Name of the foods or drinks (Tên của thức ăn hoặc thức uống) |
Ingredients (Thành phần) |
How to make them (Cách làm) |
Orange juice (Cam ép) |
Orange (cam), sugar (đường) |
Soften the orange by rolling the oranges. (Làm mềm trái cam bằng cách quay tròn quả cam). Cut the orange in half and remove the seeds. (Cắt cam thành một nửa và bỏ hột). Grip the one of the orange halves tightly and squeeze it by hand. (Kẹp một nửa trái cam thật chặt và vắt nó bằng tay). Add sugar into the juice and serve with ice. (Thêm đường vào nước cam và uống với đá). |
Fried rice (Cơm chiên) |
1-2 green onions, as desired (1 — 2 cây hành lá tùy theo ý thích) 2 large eggs (2 quả trứng lớn) 1 teaspoon salt (1 muỗng cà phê muối), 1 teaspoon pepper to taste (1 muỗng cà phê tiêu để làm hương vị) 4 tablespoons oil (4 muỗng canh dầu ăn) 4 cups cold cookec rice (bốn chén cơm nguội) 1 - 2 tablespoons of light soy sauce (1-2 muỗng lớn nước tương lạt) | Beat the eggs with salt, pepper, onion. (Đánh trứng với muối, tiêu, hành lá) Heat the pan and add 2 tablespoons of oil. When the oil is hot, pour the the mixture into the pan. (Làm nóng chảo và thêm 2 muỗng dầu. Khi dầu nóng, đổ hỗn hợp vào chảo). When it is hot, take it out and clean out the pan. (Khi trứng nóng, lấy nó ra và làm sạch chảo). Add 2 tablespoons oil. Add the rice. Stir-fry for a few minutes, using chopsticks to break it apart. Stir in the soy sauce. (Thêm 2 muông dâu vào. Thêm cơm vào. Trộn trong 2 phút bằng đũa để làm rã cơm ra. Khuấy nước tương vào). When the rice is heated through, add the mixture back into the pan. (Khi cơm chín, bỏ hỗn hợp trứng chiên khi nãy vào chảo). Serve hot. (Ăn nóng). |
Name of the foods or drinks |
Ingredients |
How to make them |
Orange juice |
Orange , sugar |
Soften the orange by rolling the oranges. Cut the orange in half and remove the seeds. Grip the one of the orange halves tightly and squeeze it by hand. Add sugar into the juice and serve with ice. |
|
||
Fried rice |
1-2 green onions, as desired 2 large eggs 1 teaspoon salt 1 teaspoon pepper to taste 4 tablespoons oil 4 cups cold cookec rice 1 - 2 tablespoons of light soy sauce |
Beat the eggs with salt, pepper, onion. Heat the pan and add 2 tablespoons of oil. When the oil is hot, pour the the mixture into the pan. When it is hot, take it out and clean out the pan. Add 2 tablespoons oil. Add the rice. Stir-fry for a few minutes, using chopsticks to break it apart. Stir in the soy sauce. When the rice is heated through, add the mixture back into the pan. Serve hot. |