Ôn thi vào 10

ABCDEFGH

 

VI. Build the following sentences.

          1. When / Mark /arrive / the Johnsons /have dinner /but they / stop / talk /him.

 

          -_____________________________________________________________.

          2. That / third cake / you / eat /this morning.

 

          -_____________________________________________________________.

          3. All the food /serve /this restaurant / excellent.

 

          -_____________________________________________________________.

          4. The United Nations / play / important part /preserving peace / the world.

 

          -_____________________________________________________________.

          5. The test / so difficult / none of us / could do / successfully.

 

          -_____________________________________________________________.

          6. Either you / your brother / choose / tomorrow.

 

          -_____________________________________________________________.

          7. Both Tom / Mary / mistake / yesterday.

 

          -_____________________________________________________________.

          8. The police / here / security / yesterday.

 

          -_____________________________________________________________.

          9. Never / Maria / see / such a beautiful house.

 

          -_____________________________________________________________.

          10. Neither you / I / here / last night.

 

          -_____________________________________________________________.

 

AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
16 giờ trước (23:02)

1 When Mark arrived, the Johnsons was having dinner, but they stopped in order to talk to him

2 That is the third cake you have eaten this morning

3  All the food served in this restaurant was excellent.

4  The United Nations play important part in preserving peace for the world.

5 . The test was so difficult that none of us could do it successfully.

6 Either you or your brother will be choose tomorrow.

7 Both Tom and Mary make mistake yesterday.

8 The police was here for security yesterday.

9 Never have Maria seen such a beautiful house.

10 Neither you nor I was here last night.

Bình luận (0)
AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
18 giờ trước (21:12)

1 amn't I => aren't I

2 wide => widely

3 having => to have

4 introduce => introduced

5 meet => met

Bình luận (0)
AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
18 giờ trước (20:53)

1 much => bỏ

2 student => students

3 but => so

4 this => that

Bình luận (0)
ABCDEFGH

III. Supply the missing prepositions :

 

          1. I’d rather not go __________ an Indian restaurant. I’m not very keen __________ Indian food.

 

          2. I’m sorry __________ the smell __________ this room. It’s just been painted.

 

          3. The police are responsible __________ maintaining law and order.

 

          4. Ann is very fond __________ her younger brother.

 

          5. Britain certainly isn’t famous __________ its food.

 

          6. This place is always very lively __________ night. It’s usually crowded __________ people.

 

          7. That man’s very honest. He  isn’t capable __________ telling a lie.

 

          8. Our house is similar __________ theirs – I think ours is a bit larger.

 

          9. I felt sorry __________ the children when we went __________ holiday.It rained very hard and we had to spend most of the time indoors.

 

          10. Bill and I come __________ the same town but my accent is different __________ his.

 

11. When do you plan to leave __________ Hanoi ?

 

12. The lesson was difficult __________ us but the teacher was capable …….making us understand it throughly.

 

13. After six months of living __________ Canada, he got accustomed __________ the cold weather.

 

14. Because the atmosphere is absent __________ the moon, nothing can exist there.

 

IV. Give the correct word form.

 

          1. A scriptwriter also makes an important _______________ to the fisnished motion picture. (contribute)

 

          2. The motion picture has _______________ our outlook of the world. (broad)

 

          3. _______________ speak louder than words. (act)

 

          4. Movies have influenced current standards of_______________. (beautiful)

 

          5. She looks _______________, but she is a very bright student. (quiet)

 

          6. Documentary films present _______________ events. (fact)

 

          7. The film industry has changed __________ since the early 1950s. (dramatic)

 

          8. The motion picture is a form of _______________. (entertain)

 

V. Rewrite the following sentences.

          1. My father often walks in the park with my mother every morning.

 

® My father often has ___________________________

          2. They seldom went to the cinema last year.

 

® Seldom_____________________________________

          3. We didn’t intend to go for a walk with them.

 

® We had_____________________________________

          4. He doesn’t smoke anymore, but he smoked a lot 2 year ago.

 

® He used to___________________________________

          5. Apples are usually cheaper than oranges.

 

® Apples are not________________________________

          6. My salary is high but his is very high.

 

® His salary____________________________________

          7. I can’t cook as well as my mother does.

 

® My mother___________________________________

          8. Unless it stops raining,we won’t go out.

 

® If__________________________________________

          9. She didn’t cook as well as you did.

 

® You________________________________________

          10. Unless someone has a key,we can’t get into the house.

 

® We can only__________________________________

          11. Because of being careful, she didn’t make any mistakes in her answers.

 

® Because she__________________________________

          12. She said,”I’ll spend my holiday in Italy next year.”

 

® She said_______________________________________________________________

13. She didn’t buy it because the price was too high.

 

® Because of___________________________________

14. We didn’t go on holiday because we didn’t have enough money.

 

® If we_______________________________________

15. The question was so difficult that we can’t answer it.

 

® The question was too___________________________

 

VI. Build the following sentences.

          1. When / Mark /arrive / the Johnsons /have dinner /but they / stop / talk /him.

 

          -_____________________________________________________________.

          2. That / third cake / you / eat /this morning.

 

          -_____________________________________________________________.

          3. All the food /serve /this restaurant / excellent.

 

          -_____________________________________________________________.

          4. The United Nations / play / important part /preserving peace / the world.

 

          -_____________________________________________________________.

          5. The test / so difficult / none of us / could do / successfully.

 

          -_____________________________________________________________.

          6. Either you / your brother / choose / tomorrow.

 

          -_____________________________________________________________.

          7. Both Tom / Mary / mistake / yesterday.

 

          -_____________________________________________________________.

          8. The police / here / security / yesterday.

 

          -_____________________________________________________________.

          9. Never / Maria / see / such a beautiful house.

 

          -_____________________________________________________________.

          10. Neither you / I / here / last night.

 

          -_____________________________________________________________.

 

AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
18 giờ trước (20:39)

       1. I’d rather not go ____to______ an Indian restaurant. I’m not very keen ______on____ Indian food.

 

          2. I’m sorry ____for______ the smell _____of_____ this room. It’s just been painted.

 

          3. The police are responsible ____for______ maintaining law and order.

 

          4. Ann is very fond _____of_____ her younger brother.

 

          5. Britain certainly isn’t famous _____for_____ its food.

 

          6. This place is always very lively _____at_____ night. It’s usually crowded _____with_____ people.

 

          7. That man’s very honest. He  isn’t capable ____of______ telling a lie.

 

          8. Our house is similar _____to_____ theirs – I think ours is a bit larger.

 

          9. I felt sorry __for________ the children when we went ______on____ holiday.It rained very hard and we had to spend most of the time indoors.

 

          10. Bill and I come ______from____ the same town but my accent is different ____from______ his.

 

11. When do you plan to leave _____for_____ Hanoi ?

 

12. The lesson was difficult ______for____ us but the teacher was capable …of….making us understand it throughly.

 

13. After six months of living ____in______ Canada, he got accustomed _____to_____ the cold weather.

 

14. Because the atmosphere is absent ______from____ the moon, nothing can exist there.

 

IV. Give the correct word form.

 

          1. A scriptwriter also makes an important ______contribution_________ to the fisnished motion picture. (contribute)

 

          2. The motion picture has ________broadcast_______ our outlook of the world. (broad)

 

          3. ________Action_______ speak louder than words. (act)

 

          4. Movies have influenced current standards of______beauty_________. (beautiful)

 

          5. She looks ________quietly_______, but she is a very bright student. (quiet)

 

          6. Documentary films present _______fictional________ events. (fact)

 

          7. The film industry has changed _____dramaticaly_____ since the early 1950s. (dramatic)

 

          8. The motion picture is a form of ________entertainment_______. (entertain)

Bình luận (0)
AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
18 giờ trước (20:49)

V. Rewrite the following sentences.

          1. My father often walks in the park with my mother every morning.

 

® My father often has a walk in the park with my mother every morning.

          2. They seldom went to the cinema last year.

 

®  Seldom did they go to the cinema last year.

          3. We didn’t intend to go for a walk with them.

 

® We had no intention of going for a walk with them.

          4. He doesn’t smoke anymore, but he smoked a lot 2 year ago.

 

® He used to smoke a lots 2 year ago.

          5. Apples are usually cheaper than oranges.

 

® Apples are not as expensive as oranges

          6. My salary is high but his is very high.

 

® His salary is higher than mine

          7. I can’t cook as well as my mother does.

 

® My mother is better at cooking than me

          8. Unless it stops raining,we won’t go out.

 

® If it doesn't stop raining, we won't go out

          9. She didn’t cook as well as you did.

 

® You cooked better than she did

          10. Unless someone has a key,we can’t get into the house.

 

® We can only get into the house if someone has a key.

          11. Because of being careful, she didn’t make any mistakes in her answers.

 

® Because she was careful, she didn't ake any mistakes in her answer

          12. She said,”I’ll spend my holiday in Italy next year.”

 

® She said she would spend her holiday in Italy the year after

13. She didn’t buy it because the price was too high.

 

® Because of the high price, she didn't buy it

14. We didn’t go on holiday because we didn’t have enough money.

 

® If we had had money, we would have gone on holiday

15. The question was so difficult that we can’t answer it.

 

® The question was too difficult for us to answer

 

Bình luận (0)
Minaaaaa

 

I. Fill in the blanks with the words from the box:

 
  

weightless       moving         problem        is                        make                                   century

orbiting          gravity          at                   on                        heavy                                   do

 

Isaac Newton, an English scientist in the seventeenth (1) __________, discovered that the earth exerts a pull (2) __________ everything. The pull of the earth is called (3) __________.

Once in outer space, man (4) __________ no longer affected by the earth’s gravity. Imagine you were in a space capsule (5) __________ the earth. Sitting or lying would be a (6) __________ to you because you wouldn’t be able to keep your chair or bed then. How would you (7) __________ water flow into your mouth when, without gravity, your drinking water had no weight to move ? Astronauts should, therefore, be carefully trained to face these (8) __________ conditions.

 

II. Give the correct tense or form of the verbs in parentheses :

 

1. Do you consider (invite) __________ Jane and Jim to your birthday party ?

 

2. There are many signs (tell) __________ people (be) __________ careful when (come) __________ near the wild beast.

 

3. Would you mind (shut) __________ both of those windows ?

 

4. That follow seems (trust) __________ by everyone.

 

5. The first fish (appear) ____________ on the earth about 500 million years ago. Up to now, over 20,000 kinds of fish (name) ____________ and (describe) ____________ by scientists. New species (discover) ____________ every year, so the total increases continually.

 

6. Sally reminded me (ask) ___________ you (tell) ___________ Bob (remember) ___________ (bring) ___________ his soccer ball to the picnic.

Komorebi
18 giờ trước (21:09)

I. Fill in the blanks with the words from the box:

 

 
  

weightless       moving         problem        is                        make                                   century

orbiting          gravity          at                   on                        heavy                                   do

 

Isaac Newton, an English scientist in the seventeenth (1) century, discovered that the earth exerts a pull (2) on everything. The pull of the earth is called (3) gravity.

Once in outer space, man (4) is no longer affected by the earth’s gravity. Imagine you were in a space capsule (5) orbiting the earth. Sitting or lying would be a (6) problem to you because you wouldn’t be able to keep your chair or bed then. How would you (7) make water flow into your mouth when, without gravity, your drinking water had no weight to move ? Astronauts should, therefore, be carefully trained to face these (8) weightless conditions.

 

II. Give the correct tense or form of the verbs in parentheses :

 

1. Do you consider (invite) inviting Jane and Jim to your birthday party ?

 

2. There are many signs (telltelling people (beto be careful when (comecoming near the wild beast.

 

3. Would you mind (shutshutting both of those windows ?

 

4. That follow seems (trustto be trusted by everyone.

 

5. The first fish (appearappeared on the earth about 500 million years ago. Up to now, over 20,000 kinds of fish (namehave been named and (describe) described by scientists. New species (discoverare discovered every year, so the total increases continually.

 

6. Sally reminded me (askto ask you (tellto tell Bob (rememberto remember (bringto bring his soccer ball to the picnic.

Bình luận (0)
Bánh Đậu Xanh
Hôm qua lúc 15:12

A

Bình luận (0)
Minh Nguyệt
Hôm qua lúc 15:13

She cried with ...... when she heard the new. It was her ...... time

A. joy /joyful

B. joyful /joy

C.joyfully/ joy

D. joy/ joyfully

Bình luận (0)
violet

undefined

[PASSAGE 1] READ THE FOLLOWING PASSAGE AND CHOOSE THE LETTER A, B, C, OR D TO INDICATE THE CORRECT ANSWER TO EACH OF THE QUESTIONS.

Any list of the greatest thinkers in history contains the name of the brilliant German physicist Albert Einstein. His theories of relativity led to entirely new ways of thinking about time, space, matter, energy, and gravity. Einstein's work led to such scientific advances as the control of atomic energy, even television as a practical application of Einstein's work. In 1902, Einstein became an examiner in the Swiss patent office at Bern. In 1905, at age 26, he published the first of five major research papers. The first one provided a theory explaining Brownian movement, the zig¬zag motion of microscopic particles in suspension. The second paper laid the foundation for the photon, or quantum, theory of light. In it, he proposed that light is composed of separate packets of energy, called quanta or photons, that have some of the properties of particles and some of the properties of waves. A third paper contained the "special theory of relativity" which showed that time and motion are relative to the observer if the speed of light is constant and the natural laws are the same everywhere in the universe. The fourth paper was a mathematical addition to the special theory of relativity. Here Einstein presented his famous formula, E = m(cc), known as the energy-mass equivalence. In 1916, Einstein published his general theory of relativity. In it, he proposed that gravity is not a force, but a curve in the space-time continuum, created by the presence of mass. Einstein spoke out frequently against nationalism, the exalting of one nation above all others. He opposed war and violence and supported Zionism, the movement to establish a Jewish homeland in Palestine. When the Nazis came to power in 1933, they denounced his ideas. He then moved to the United States. In 1939, Einstein learned that two German chemists had split the uranium atom. Einstein wrote to President Franklin d. Roosevelt warning him that this scientific knowledge could lead to Germany developing an atomic bomb. He suggested the United States begin its own atomic bomb research.

Question 1: Einstein's primary work was in the area of

A. chemistry               B. biology                C. physics            D. engineering

Question 2: Which of the following inventions is mentioned in the passage as a practical application of Einstein's discoveries?

A. Radio                     B. Automobiles        C. Computers      D. Television

Question 3: According to the passage, Einstein supported all of the following except

A.  the establishment of a Jewish homeland in Palestine

B.  nationalism

C.  atomic bomb research in the United States.

D.  the defeat of the Nazis.

Question 4: In which country was Einstein born?

A. Switzerland            B. United States       C. Germany        D. Israel

Question 5: What is the "Brownian movement"?

A.  The zig-zag motion of microscopic particles in suspension

B.  The emission of electrons from solids when struck by light

C.  The motion of photons in the light

D.  The basis of the theory of relativity

Question 6: Einstein was a citizen of all of the following countries EXCEPT

A. Belgium                 B. Germany            C. Switzerland       D. United States

Question 7: It is clear from the tone of the passage that the author feels

A.  Einstein's work in physics was somewhat tarnished by his conservative political views.

B.  Albert Einstein was one of the most brilliant thinkers in history.

C.  Einstein's work in physics, though theoretically impressive, led to few practical applications.

D.  Einstein's theories have been consistently proven incorrect.

Question 8: According to Einstein's special theory of relativity

A.  all properties of matter and energy can be explained in a single mathematical formula.

B.  light is composed of separate packets of energy.

C.  time and motion are relative to the observer.

D.  some solids emit electrons when struck by light.

Question 9: In line 15, the word "exalting" most nearly means

A. elevation                B. criticism              C. support           D. elimination

Question 10: According to Einstein, light is composed of separate packets of energy called

A. electrons                B. photoelectrons   C. quanta            D. gamma rays

 

[PASSAGE 2] READ THE FOLLOWING PASSAGE AND CHOOSE THE LETTER A, B, C, OR D TO INDICATE THE CORRECT ANSWER TO EACH OF THE QUESTIONS.

The human criterion for perfect vision is 20/20 for reading the standard lines on a Snellen eye chart without a hitch. The score is determined by how well you read lines of letters of different sizes from 20 feet away. But being able to read the bottom line on the eye chart does not approximate perfection as far as other species are concerned. Most birds would consider us very visually handicapped. The hawk, for instance, has such sharp eyes that it can spot a dime on the sidewalk while perched on top of the Empire State Building. It can make fine visual distinctions because it is blessed with one million cones per square millimetre in its retina. And in water, humans are farsighted, while the kingfisher, swooping down to spearfish, can see well in both the air and water because it is endowed with two foveae - areas of the eye, consisting mostly of cones, that provide visual distinctions. One fovea permits the bird, while in the air, to scan the water below with one eye at a time. This is called monocular vision. Once it hits the water, the other fovea joins in, allowing the kingfisher to focus both eyes, like binoculars, on its prey at the same time. A frog's vision is distinguished by its ability to perceive things as a constant motion picture. Known as "bug detectors", a highly developed set of cells in a frog's eyes responds mainly to moving objects. So, it is said that a frog sitting in a field of dead bugs wouldn't see them as food and would starve.

The bee has a "compound" eye, which is used for navigation. It has 15,000 facets that divide what it sees into a pattern of dots or mosaic. With this kind of vision, the bee sees the sun only as a single dot, a constant point of reference. Thus, the eye is a superb navigational instrument that constantly measures the angle of its line of flight in relation to the sun. A bee's eye also gauges flight speed. And if that is not enough to leave our 20/20 "perfect vision" paling into insignificance, the bee is capable of seeing something we can't - ultraviolet light. Thus, what humans consider to be "perfect vision" is in fact rather limited when we look at other species. However, there is still much to be said for the human eye. Of all the mammals, only humans and some primates can enjoy the pleasures of colour vision.

Question 1: What does the passage mainly discuss?

A. limits of the human eye                 B. perfect vision

C. different eyes for different uses     D. eye variation among different species

Question 2: The word "criterion" in line 1 is closest in meaning to

A. standard                  B. need               C. expectation               D. rule

Question 3: The phrase "without a hitch" is closest in meaning to

A. unaided                                         B. without glasses

C. with little hesitation                       D. easily

Question 4: According to the passage, why might birds and animals consider humans very visually handicapped?

A.  humans can't see very well in either air or water

B.  human eyes are not as well suited to our needs

C.  the main outstanding feature of human eyes is colour vision

D.  human eyes can't do what their eyes can do

Question 5: The word "that" in line 8 refers to

A. foveae          B. areas of the eye            C. cones        D. visual distinctions

Question 6: According to the passage, "bug detectors" are useful for

A. navigation                                                  B. seeing moving objects

C. avoiding bugs when getting food               D. avoiding starvation

Question 7: According to the passage, which of the following is NOT true

A.  kingfishers have monocular vision

B.  bees see patterns of dots

C.  hawks eyes consist mostly of cones that can allow it to scan with one eye at a time

D.  humans are farsighted in water

Question 8: Where in the passage does the author discuss that eyes are useful for avoiding starvation?

A. lines1-3               B. lines 4-6              C. lines 12-14           D. lines 17-20

Question 9: The phrase "paling into insignificance" is closest in meaning to

A. fading away                        B. of less importance

C. without coloured light          D. being reduced to little importance

Question 10: Which of the following can be inferred from the passage?

A.  eyes have developed differently in each species

B.  bees have the most complex eye

C.  humans should not envy what they don't need

D.  perfect vision is not perfect

 

Good luck to you all!

AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
8 tháng 4 lúc 23:40

[PASSAGE 1] READ THE FOLLOWING PASSAGE AND CHOOSE THE LETTER A, B, C, OR D TO INDICATE THE CORRECT ANSWER TO EACH OF THE QUESTIONS.

Any list of the greatest thinkers in history contains the name of the brilliant German physicist Albert Einstein. His theories of relativity led to entirely new ways of thinking about time, space, matter, energy, and gravity. Einstein's work led to such scientific advances as the control of atomic energy, even television as a practical application of Einstein's work. In 1902, Einstein became an examiner in the Swiss patent office at Bern. In 1905, at age 26, he published the first of five major research papers. The first one provided a theory explaining Brownian movement, the zig¬zag motion of microscopic particles in suspension. The second paper laid the foundation for the photon, or quantum, theory of light. In it, he proposed that light is composed of separate packets of energy, called quanta or photons, that have some of the properties of particles and some of the properties of waves. A third paper contained the "special theory of relativity" which showed that time and motion are relative to the observer if the speed of light is constant and the natural laws are the same everywhere in the universe. The fourth paper was a mathematical addition to the special theory of relativity. Here Einstein presented his famous formula, E = m(cc), known as the energy-mass equivalence. In 1916, Einstein published his general theory of relativity. In it, he proposed that gravity is not a force, but a curve in the space-time continuum, created by the presence of mass. Einstein spoke out frequently against nationalism, the exalting of one nation above all others. He opposed war and violence and supported Zionism, the movement to establish a Jewish homeland in Palestine. When the Nazis came to power in 1933, they denounced his ideas. He then moved to the United States. In 1939, Einstein learned that two German chemists had split the uranium atom. Einstein wrote to President Franklin d. Roosevelt warning him that this scientific knowledge could lead to Germany developing an atomic bomb. He suggested the United States begin its own atomic bomb research.

Question 1: Einstein's primary work was in the area of

A. chemistry               B. biology                C. physics            D. engineering

Question 2: Which of the following inventions is mentioned in the passage as a practical application of Einstein's discoveries?

A. Radio                     B. Automobiles        C. Computers      D. Television

Question 3: According to the passage, Einstein supported all of the following except

A.  the establishment of a Jewish homeland in Palestine

B.  nationalism

C.  atomic bomb research in the United States.

D.  the defeat of the Nazis.

Question 4: In which country was Einstein born?

A. Switzerland            B. United States       C. Germany        D. Israel

Question 5: What is the "Brownian movement"?

A.  The zig-zag motion of microscopic particles in suspension

B.  The emission of electrons from solids when struck by light

C.  The motion of photons in the light

D.  The basis of the theory of relativity

Question 6: Einstein was a citizen of all of the following countries EXCEPT

A. Belgium                 B. Germany            C. Switzerland       D. United States

Question 7: It is clear from the tone of the passage that the author feels

A.  Einstein's work in physics was somewhat tarnished by his conservative political views.

B.  Albert Einstein was one of the most brilliant thinkers in history.

C.  Einstein's work in physics, though theoretically impressive, led to few practical applications.

D.  Einstein's theories have been consistently proven incorrect.

Question 8: According to Einstein's special theory of relativity

A.  all properties of matter and energy can be explained in a single mathematical formula.

B.  light is composed of separate packets of energy.

C.  time and motion are relative to the observer.

D.  some solids emit electrons when struck by light.

Question 9: In line 15, the word "exalting" most nearly means

A. elevation                B. criticism              C. support           D. elimination

Question 10: According to Einstein, light is composed of separate packets of energy called

A. electrons                B. photoelectrons   C. quanta            D. gamma rays

 

[PASSAGE 2] READ THE FOLLOWING PASSAGE AND CHOOSE THE LETTER A, B, C, OR D TO INDICATE THE CORRECT ANSWER TO EACH OF THE QUESTIONS.

The human criterion for perfect vision is 20/20 for reading the standard lines on a Snellen eye chart without a hitch. The score is determined by how well you read lines of letters of different sizes from 20 feet away. But being able to read the bottom line on the eye chart does not approximate perfection as far as other species are concerned. Most birds would consider us very visually handicapped. The hawk, for instance, has such sharp eyes that it can spot a dime on the sidewalk while perched on top of the Empire State Building. It can make fine visual distinctions because it is blessed with one million cones per square millimetre in its retina. And in water, humans are farsighted, while the kingfisher, swooping down to spearfish, can see well in both the air and water because it is endowed with two foveae - areas of the eye, consisting mostly of cones, that provide visual distinctions. One fovea permits the bird, while in the air, to scan the water below with one eye at a time. This is called monocular vision. Once it hits the water, the other fovea joins in, allowing the kingfisher to focus both eyes, like binoculars, on its prey at the same time. A frog's vision is distinguished by its ability to perceive things as a constant motion picture. Known as "bug detectors", a highly developed set of cells in a frog's eyes responds mainly to moving objects. So, it is said that a frog sitting in a field of dead bugs wouldn't see them as food and would starve.

The bee has a "compound" eye, which is used for navigation. It has 15,000 facets that divide what it sees into a pattern of dots or mosaic. With this kind of vision, the bee sees the sun only as a single dot, a constant point of reference. Thus, the eye is a superb navigational instrument that constantly measures the angle of its line of flight in relation to the sun. A bee's eye also gauges flight speed. And if that is not enough to leave our 20/20 "perfect vision" paling into insignificance, the bee is capable of seeing something we can't - ultraviolet light. Thus, what humans consider to be "perfect vision" is in fact rather limited when we look at other species. However, there is still much to be said for the human eye. Of all the mammals, only humans and some primates can enjoy the pleasures of colour vision.

Question 1: What does the passage mainly discuss?

A. limits of the human eye                 B. perfect vision

C. different eyes for different uses     D. eye variation among different species

Question 2: The word "criterion" in line 1 is closest in meaning to

A. standard                  B. need               C. expectation               D. rule

Question 3: The phrase "without a hitch" is closest in meaning to

A. unaided                                         B. without glasses

C. with little hesitation                       D. easily

Question 4: According to the passage, why might birds and animals consider humans very visually handicapped?

A.  humans can't see very well in either air or water

B.  human eyes are not as well suited to our needs

C.  the main outstanding feature of human eyes is colour vision

D.  human eyes can't do what their eyes can do

Question 5: The word "that" in line 8 refers to

A. foveae          B. areas of the eye            C. cones        D. visual distinctions

Question 6: According to the passage, "bug detectors" are useful for

A. navigation                                                  B. seeing moving objects

C. avoiding bugs when getting food               D. avoiding starvation

Question 7: According to the passage, which of the following is NOT true

A.  kingfishers have monocular vision

B.  bees see patterns of dots

C.  hawks eyes consist mostly of cones that can allow it to scan with one eye at a time

D.  humans are farsighted in water

Question 8: Where in the passage does the author discuss that eyes are useful for avoiding starvation?

A. lines1-3               B. lines 4-6              C. lines 12-14           D. lines 17-20

Question 9: The phrase "paling into insignificance" is closest in meaning to

A. fading away                        B. of less importance

C. without coloured light          D. being reduced to little importance

Question 10: Which of the following can be inferred from the passage?

A.  eyes have developed differently in each species

B.  bees have the most complex eye

C.  humans should not envy what they don't need

D.  perfect vision is not perfect

Bình luận (0)
ninja
Hôm kia lúc 20:49

1 1C 2D 3B 4C 5A 6A 7B 8C 9A 10C

2 1D 2A 3D 4D 5A 6A 7B 8C 9D 10A

 

Bình luận (0)
AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
8 tháng 4 lúc 22:04

3 wild animals

4 garbage

5 chưa nghĩ ra :vv 

Bình luận (0)
AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
8 tháng 4 lúc 21:56

1  pollution

2 risk

Bình luận (0)
AKTB^^_Đỗ Thanh Hải_^^
8 tháng 4 lúc 20:17

1 did it take => it had taken

2 weren't they => didn't they

3 to eat => eating

4 cleverly => clever

Bình luận (0)
Bricky
8 tháng 4 lúc 20:20

Tìm lỗi sai và sửa lỗi

1. She wanted to know how long did it take to get to Ha Noi by plane.

-> it took

2.Your friends went to your native village last weekend, weren't they ?

-> didn't

3. I'd like to go out for dinner, but I don't feel like to eat out tonight.

-> eating

4. Although my next door neighbor is not very cleverly, he is hard-working.

-> clever

 

Chúc bạn học tốt!

Bình luận (0)

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN

Loading...

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN