Minh Bình

I.    Read the following passage and choose the best option for each numbered blank . GIẢI THÍCH ĐÁP ÁN DÙM MÌNH VỚI Ạ

The Maldives are a group of very small islands in the Indian Ocean, near Sri Lanka. It has the smallest (1)                    of any Asian countries. There are about 1200 islands and there are people living on 200 of them. About 400,000 people live in the Maldives and 75,000 of them are (2)                                the capital island, Mai... Mai... is different from the other islands in the Maldives because it doesn’t have any beaches. In fact, there is a small wall (3)                           goes around the whole island.

      It is very easy to get around the islands. When you (4)                            on the airport island, you can take a dhoni and go to Mai... This is a small boat used for (5)                   around the islands. Dhoni taxis go from the airport island to the capital island every fifteen minutes and (6)                                midnight every half an hour. You can use these boats to visit other islands, too.

      The Maldives are a popular place for scuba diving (7)                 there are many wonderful fish in the water to see. Also, the water is very clear so when you are (8)                    you can see for more than 50 metres! There are many professional diving schools with instructors. They speak many languages, so you can (9)                 someone to help you. Of course, that’s not all you can do on these beautiful islands. You can go (10)                      whale and dolphin, fishing, surfing, snorkeling, hiking or explore the towns.

1.  A. population B. nation                     C. area                         D. inhabitant

2.   A. in                 B. on                        C. above                      D. at

3.   A. who                        B. where                      C. it                     D. that

4.   A. depart                     B. travel                    C. arrive             D. leave

5.   A. education               B. production             C. transportation D. translation

6.   A. at                        B. after                    C. on                           D. before

7.   A. although                 B. furthermore            C. however D. because

8.   A. undersea                 B. underlevel               C. underwater             D. Underneath

9.  A. find                       B. see                          C. look                        D. hold

10. A. playing              B. watching            C. hearing                    D. catching

subjects
4 tháng 2 lúc 6:25

The Maldives are a group of very small islands in the Indian Ocean, near Sri Lanka. It has the smallest (1) population of any Asian countries. There are about 1200 islands and there are people living on 200 of them. About 400,000 people live in the Maldives and 75,000 of them are (2) on the capital island, Mal.... Mal... is different from the other islands in the Maldives because it doesn't have any beaches. In fact, there is a small wall (3) that goes around the whole island.
It is very easy to get around the islands. When you (4) arrive on the airport island, you can take a dhoni and go to Mal... This is a small boat used for (5) transportation around the islands. Dhoni taxis go from the airport island to the capital island every fifteen minutes and (6) after midnight every half an hour. You can use these boats to visit other islands, too.
The Maldives are a popular place for scuba diving (7) because there are many wonderful fish in the water to see. Also, the water is very clear so when you are (8) underwater you can see for more than 50 metres! There are many professional diving schools with instructors. They speak many languages, so you can (9) find someone to help you. Of course, that's not all you can do on these beautiful islands. You can go (10) watching whale and dolphin , fishing, surfing, snorkeling, hiking or explore the towns

Bình luận (0)
Sinh Viên NEU
4 tháng 2 lúc 12:50

1 A

2 B

3 D

4 C

5 C

6 A

7 D

8 C

9 A

10 B

Bình luận (0)

Các câu hỏi tương tự
Quỳnh Như Ng
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết
Khai Nguyen Duc
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết
Dương Minh
Xem chi tiết