Luyện tập tổng hợp

Thiên Long
19 tháng 6 lúc 12:25

Hi, my name is Linh and today I would like to introduce myself. But people around me often say that I am quiet, talkative, and not good at communicating. And I also think so, I like everyone, I love them, I accept them, even if my friend is a special student, I still accept him. I usually don't like people who lie and cheat. My hobby is listening to music, it makes people relax and, comfortable. My favorite dish is tofu, it's really delicious. This is mostly my personal message, please read it to understand me better

Bình luận (0)
Quoc Tran Anh Le
9 tháng 6 lúc 0:56

I am an organizer of the Maths-English contest, so of course I'd love to answer these topics!

Calling the number of apples the sister left for her brothers x [apple(s), \(x\in N\)*].

With the first statement related to the question, the oldest brother divided the apples into three parts, leaving an apple to the youngest one. So the number of apples left for the two younger brothers is: \(\dfrac{x}{3}+\left(\dfrac{x}{3}+1\right)=\dfrac{2x+3}{3}\).

With the second statement, the middle brother divided the apples into three thirds and gave away one apple in his ration. So therefore, the number of apples left for the youngest brother is: \(\dfrac{\dfrac{2x+3}{3}}{3}+\left(\dfrac{\dfrac{2x+3}{3}}{3}+1\right)=2.\dfrac{2x+3}{9}+1=\dfrac{4x+6}{9}+1=\dfrac{4x+15}{9}\).

With the third statement, the youngest brother woke up and saw 7 apples. So we have:

\(\dfrac{4x+15}{9}=7\)

\(\Leftrightarrow4x+15=63\).

\(\Leftrightarrow4x=48\).

\(\Leftrightarrow x=12\). This answer satisfies the conditions of x.

Thanks everyone for your interest to this answer. And don't forget, the Vietnam English-Maths Contest hosted by me and VICE members will begin in the 29th of June, 2021 ^^

Bình luận (9)
Đỗ Thanh Hải
9 tháng 6 lúc 7:50

khóc á, ngủ sớm quá

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
26 tháng 5 lúc 23:09

Although she is a brilliant singer, she refuses to sing in public

Bình luận (0)
Minh Nguyệt
23 tháng 5 lúc 22:17

The last time Hoa met me was her birthday

Bình luận (0)
nopro

 

I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently.

1. A. red               B. leg                    C. head                 D. bean

2. A. enjoyed        B. calmed             C. missed             D. worried

3. A. guest            B. groom              C. gross                D. gauge

4. A. intended       B. washed            C. laughed            D. missed

5. A. lottery                   B. organize           C. borrow             D. impossible

II. Choose the best answer.

6. I was _________ because Singapore was so beautiful.

A. impression       B. impressive       C. impressed        D. impressing

7. They are going to invite him __________ dinner tonight.

A. to                     B. for                    C. with                           D. at

8. Lan enjoyed the peaceful atmostphere _______ Maryam was praying.

A. when                B. during              C. while                D. then

9. Would you like _________ a message?

A. to leave            B. leave                C. leaving             D. left

10. English, Tamil and Chinese are __________ spoken in Malaysia.

A. wide                          B. width               C. widen               D. widely

11. Traveling helps people to get more __________.

A. know               B. knowledge       C. acknowledge              D. knowledges

12. Is Kuala Lumpur different _________ Hanoi?

A. with                           B. from                 C. in                     D. at

13. Look! Nam is playing very well. He _________.

A. is winning                 B. is going to win C. will win            D. wins

14. Malaysia is divided ________ two regions, known as West Malaysia and East Malaysia.

A. in                     B. into                            C. from                          D. to

15. I wish I _________ a trip to Hong Kong this summer vacation.

A. had                  B. am having                 C. have                 D. will have

16. Mary __________ breakfast when I ________ at her house this morning.

A. is having/ stopped     B. was having/ stopped           C. had/ stop         D. had/ stopped

III. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.

17. I’m sorry. I can’t speak English fluently.

A. I wish I can speak English fluently.

B. I wish I speak English fluently.

C. I wish I could speak English fluently.

D. All are correct.

18. We ought to start work now.

A. It’s time we start work now.

B. It’s time we started work now.

C. It’s time we will start work now.

D. It’s time we can start work now.

19. This is my first visit to Japan.

A. This is the first time I have never been to Japan.

B. This is the first time I was in Japan.

C. This is the first time I have ever been to Japan.

D. I wasn’t in Japan for the first time.

 

20. There aren’t any buses in the streets because the drivers have gone on strike.

A. The drivers have gone on strike, so there aren’t nay buses in the streets.

B. The buses make the drivers go on strike.

C. Because there aren’t any buses in the streets, the drivers have gone on strike.

D. Both A & B are correct.

21. Lonnie always went swimming after school last year.

A. Lonnie always used to go swimming after school last year.

B. Lonnie used to go swimming after school last year.

C. Lonnie used to go swimming after school very always.

D. Lonnie was used to go swimming after school last year.

22. They’ve built two department stores this year.

A. Two department stores this year have been built.

B. Two department stores have to be built this year.

C. Two department stores are built this year.

D. Two department stores have been built this year.

IV. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C or D) and correct it.

23. Jane was impressed by the beauty of Hue and the friendly of the people.

   A    B       C                                D

24. It’s difficult to her to have a trip abroad now.

A          B              C              D

25. Would you like going to the cinema with me tonight?

A      B                                   C             D

26. Although we are far away from each other, but we still keep in touch.

A                                B             C         D

27. I haven’t enjoyed myself so much since many months.

        A                     B      C       D

28. This car was a completely waste of money. I wish I hadn’t bought it.

         A                   B            C                                             D

29. What are the good thing to be part of a pen pal network?

   A                 B        C                       D

30. I receive a letter from my close friend a few days ago.

A       B       C       D

31. I haven’t seen my grandparents since a quarter of a year.

   A                  B                     C                                D

32. A new shop was opening on Main Street last week.

          A                      B          C                            D

V. Read the follwing passage, the choose the letter (A, B, C or D)

          A girl (33) _________ disappeared (34) ________ she was eight (35) ________ old has been found ( 36)  ________  Cambodia, according to (37) ________ father. Eighteen years after she disappeared, a woman was (38) _________ in a village in the Ratanakkiri Province trying to steal food. The woman who was found looks (39) ________ othe members of the family.

          She can’t speak (40) ________ language that has been identified and is very frightened, but her family hope that she will adjust and settle down.

33. A. which         B. who                 C. she                             D. by whom

34. A. when                   B. while                C. during              D. in

35. A. years                   B. year                 C. age                             D. ages

36. A. at               B. in                     C. on                    D. under

37. A. his             B. her                             C. hers                  D. their

38. A. find            B. found               C. founded           D. finds

39. A. as               B. as if                  C. like                   D. alike

40. A. any            B. no                    C. the                   D. none

Đỗ Thanh Hải
21 tháng 5 lúc 15:37

I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently.

1. A. red               B. leg                    C. head                 D. bean

2. A. enjoyed        B. calmed             C. missed             D. worried

3. A. guest            B. groom              C. gross                D. gauge

4. A. intended       B. washed            C. laughed            D. missed

5. A. lottery                   B. organize           C. borrow             D. impossible

II. Choose the best answer.

6. I was _________ because Singapore was so beautiful.

A. impression       B. impressive       C. impressed        D. impressing

7. They are going to invite him __________ dinner tonight.

A. to                     B. for                    C. with                           D. at

8. Lan enjoyed the peaceful atmostphere _______ Maryam was praying.

A. when                B. during              C. while                D. then

9. Would you like _________ a message?

A. to leave            B. leave                C. leaving             D. left

10. English, Tamil and Chinese are __________ spoken in Malaysia.

A. wide                          B. width               C. widen               D. widely

11. Traveling helps people to get more __________.

A. know               B. knowledge       C. acknowledge              D. knowledges

12. Is Kuala Lumpur different _________ Hanoi?

A. with                           B. from                 C. in                     D. at

13. Look! Nam is playing very well. He _________.

A. is winning                 B. is going to win C. will win            D. wins

14. Malaysia is divided ________ two regions, known as West Malaysia and East Malaysia.

A. in                     B. into                            C. from                          D. to

15. I wish I _________ a trip to Hong Kong this summer vacation.

A. had                  B. am having                 C. have                 D. will have

16. Mary __________ breakfast when I ________ at her house this morning.

A. is having/ stopped     B. was having/ stopped           C. had/ stop         D. had/ stopped

III. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one.

17. I’m sorry. I can’t speak English fluently.

A. I wish I can speak English fluently.

B. I wish I speak English fluently.

C. I wish I could speak English fluently.

D. All are correct.

18. We ought to start work now.

A. It’s time we start work now.

B. It’s time we started work now.

C. It’s time we will start work now.

D. It’s time we can start work now.

19. This is my first visit to Japan.

A. This is the first time I have never been to Japan.

B. This is the first time I was in Japan.

C. This is the first time I have ever been to Japan.

D. I wasn’t in Japan for the first time.

20. There aren’t any buses in the streets because the drivers have gone on strike.

A. The drivers have gone on strike, so there aren’t nay buses in the streets.

B. The buses make the drivers go on strike.

C. Because there aren’t any buses in the streets, the drivers have gone on strike.

D. Both A & B are correct.

21. Lonnie always went swimming after school last year.

A. Lonnie always used to go swimming after school last year.

B. Lonnie used to go swimming after school last year.

C. Lonnie used to go swimming after school very always.

D. Lonnie was used to go swimming after school last year.

22. They’ve built two department stores this year.

A. Two department stores this year have been built.

B. Two department stores have to be built this year.

C. Two department stores are built this year.

D. Two department stores have been built this year.

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
21 tháng 5 lúc 15:38

I. Choose the word having the underlined letters pronounced differently.

1. A. red               B. leg                    C. head                 D. bean

2. A. enjoyed        B. calmed             C. missed             D. worried

3. A. guest            B. groom              C. gross                D. gauge

4. A. intended       B. washed            C. laughed            D. missed

5. A. lottery                   B. organize           C. borrow             D. impossible

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
21 tháng 5 lúc 15:43

IV. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistake (A, B, C or D) and correct it.

23. Jane was impressed by the beauty of Hue and the friendly of the people.

   A    B       C                                D

24. It’s difficult to her to have a trip abroad now.

A          B              C              D

25. Would you like going to the cinema with me tonight?

A      B                                   C             D

26. Although we are far away from each other, but we still keep in touch.

A                                B             C         D

27. I haven’t enjoyed myself so much since many months.

        A                     B      C       D

28. This car was a completely waste of money. I wish I hadn’t bought it.

         A                   B            C                                             D

29. What are the good thing to be part of a pen pal network?

   A                 B        C                       D

30. I receive a letter from my close friend a few days ago.

A       B       C       D

31. I haven’t seen my grandparents since a quarter of a year.

   A                  B                     C                                D

32. A new shop was opening on Main Street last week.

          A                      B          C                            D

V. Read the follwing passage, the choose the letter (A, B, C or D)

          A girl (33) _________ disappeared (34) ________ she was eight (35) ________ old has been found ( 36)  ________  Cambodia, according to (37) ________ father. Eighteen years after she disappeared, a woman was (38) _________ in a village in the Ratanakkiri Province trying to steal food. The woman who was found looks (39) ________ othe members of the family.

          She can’t speak (40) ________ language that has been identified and is very frightened, but her family hope that she will adjust and settle down.

33. A. which         B. who                 C. she                             D. by whom

34. A. when                   B. while                C. during              D. in

35. A. years                   B. year                 C. age                             D. ages

36. A. at               B. in                     C. on                    D. under

37. A. his             B. her                             C. hers                  D. their

38. A. find            B. found               C. founded           D. finds

39. A. as               B. as if                  C. like                   D. alike

40. A. any            B. no                    C. the                   D. none

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
19 tháng 5 lúc 22:15

3 D

4 C

5 D

6 B

7 A

8 C

9 A

10 C

11 B

12 C

13 A

14 D

15 B

16 D

Bài 2 lm rồi nhỉ

Bình luận (0)
Hoàng Hạnh Nguyễn
19 tháng 5 lúc 22:15

3D 4C 5D 6B 7A 8C 9A 10C 11B 12C 13A 14D 15B 16B 

1 therefore -> however

2 please -> pleased

3 as -> than

4 in -> on

Bình luận (0)
đỗ kiệt

II. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others’

 1. A. easy                              B. lease                          C. weak                      D. pear

 2. A. talked                           B. naked                       C. asked                      D. liked

3. A. thin                                 B. than                        C. they                        D. there

4. A. opens                             B. books                       C. mistakes                  D. notes

5 A. this                                  B. think                       C. thank                      D. thieves

6. A. pens                                B. apples                     C. finds                       D. likes

7. A. read                               B. weather                     C. breakfast                D. head

8. A. ride                                B. bike                           C. like                         D. finger

9. A. teacher                            B. bread                       C. head                         D. breakfast

10. A. usually                          B. fly                            C. hungry                    D. thirsty

 

III. VOCABULARY & GRAMMAR (3,2 marks)

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

 1. I just want to stay at home and watch TV and take it easy.

          A. sleep                B. sit down                  C. eat                    D. relax

2. Ha Noi is an exciting city.

 

A. boring      

          B. interesting

C. expensive

D. dangerous

3. The film is not worth seeing .The plot is too dull.

     A. simple                 B. interesting             C. boring               D. slow

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

 4. The film is not worth seeing. The plot is too dull.

A. slow                          B. simple                   C. complicated            D. interesting

5. Everyone loves her because she has a long hair with oval face

     A.tall                      B. short                   C. slow                     D. high

6. I just want to stay at home and watch TV and take it easy.

       A. sleep                     B. sit down                  C. eat                        D. work

 

Hoàng Hạnh Nguyễn
11 tháng 5 lúc 16:56

II. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others’

 1. A. easy                              B. lease                          C. weak                      D. pear

 2. A. talked                           B. naked                       C. asked                      D. liked

3. A. thin                                 B. than                        C. they                        D. there

4. A. opens                             B. books                       C. mistakes                  D. notes

5 A. this                                  B. think                       C. thank                      D. thieves

6. A. pens                                B. apples                     C. finds                       D. likes

7. A. read                               B. weather                     C. breakfast                D. head

8. A. ride                                B. bike                           C. like                         D. finger

9. A. teacher                            B. bread                       C. head                         D. breakfast

10. A. usually                          B. fly                            C. hungry                    D. thirsty

 

III. VOCABULARY & GRAMMAR (3,2 marks)

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

 1. I just want to stay at home and watch TV and take it easy.

          A. sleep                B. sit down                  C. eat                    D. relax

2. Ha Noi is an exciting city.

 

A. boring      

          B. interesting

C. expensive

D. dangerous

3. The film is not worth seeing .The plot is too dull.

     A. simple                 B. interesting             C. boring               D. slow

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following sentences.

 4. The film is not worth seeing. The plot is too dull.

A. slow                          B. simple                   C. complicated            D. interesting

5. Everyone loves her because she has a long hair with oval face

     A.tall                      B. short                   C. slow                     D. high

6. I just want to stay at home and watch TV and take it easy.

       A. sleep                     B. sit down                  C. eat                        D. work

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
30 tháng 4 lúc 16:43

1. The children are excited with the difficult games 

-> The more difficult the games are, the more excited the children are

2. People dive fast. Many accidents happen 

-> The faster people drive, the more accidents happen

3. I meet him much. I hate him much

-> The more I meet him, the more I hate him

4. My boss works better when he is pressed for time

-> The less pressed for time my boss is, the worse he works

5. As he has much money, he wants to spend much 

-> The more money he has, he more he wants to spend

6. If you read many books, you will have much knowledge

-> The more books you read, the more knowledge you will have

7. He speaks too much and people feel bored

-> The more he speaks, the more bored people feel

8. The growth in the economy make people's living condition better

-> The more growth in the economy, the better people's living condition is

9. He learned a lot of things as he traveled far

-> The farther he traveled, the more he learned

10. She gets fat. She feels tired

-> The fatter she gets, the more tired she feels

Bình luận (0)
Komorebi
30 tháng 4 lúc 16:50

#

4. My boss works better when he is pressed for time

-> The less time my boss has, the better he works

8. The growth in the economy make people's living condition better

-> The more the economy grows, the better people’s living condition is

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
29 tháng 4 lúc 22:54

1. I can't sing this song 

-> I wish I could sing this song

2. He was punished by his mother 

-> I wish he hadn't been punished by his mother

3. She doesn't join in the trip 

-> I wish she joined in the trip

4. " Don't leave the house until I get back, William", his mother said 

-> William's mother told William not to leave the house until she got back

5. " Don't bite your nails," said Mrs. Rogers to her son

-> Mrs. Rogers told her son not to bit his nails

6. " John, please don't tell anyone my new address," said Mary

-> Mary asked John not to tell anyone her new address

7. " Don't forget to bring your passport with you tomorrow" 

-> She reminded me to bring my pasport with me the day after

8. " Do not write on the wall," said the teacher to the boys

-> The teacher told the boys not to write on the wall

Bình luận (0)
Đỗ Thanh Hải
28 tháng 4 lúc 18:41

1. The boss will meet him tomorrow in the restaurant

-> He will be met by the boss tomorrow in the restaurant

2. He will be given some money by the company when he retires 

-> The company will give him some money when he retires

-> Some money will be given to him by the company when he retires

3. Rossi produced " War in Space " 

-> " War in Space "  was produced by Rossi

4. She bought some tulips yesterday

-> Some tulips were bought yesterday

5. He usually washes his car every Sunday morning

-> His car is usually washed every Sunday morning

6. They grow rice in the north

-> Rice is grown in the north

7. What did he write with it ?

-> What was written with it by him?

8. They will hold an international conference in Hanoi next month 

-> An international conference will be held in Ha Noi next month

9. The Persian invented windmills around 500 years ago

-> Windmills were invented by the Persian around 500 years ago

10. I'll meet her at the airport

-> She will be met by me at the airport

Bình luận (0)

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN

Loading...

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN