our holiday.

12. Daniel forgot his passport ________in spite of___________ having it in his list.

13. I couldn’t get to sleep __________because of________ the noise.

14. ___________Because_______ I had nothing for lunch but an apple, I ate dinner early.

15. A lot of things went wrong ________although___________ all our careful plans.

16. She wasn’t wearing a coat __________although_________ it was quite cold.

17. He only accepted the job ________because of___________ the salary, which was very high.

18. I went home early ___________because________ I was feeling unwell.

19. ____________Although_______ I knew the truth, I decided not to tell them.

20. The villagers refused to leave _________because of__________ the drought.

21. We decided not to go out for a meal _________because___________ we were simply too tired.

22. Have you really got no money ___________in spite of________ the fact that you’ve had a job?

23. Sarah can’t climb up the tree ____________because of______ her fear of heights.

24. Matthew looked quite fresh, _________because__________ he’d been playing squash.

25. _______Because of______ his age, john was not hired _______although________ he had the necessary qualifications

Bình luận (0)
Nguyễn Thùy Chi

81. it was still painful, ______ I went to see a doctor.

A. so                          B. however                           C. but                               D. or

82. Lan likes oranges ______ her sister doesn’t.

A. but                        B. as                                      C. so                                 D. because

83. Nam failed the final exam ______ he was lazy.

A. while                    B. though                              C. because                         D. but

84. He’s tired _______ he stayed up late watching TV

A. and                      B. or                                       C. if                                  D. since

85. Jim can speak English ______ and French fluently.

A. also                     B. but also                             C. and                                D. so

86. ______ the traffic, I arrived on time.

A. Though               B. although                           C. even though                   D. in spite of

87. ______ they live near us, we can see them very often.

A. So                       B. as                                      C. though                            D. even

88. ______ I was really tired, I couldn’t sleep.

A. If                        B. although                           C. while                               D. however

89. We watched TV the whole evening ______ we had nothing better to do.

A. Because             B. though                              C. so                                    D. but

90. It’s cheap ______ I don’t like it

A. And                   B. because                            C. so                                      D. however

91. ______ it was late, I decided to phone Brain.

A. Despite             B. however                           C. in spite of                          D. though

92. The little boy was hungry ______ he ate nothing

A. Although           B. so                                   C. but                                     D. and

93. ________ the car was cheap, it was in good condition.

A. Although           B. because                          C. as                                        D. if

94. _______ tomorrow is a public holiday, all the shops will be shut

A. As                      B. just as                            C. although                             D. when

95. She came in _______ turned on the radio.

A. So                      B. and                                C. or                                        D. but

96. We didn’t go for a walk ________ it was very cold

A. Though              B. because                         C. but                                      D. so

97. _______ tried to persuade her, I didn’t succeed.

A. Because             B. so                                  C. although                             D. however

98. Lan woke up late ______ she didn’t have time for breakfast

A. So                      B. since                             C. as                                        D. though

99. I like fish ________ I don’t like catching them myself

A. Or                      B. but                                C. so                                        D. and

100. He had an accident ________ he was careful.

A. Even though       B. because                       C. so                                        D. since

🍀🧡_Trang_🧡🍀
Hôm kia lúc 16:10

81. it was still painful, ______ I went to see a doctor.

A. so                          B. however                           C. but                               D. or

82. Lan likes oranges ______ her sister doesn’t.

A. but                        B. as                                      C. so                                 D. because

83. Nam failed the final exam ______ he was lazy.

A. while                    B. though                              C. because                         D. but

84. He’s tired _______ he stayed up late watching TV

A. and                      B. or                                       C. if                                  D. since

85. Jim can speak English ______ and French fluently.

A. also                     B. but also                             C. and                                D. so

86. ______ the traffic, I arrived on time.

A. Though               B. although                           C. even though                   D. in spite of

87. ______ they live near us, we can see them very often.

A. So                       B. as                                      C. though                            D. even

88. ______ I was really tired, I couldn’t sleep.

A. If                        B. although                           C. while                               D. however

89. We watched TV the whole evening ______ we had nothing better to do.

A. Because             B. though                              C. so                                    D. but

90. It’s cheap ______ I don’t like it

A. And                   B. because                            C. so                                      D. however

91. ______ it was late, I decided to phone Brain.

A. Despite             B. however                           C. in spite of                          D. though

92. The little boy was hungry ______ he ate nothing

A. Although           B. so                                   C. but                                     D. and

93. ________ the car was cheap, it was in good condition.

A. Although           B. because                          C. as                                        D. if

94. _______ tomorrow is a public holiday, all the shops will be shut

A. As                      B. just as                            C. although                             D. when

95. She came in _______ turned on the radio.

A. So                      B. and                                C. or                                        D. but

96. We didn’t go for a walk ________ it was very cold

A. Though              B. because                         C. but                                      D. so

97. _______ tried to persuade her, I didn’t succeed.

A. Because             B. so                                  C. although                             D. however

98. Lan woke up late ______ she didn’t have time for breakfast

A. So                      B. since                             C. as                                        D. though

99. I like fish ________ I don’t like catching them myself

A. Or                      B. but                                C. so                                        D. and

100. He had an accident ________ he was careful.

A. Even though       B. because                       C. so                                        D. since

Bình luận (0)
Nguyễn Thùy Chi

61. She has the windows open, _________it is cold outside.

A. however                    B. therefore                     C. although                    D. so

62. There is still much to discuss. We shall, _________, return to this item at our next meeting.

A. therefore                   B. moreover                    C. although                     D. so that

63. The sea was dangerous, _________we didn't go out for a swim.

A. since                         B. but                               C. so                               D. as

64. The new trains have more powerful engines and are; _________, faster.

A. therefore                   B. however                      C. nevertheless               D. nonetheless

65. It was cold and wet. _________, Paul put on his swimming suit and went to the beach.

A. Although                  B. Therefore                    C. However                     D. Because

66. I had no choice_________ sign the contract.

A. despite                      B. but                               C. without                      D. unless

67. You can dress_________ you like.

A. whatever                   B. therefore                     C. however                    D. nevertheless

68. _________hard he tried, he couldn't open the door.

A. Therefore                  B. However                    C. Although                    D. Despite

69. He bought a ticket_________.

A. and his brother did either                           B. but his brother didn't, too

C. and so his brother bought                           D. and so did his brother

70. Mai worked hard, ________ she passed her exam.

A. so                              B. although                      C. because                      D. though

71. _______ she was very tired, she helped her brother with his homework.

A. because                     B. whether                       C. although                     D. so

72. It’s raining hard, _______ we can’t go to the beach.

A. or                               B. but                              C. so                                D. though

73. Nam was absent from class yesterday _______ he felt sick.

A. so                               B. because                      C. although                      D. but

74. Tom has a computer, ______ he doesn’t use it.

A. or                               B. as                               C. because                        D. but

75. The boy can’t reach the shelf ______ he’s not tall enough.

A. because                      B. although                    C. even though                 D. and

76. The film was boring ______ we went home.

A. so                               B. when                         C. but                                D. if

77. The girl bought the shoes _______ they are very expensive.

A. but                             B. if                               C. so                                  D. although

78. He used to smoke a lot ______ now he doesn’t smoke any more

A. still                           B. therefore                    C. but                                D. as

79. She couldn’t unlock it ______ she had the wrong key.

A. while                       B. but                              C. though                          D. because

80. _______ it rained, the boys played football.

A. even                      B. even though                      C. however                      D. in spite of

🍀🧡_Trang_🧡🍀
Hôm kia lúc 19:38

61. She has the windows open, _________it is cold outside.

A. however                    B. therefore                     C. although                    D. so

62. There is still much to discuss. We shall, _________, return to this item at our next meeting.

A. therefore                   B. moreover                    C. although                     D. so that

63. The sea was dangerous, _________we didn't go out for a swim.

A. since                         B. but                               C. so                               D. as

64. The new trains have more powerful engines and are; _________, faster.

A. therefore                   B. however                      C. nevertheless               D. nonetheless

65. It was cold and wet. _________, Paul put on his swimming suit and went to the beach.

A. Although                  B. Therefore                    C. However                     D. Because

66. I had no choice_________ sign the contract.

A. despite                     B. but                                C. without                      D. unless

67. You can dress_________ you like.

A. whatever                   B. therefore                     C. however                    D. nevertheless

68. _________hard he tried, he couldn't open the door.

A. Therefore                  B. However                    C. Although                    D. Despite

69. He bought a ticket_________.

A. and his brother did either                           B. but his brother didn't, too

C. and so his brother bought                           D. and so did his brother

70. Mai worked hard, ________ she passed her exam.

A. so                              B. although                      C. because                      D. though

71. _______ she was very tired, she helped her brother with his homework.

A. because                     B. whether                       C. although                     D. so

72. It’s raining hard, _______ we can’t go to the beach.

A. or                               B. but                              C. so                                D. though

73. Nam was absent from class yesterday _______ he felt sick.

A. so                               B. because                      C. although                      D. but

74. Tom has a computer, ______ he doesn’t use it.

A. or                               B. as                               C. because                        D. but

75. The boy can’t reach the shelf ______ he’s not tall enough.

A. because                      B. although                    C. even though                 D. and

76. The film was boring ______ we went home.

A. so                               B. when                         C. but                                D. if

77. The girl bought the shoes _______ they are very expensive.

A. but                             B. if                               C. so                                  D. although

78. He used to smoke a lot ______ now he doesn’t smoke any more

A. still                           B. therefore                    C. but                                D. as

79. She couldn’t unlock it ______ she had the wrong key.

A. while                       B. but                              C. though                          D. because

80. _______ it rained, the boys played football.

A. even                      B. even though                      C. however                      D. in spite of

Bình luận (0)

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN