Unit 4: Our customs and traditions

Ngoc Phuong Linh
🍀thiên lam🍀
29 tháng 11 2020 lúc 10:46

V Choose the word which best fits each gap.

Vietnamese people often enjoy sharing a meal with the whole family. The meal is often shared with loved ones over a lot of (1)_____ They eat from bowls and use chopsticks and spoons but chopsticks still remain as the most popular means of eating. Learn how to use chopsticks and how to put them (2)____ when not using. For instance, you should place them neatly on the table or on the bowl when breaking to drink or speak. When finished (3)____ a meal, rest your chopsticks on your rice bowl. Sricking the chopsticks straight up from a bowl of rice is a (4)_____ because it indicates funeral incense. It is also best to keep in mind that (5)____the chopsticks on the side of a bowl is considered rude.

You should also wait to be seated in the dining table and ask the elders to eat first (6)_____ this is a mark of honor to them. The women normally sit right next to the rice cooker to serve rice for the diners. It is a common table (7)_____ and a sign of affection and care to pick up food for each other.

Before starting the meal, Vietnamese have a catchphrase: "Chúc mọi người ăn ngon miệng". It means "Have a nice meal". This not only shows your politeness (8)_____ also your eagerness before enjoying the food.

1.a. laugh b. laughing c. laughed d. laughter

2. a. cleanly b. properly c. easily d. mainly

3. a. to b. by c. with d. up

4. a. taboo b. offence c. disrespect d. crime

5. a. tapping b. kicking c. fitting d. cutting

câu 6,7,8 đâu ạ?

Bình luận (0)
🍉 Ngọc Khánh 🍉
5 tháng 2 lúc 18:03

1. D

2. B

3. C

4. A

5. A 

ko cs 6,7,8 akhiu

Bình luận (0)
Lê Trang
28 tháng 11 2020 lúc 22:26

V. Supply the corect tense and form of the verbs in brackets

1. Last week, we (have) had dinner with a French family.

2. I hate eating with spoon because it (cause) causes trouble when I eat fish

3. In the past, ao dai (wear) was wore by both men and women.

4. The speaker (give) is giving a presentation on Vietnamese customs and traditions right now.

5. She (travel) has travelled to six countries since she (start) started the job.

6. Our family (have) has a chance to visit your country soon.

7. I hope I (have) will have a chance to visit your country soon.

8. When in Japan, you should avoid (eat) eating on the go.

9. I think you should (go) go to the doctor. You look terrible.

10. The Japanese tend (use) to use their mobile phones discreetle when in public.

Bình luận (0)
🍉 Ngọc Khánh 🍉
5 tháng 2 lúc 18:05

1. had 

2. causes

3. was wore

4. is giving 

5. has travelled 

6. has 

7. will have 

8. eating 

9. go 

10. to use 

Bình luận (0)
Lê Trang
28 tháng 11 2020 lúc 22:05

III. Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence

1. Generally, rice is served ____ fish, meat, soup and vegetable.
a. to b. as c. in d. with

2. Chiristmas Eve í the day ___ people in some countries exchange their presents.
a. that b. which c. when d. what

3. Japanese have developed the custom of eating meals sitting on tatami ___, not on chairs.
a. towels b. prongs c. trays d. mats

4. You have to ___ your hat when going inside the main worship area of the temple.
a. take off b. put on c. break with d. get out

5. You ___ place your chopsticks on your rice bowl when finished with a meal. Don't rest them on the table.
a. shouldn't b. don't have to c. should d. mustn't

Bình luận (0)
🍉 Ngọc Khánh 🍉
4 tháng 2 lúc 15:32

1, d. with 

2, c. when 

3, d. mats

4, a. take off 

5, c. should 

Bình luận (0)
quinn

Complete each sentence with a suitable word.
1. Good table ____________ make for a more pleasant meal!
2. Many family ____________ have been passed down through generations.
3. We are Christian, so our family has the ____________ of giving presents at Christmas.
4. We decided to ____________ with tradition and have fish for Thanksgiving dinner.
5. You ____________ touch an adult’s head or shoulders because it’s disrespectful.
6. Family traditions provide family members with a sense of ____________.
7. Lots of people come ____________ to reunite with their families during the Obon festival.
8. A typical extended family in Vietnam often includes three ____________; grandparents,
parents, and children.
Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence.
1. There’s a tradition of having parties _________ Christmas.
a. on b.in c. at d. for
2. Generally, rice is served _________ fish, meat, soup and vegetable.
a. to b.as c. in c. with
3. You _________ speak when the teacher is speaking.
a. needn’t b. can’t c. don’t have to d. mustn’t
4. Christmas Eve is the day _________ people in some countries exchange their presents.
a. that b. which c. when d. what
5. Japanese have developed the custom of eating meals sitting on tatami _______, not on chairs
a. towels b,prongs c. trays d. mats
6. You have to _________ your hat when going inside the main worship area of the temple.
a. take off b.puton c. break with d.get out
7. You _________ place your chopsticks on your rice bowl when finished with a meal. Don’t rest
them on the table.
a. shouldn’t b. don’t have to c. should d. mustn’t
8. He _________ a long family tradition of serving the military.
a. followed b.obliged c. reflected d. agreed
9. In the UK, families often celebrate Christmas together, _________ they can watch each other
open their presents!
a.though b.but c. because d. so
10. ‘We don’t sweep the floor on the first day of Tet.’ ‘_________ Why?’
a. What a bad day! b. You’re kidding! c. You’re right. d. Spot on!

🍀thiên lam🍀
27 tháng 11 2020 lúc 18:54

Choose the best answer a, b, c or d to complete the sentence.
1. There’s a tradition of having parties _________ Christmas.
a. on b.in c. at d. for
2. Generally, rice is served _________ fish, meat, soup and vegetable.
a. to b.as c. in d. with
3. You _________ speak when the teacher is speaking.
a. needn’t b. can’t c. don’t have to d. mustn’t
4. Christmas Eve is the day _________ people in some countries exchange their presents.
a. that b. which c. when d. what
5. Japanese have developed the custom of eating meals sitting on tatami _______, not on chairs
a. towels b,prongs c. trays d. mats
6. You have to _________ your hat when going inside the main worship area of the temple.
a. take off b.puton c. break with d.get out
7. You _________ place your chopsticks on your rice bowl when finished with a meal. Don’t rest them on the table.
a. shouldn’t b. don’t have to c. should d. mustn’t
8. He _________ a long family tradition of serving the military.
a. followed b.obliged c. reflected d. agreed
9. In the UK, families often celebrate Christmas together, _________ they can watch each other open their presents!
a.though b.but c. because d. so
10. ‘We don’t sweep the floor on the first day of Tet.’ ‘_________ Why?’
a. What a bad day! b. You’re kidding! c. You’re right. d. Spot on!

Bình luận (0)
🍉 Ngọc Khánh 🍉
5 tháng 2 lúc 18:07

1. C

2. D

3. D

4.C

5. D

6. A

7. C

8. A 

9.D

10. B

 

Bình luận (0)
quinn

Read the text carefully, then answer the questions.

BRITISH STRANGE FOOD HABITS

Perhaps you know about some of the food that British people eat, but do you know about their strange food habits? People from different parts of the UK and from different classes call their meals by different names. They call the midday meal, lunch or dinner and the evening meal, dinner, supper or tea. Tea is also sandwiches, cakes and tea (the drink) at four or five o’clock. What
do the British eat when they want something quick and easy? Baked beans, of course! You must warm them in a pan and eat them on toast.

Cheddar cheese is so popular in Britain that people run after it down a hill! This is a very strange English sport. You can see it once a year in Coopers Hill. There are four races, three for men and one for women. At the start of the race someone drops a big, round cheese down a very, very steep hill. About 15 racers run and jump after it. The first person to get to the bottom of the hill gets the cheese.
There is another strange race that the British have. It is a special Pancake Day race. Only women can run in the race. They must run with a pancake in a frying pan and throw it in the air three times. After the race, many English families eat pancakes with lemon juice and sugar. Be careful if you have Christmas dinner with a British family – some of their Christmas customs are risky! Be very careful! Eat the Christmas pudding slowly if you don’t want to eat a coin! When they are making their delicious dessert, British people put a coin in the mixture. The person who finds the coin in their pudding will be rich and happy.
1. What do the British call the evening meal?
_____________________________________________________________________
2. What do the British have with baked beans?
_____________________________________________________________________
3. How often is the Cheddar cheese sport event held?
_____________________________________________________________________
4. What is the prize if you win the Cheddar cheese race?
_____________________________________________________________________
5. Who can take part in a pancake race?
_____________________________________________________________________
6. Why is it dangerous to eat Christmas pudding?
_____________________________________________________________________

🍀thiên lam🍀
27 tháng 11 2020 lúc 18:45

Read the text carefully, then answer the questions.

BRITISH STRANGE FOOD HABITS

Perhaps you know about some of the food that British people eat, but do you know about their strange food habits? People from different parts of the UK and from different classes call their meals by different names. They call the midday meal, lunch or dinner and the evening meal, dinner, supper or tea. Tea is also sandwiches, cakes and tea (the drink) at four or five o’clock. What
do the British eat when they want something quick and easy? Baked beans, of course! You must warm them in a pan and eat them on toast.

Cheddar cheese is so popular in Britain that people run after it down a hill! This is a very strange English sport. You can see it once a year in Coopers Hill. There are four races, three for men and one for women. At the start of the race someone drops a big, round cheese down a very, very steep hill. About 15 racers run and jump after it. The first person to get to the bottom of the hill gets the cheese.
There is another strange race that the British have. It is a special Pancake Day race. Only women can run in the race. They must run with a pancake in a frying pan and throw it in the air three times. After the race, many English families eat pancakes with lemon juice and sugar. Be careful if you have Christmas dinner with a British family – some of their Christmas customs are risky! Be very careful! Eat the Christmas pudding slowly if you don’t want to eat a coin! When they are making their delicious dessert, British people put a coin in the mixture. The person who finds the coin in their pudding will be rich and happy.
1. What do the British call the evening meal?
_______The British call the evening meal, dinner, supper or tea._______
2. What do the British have with baked beans?
__________The British have toast with baked beans.___________
3. How often is the Cheddar cheese sport event held?
_______The Cheddar cheese sport event is held once a year._______
4. What is the prize if you win the Cheddar cheese race?
________The prize is a big round cheese._________
5. Who can take part in a pancake race?
________Only women can take part in a pancake race._________
6. Why is it dangerous to eat Christmas pudding?
________It is dangerous to eat Christmas pudding because British people put a coin in the mixture._________

Bình luận (0)
quinn

I. Choose the answer a, b, c or d to complete the sentence.
1. We are all hook ________ making star lanterns.
a. in b. off c. on d. to
2. Their family have moved to the city ________ 2001.
a. horn b.for c.in d. since
3. The Kinh have the largest number of people, ________ for 86% of the population.
a. holding b.taking c. accounting d. numbering
4. I’m tired of ________ inthe city. It’s too busy, noisy and dirty.
a. live b.to live c.to be lived d. living
5. ________ drop that mobile phone and do your homework?
a. Why don’t you b. How about c. Would you mind d. When did you
6. The Hmong of Sa Pa are called Black Hmong ________ their mainly black clothing.
a. because of b.in spite of c.in order to d. according to
7. People in rural areas live ________ than those in cities.
a. simplier b.more simply c. more simple d. simpler
8. The highlands of northern Vietnam are home to the 1.5 million-strong Tay, ________ minority
group.
a. Vietnam’s largest b. the Vietnam’s largest
c. a Vietnam’s largest d. the largest Vietnam
9. ________ is the Nung’s clothing? ~ Indigo.
a. What b.Which group c. What colour d. Whose
10 ‘I find it hard to build a toy car.’ ‘But ________’
a. my pleasure b. it’s my fault.
c. it sounds great! d. it’s right up your street!

II. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets.
1. ______________ (you/ ever/ take) a trip to the countryside? It’s really interesting!
2. For many nomads, their cattle ______________ (provide) meat, milk, and hides fortheir own
use.
3. When I was a kid, I ______________ (spend) hours gleaning rice from paddy fields.
4. Sa Pa’s love market ______________ (be) an unique aspect in the culture of the Mong and
Dao ethnic groups for a long time.
5. Where is Jeanny? ~ She ______________ (practise) the piano in the music room.
6. ______________ (your family/ move) to the city in 2008?
7. Basketry, pottery and indigo cloth _____________ (produce) by the Rhade for theirown use.

8. I’ve got the tickets. Next week we ______________ (visit) Hanoi.
9. Do you fancy ______________ (come) on a day trip to my uncle’s form next Saturday?
10. Nomadic children learn ______________ (herd) the cattle when they are small.

III. Supply the correct tense and form of the verbs in brackets.
1. Last week, we ____________(have) dinner with a French family.
2. I hate eating with spoon because it____________(cause) trouble when I eat fish.
3. In the past, ao dai ____________(wear) by both men and women.
4. The speaker ____________(give) a presentation on Vietnamese customs and traditions right
now.
5. She ____________(travel) to six countries since she ____________(start) the job.

hơi dài nhưng giúp tớ với ạ:(

🍀thiên lam🍀
19 tháng 11 2020 lúc 18:48

I. Choose the answer a, b, c or d to complete the sentence.
1. We are all hook ________ making star lanterns.
a. in b. off c. on d. to
2. Their family have moved to the city ________ 2001.
a. horn b.for c.in d. since
3. The Kinh have the largest number of people, ________ for 86% of the population.
a. holding b.taking c. accounting d. numbering
4. I’m tired of ________ inthe city. It’s too busy, noisy and dirty.
a. live b.to live c.to be lived d. living
5. ________ drop that mobile phone and do your homework?
a. Why don’t you b. How about c. Would you mind d. When did you
6. The Hmong of Sa Pa are called Black Hmong ________ their mainly black clothing.
a. because of b.in spite of c.in order to d. according to
7. People in rural areas live ________ than those in cities.
a. simplier b.more simply c. more simple d. simpler
8. The highlands of northern Vietnam are home to the 1.5 million-strong Tay, ________ minority
group.
a. Vietnam’s largest b. the Vietnam’s largest
c. a Vietnam’s largest d. the largest Vietnam
9. ________ is the Nung’s clothing? ~ Indigo.
a. What b.Which group c. What colour d. Whose
10 ‘I find it hard to build a toy car.’ ‘But ________’
a. my pleasure b. it’s my fault.

câu 10 cậu xem lại nhé:)

Bình luận (0)
🍀thiên lam🍀
19 tháng 11 2020 lúc 18:51

II. Supply the correct tense or form of the verbs in brackets.
1. _______Have you ever taken_______ (you/ ever/ take) a trip to the countryside? It’s really interesting!
2. For many nomads, their cattle ________provide______ (provide) meat, milk, and hides fortheir own
use.
3. When I was a kid, I _______spent_______ (spend) hours gleaning rice from paddy fields.
4. Sa Pa’s love market _______has been_______ (be) an unique aspect in the culture of the Mong and
Dao ethnic groups for a long time.
5. Where is Jeanny? ~ She _______is practising_______ (practise) the piano in the music room.
6. _____Did your family move_________ (your family/ move) to the city in 2008?
7. Basketry, pottery and indigo cloth _____are produced________ (produce) by the Rhade for theirown use.

8. I’ve got the tickets. Next week we _______are going to visit_______ (visit) Hanoi.
9. Do you fancy _______coming_______ (come) on a day trip to my uncle’s form next Saturday?
10. Nomadic children learn _______to herd_______ (herd) the cattle when they are small.

Bình luận (0)
Dân Chơi Đất Bắc=))))
19 tháng 11 2020 lúc 20:58

1.Have you ever taken

2.provide

3.spent

4.has been

5.is practising

6.Did you family move

7.are produced

8.are going to visit

9.coming

10.to herd

Bình luận (0)
Sunflower
19 tháng 11 2020 lúc 11:05

undefined

Bình luận (0)
👉Vigilant Yaksha👈
19 tháng 11 2020 lúc 11:12

Nowadays, Vietnamese customs and traditions have many changes. About customs: In the last days of the year, Vietnamese people have the custom of cleaning their houses, buying new appliances and clothes. Adults also instruct their children and grandchildren, in the moment of transfer, there will be no quarrels, no blame or mistakes. . Traditionally, every year in Vietnam the full eighth lunar month will have the Mid-Autumn Festival for children. The tradition of wrapping banh chung, cake is an indispensable part of the traditional Tet holiday of Vietnam. On December 23, Vietnamese families cleaned up the kitchen to worship Mr. Cong and Mr. Tao, the traditional ceremony required gold fish to see him back to heaven, I hope he will report good things to Ngoc Hoang. pretty.

BẢN TIẾNG VIỆT :

Ngày nay phong tục, truyền thống của Việt Nam có rất nhiều thay đổi. Về phong tục : Những ngày cuối năm, người Việt có phong tục quét dọn nhà cửa sạch sẽ, mua sắm đồ dùng, quần áo mới. Người lớn cũng dặn dò con cháu, trong giây phút chuyển giao sẽ không cãi cọ, không trách phạt hay mắc lỗi.Tục ăn trầu tương truyền có từ thời Hùng Vương và gắn liền với một chuyện cổ tích nổi tiếng "chuyện trầu cau". .Về truyền thống, hàng năm ở Việt Nam rằm tháng tám âm lịch sẽ có Tết Trung Thu cho trẻ em. Truyền thống gói bánh chưng, bánh dày là một phần không thể thiếu của ngày Tết cổ truyền Việt Nam. Ngày 23 tháng Chạp, các gia đình Việt Nam đã dọn dẹp sạch sẽ nhà bếp để cúng ông Công, ông Táo, lễ cúng truyền thống phải có cá vàng để tiễn ông về trời, mong ông sẽ báo cáo với Ngọc Hoàng những điều tốt đẹp.

Bình luận (0)
Nguyễn Thị Khánh Linh
Dân Chơi Đất Bắc=))))
24 tháng 10 2020 lúc 21:10

1.T

2.F

3.T

4.F

5.T

Bình luận (0)

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN

Loading...

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN