Ôn thi vào 10

violet

undefined

Make the best choice

1. He was sentenced to six months in prison for his part in the robbery.

A. He received a six months in prison for his part in the robbery.

B. He received a six-month sentence for his part in the robbery.

C. For his participation in the robbery, he had been in prison for six months.

D. For his participation in the robbery, a prison had been given to him for six months.

2. Madeleine wears high heels to look taller.

A. In order to look taller, Madeleine wears high heels.

B. So that to look taller, Madeleine wears high heels.

C. Madeleine wants high heels to make her taller.

D. Madeleine buys high heels to look taller.

3. He started learning French six years ago.

A. He has learned French for six years.

B. It was six years ago did he start learning French.

C. He hasn't learnt French for six years.

D. It is six years since he has learnt French.

4. People believed he won a lot of money on the lottery.

A. He is believed that he won a lot of money on the lottery.

B. He won a lot of money on the lottery, it is believed.

C. He is believed to have won a lot of money on the lottery.

D. He was believed to win a lot of money on the lottery.

5. "Why don't you get your hair cut, Gavin?" said Adam.

A. Adam advised Gavin to cut his hair.

B. Gavin was suggested to have a haircut.

C. It was suggestible that Adam get Gavin's haircut.

D. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

6. "Leave my house now or I'll call the police!" shouted the lady to the man.

A. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house.

B. The lady said that she would call the police if the man didn't leave her house.

C. The lady told the man that she would call the police if he didn't leave her house.

D. The lady informed the man that she would call the police if he didn't leave her house

7. "You should have finished the report by now" John told his secretary.

A. John reproached his secretary for not having finished the report.

B. John said that his secretary had not finished the report.

C. John reminded his secretary of finishing the report on time.

D. John scolded his secretary for not having finished the report

8. "I will pay back the money, Gloria." said Ivan.

A. Ivan apologized to Gloria for borrowing her money.

B. Ivan offered to pay Gloria the money back.

C. Ivan promised to pay back Gloria's money.

D. Ivan suggested paying back the money to Gloria.

9. The woman was too weak to lift the basket.

A. Although she was weak, she could lift the basket.

B. The woman shouldn't have lifted the basket because she was so weak.

C. She was so weak that she couldn't lift the basket.

D. The woman lifted the basket, so she wasn't very weak.

10. "If I were you, I would take a break," Tom said to Daisy.

A. Tom wanted to take a break with Daisy.

B. Tom advised Daisy to take a break.

C. Tom suggested not taking a break.

D. Tom wanted to take a break, and so did Daisy.

Make the best choice

1. He was sentenced to six months in prison for his part in the robbery.

A. He received a six months in prison for his part in the robbery.

B. He received a six-month sentence for his part in the robbery.

C. For his participation in the robbery, he had been in prison for six months.

D. For his participation in the robbery, a prison had been given to him for six months.

2. Madeleine wears high heels to look taller.

A. In order to look taller, Madeleine wears high heels.

B. So that to look taller, Madeleine wears high heels.

C. Madeleine wants high heels to make her taller.

D. Madeleine buys high heels to look taller.

3. He started learning French six years ago.

A. He has learned French for six years.

B. It was six years ago did he start learning French.

C. He hasn't learnt French for six years.

D. It is six years since he has learnt French.

4. People believed he won a lot of money on the lottery.

A. He is believed that he won a lot of money on the lottery.

B. He won a lot of money on the lottery, it is believed.

C. He is believed to have won a lot of money on the lottery.

D. He was believed to win a lot of money on the lottery.

5. "Why don't you get your hair cut, Gavin?" said Adam.

A. Adam advised Gavin to cut his hair.

B. Gavin was suggested to have a haircut.

C. It was suggestible that Adam get Gavin's haircut.

D. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

6. "Leave my house now or I'll call the police!" shouted the lady to the man.

A. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house.

B. The lady said that she would call the police if the man didn't leave her house.

C. The lady told the man that she would call the police if he didn't leave her house.

D. The lady informed the man that she would call the police if he didn't leave her house

7. "You should have finished the report by now" John told his secretary.

A. John reproached his secretary for not having finished the report.

B. John said that his secretary had not finished the report.

C. John reminded his secretary of finishing the report on time.

D. John scolded his secretary for not having finished the report

8. "I will pay back the money, Gloria." said Ivan.

A. Ivan apologized to Gloria for borrowing her money.

B. Ivan offered to pay Gloria the money back.

C. Ivan promised to pay back Gloria's money.

D. Ivan suggested paying back the money to Gloria.

9. The woman was too weak to lift the basket.

A. Although she was weak, she could lift the basket.

B. The woman shouldn't have lifted the basket because she was so weak.

C. She was so weak that she couldn't lift the basket.

D. The woman lifted the basket, so she wasn't very weak.

10. "If I were you, I would take a break," Tom said to Daisy.

A. Tom wanted to take a break with Daisy.

B. Tom advised Daisy to take a break.

C. Tom suggested not taking a break.

D. Tom wanted to take a break, and so did Daisy.

Bình luận (0)
Ngố ngây ngô
2 tháng 5 lúc 9:50

Make the best choice

1. He was sentenced to six months in prison for his part in the robbery.

A. He received a six months in prison for his part in the robbery.

B. He received a six-month sentence for his part in the robbery. (anh ta bị bắt giam 6 tháng tù vì tham gia vụ cướp)

C. For his participation in the robbery, he had been in prison for six months.

D. For his participation in the robbery, a prison had been given to him for six months.

2. Madeleine wears high heels to look taller.

A. In order to look taller, Madeleine wears high heels.

B. So that to look taller, Madeleine wears high heels.

C. Madeleine wants high heels to make her taller.

D. Madeleine buys high heels to look taller.

3. He started learning French six years ago.

A. He has learned French for six years.

B. It was six years ago did he start learning French.

C. He hasn't learnt French for six years.

D. It is six years since he has learnt French.

4. People believed he won a lot of money on the lottery.

A. He is believed that he won a lot of money on the lottery.

B. He won a lot of money on the lottery, it is believed.

C. He is believed to have won a lot of money on the lottery.

D. He was believed to win a lot of money on the lottery.

5. "Why don't you get your hair cut, Gavin?" said Adam.

A. Adam advised Gavin to cut his hair.

B. Gavin was suggested to have a haircut.

C. It was suggestible that Adam get Gavin's haircut.

D. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

6. "Leave my house now or I'll call the police!" shouted the lady to the man.

A. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house.

B. The lady said that she would call the police if the man didn't leave her house.

C. The lady told the man that she would call the police if he didn't leave her house.

D. The lady informed the man that she would call the police if he didn't leave her house

7. "You should have finished the report by now" John told his secretary.

A. John reproached his secretary for not having finished the report. (reproach sb for not doing sth : trách ai đó không làm gì)

B. John said that his secretary had not finished the report.

C. John reminded his secretary of finishing the report on time.

D. John scolded his secretary for not having finished the report

8. "I will pay back the money, Gloria." said Ivan.

A. Ivan apologized to Gloria for borrowing her money.

B. Ivan offered to pay Gloria the money back.

C. Ivan promised to pay back Gloria's money.

D. Ivan suggested paying back the money to Gloria.

9. The woman was too weak to lift the basket.

A. Although she was weak, she could lift the basket.

B. The woman shouldn't have lifted the basket because she was so weak.

C. She was so weak that she couldn't lift the basket.

D. The woman lifted the basket, so she wasn't very weak.

10. "If I were you, I would take a break," Tom said to Daisy.

A. Tom wanted to take a break with Daisy.

B. Tom advised Daisy to take a break.

C. Tom suggested not taking a break.

D. Tom wanted to take a break, and so did Daisy.

Bình luận (0)

1. He was sentenced to six months in prison for his part in the robbery.

A. He received a six months in prison for his part in the robbery.

B. He received a six-month sentence for his part in the robbery.

C. For his participation in the robbery, he had been in prison for six months.

D. For his participation in the robbery, a prison had been given to him for six months.

2. Madeleine wears high heels to look taller.

A. In order to look taller, Madeleine wears high heels.

B. So that to look taller, Madeleine wears high heels.

C. Madeleine wants high heels to make her taller.

D. Madeleine buys high heels to look taller.

3. He started learning French six years ago.

A. He has learned French for six years.

B. It was six years ago did he start learning French.

C. He hasn't learnt French for six years.

D. It is six years since he has learnt French.

4. People believed he won a lot of money on the lottery.

A. He is believed that he won a lot of money on the lottery.

B. He won a lot of money on the lottery, it is believed.

C. He is believed to have won a lot of money on the lottery.

D. He was believed to win a lot of money on the lottery.

5. "Why don't you get your hair cut, Gavin?" said Adam.

A. Adam advised Gavin to cut his hair.

B. Gavin was suggested to have a haircut.

C. It was suggestible that Adam get Gavin's haircut.

D. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

6. "Leave my house now or I'll call the police!" shouted the lady to the man.

A. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house.

B. The lady said that she would call the police if the man didn't leave her house.

C. The lady told the man that she would call the police if he didn't leave her house.

D. The lady informed the man that she would call the police if he didn't leave her house

7. "You should have finished the report by now" John told his secretary.

A. John reproached his secretary for not having finished the report.

B. John said that his secretary had not finished the report.

C. John reminded his secretary of finishing the report on time.

D. John scolded his secretary for not having finished the report

Bình luận (0)

1-b 2-a 3-a 4-d 5-d 6-a 7-a 8-c 9-c 10-b 

Bình luận (0)
Hoang Minh Tu
2 tháng 5 lúc 13:10

Answer:

1. He was sentenced to six months in prison for his part in the robbery.

B. He received a six-month sentence for his part in the robbery.

 

2. Madeleine wears high heels to look taller.

A. In order to look taller, Madeleine wears high heels.

 

3. He started learning French six years ago.

A. He has learned French for six years.

 

4. People believed he won a lot of money on the lottery.

D. He was believed to win a lot of money on the lottery.

 

5. "Why don't you get your hair cut, Gavin?" said Adam.

D. Adam suggested that Gavin should have his haircut.

 

6. "Leave my house now or I'll call the police!" shouted the lady to the man.

A. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house.

 

7. "You should have finished the report by now" John told his secretary.

A. John reproached his secretary for not having finished the report.

 

8. "I will pay back the money, Gloria." said Ivan.

C. Ivan promised to pay back Gloria's money.

 

9. The woman was too weak to lift the basket.

C. She was so weak that she couldn't lift the basket.

 

10. "If I were you, I would take a break," Tom said to Daisy.

B. Tom advised Daisy to take a break.

 

Bình luận (0)
Nguyễn Văn Tien Khôi
2 tháng 5 lúc 14:55

Một nhóm gồm 21 học sinh (cả nam và nữ) tham gia buổi lao động trồng cây. Các bạn nam trồng được 60 cây, các bạn nữ trồng được 55 cây. Mỗi bạn nam trồng được sốcây như nhau, mỗi bạn nữ trồng được số cây như nhau. Tính số học sinh nam và nữcủa nhóm biết rằng mỗi bạn nam trồng được nhiều hơn mỗi bạn nữ 1 cây?.

giúp emm với mn ơiii  !!      
Bình luận (0)
Dương Thanh Hằng
3 tháng 5 lúc 8:45

. He was sentenced to six months in prison for his part in the robbery.

A. He received a six months in prison for his part in the robbery.

B. He received a six-month sentence for his part in the robbery.

C. For his participation in the robbery, he had been in prison for six months.

D. For his participation in the robbery, a prison had been given to him for six months.

2. Madeleine wears high heels to look taller.

A. In order to look taller, Madeleine wears high heels.

B. So that to look taller, Madeleine wears high heels.

Bình luận (0)

Các câu hỏi tương tự
violet

undefined

[1-4] Rewrite the following sentences, using the provided word to keep meaning as that of the root one.

1. It's exciting for me to learn that I can come to visit my friend in Phu Yen next month.

=> I am……………………………………………………………………………

2. Those children need to be taught about how Vietnam has transformed itself.

=> It is……………………………………………………………………………

3. She was so rude to shout at his face in the department store.

=> It was ………………………………………………………………………

4. My father was pleased when he learned that I had passed the entrance exam to high school.

=> My father…………………………………………………...………………

[5-8] Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in capital.

5. He was so brave that he could tell her what he thought about her. (IT)

=>…………………………………………………………………………………

6. Your bad news upsets me very much. (SORRY)

=>…………………………………………………………………………………

7. When will you book the flight for your trip to Vietnam? (BE)

=>……………………………………………………………………………..….

8. I'm interested in the news about ancient towns. (FIND)

=>……………………………………………………………………………..….

[9-10] Mark the letter A, B, c or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the bold word(s) in each of the following questions.

9. If we had taken his sage advice, we wouldn't be in so much trouble now.

A. unwilling            B. clever                   C. unwise     D. eager

10. When you put on clothing or make-up, you place it on your body in order to wear it.

A. take off               B. look after              C. wash up     D. get on

Good luck các em!

violet

 

undefined

Xin chào tất cả các em, chúng mình cùng tiếp tục chuỗi các câu hỏi ôn tập thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh cùng Hoc24 nhé!

Read the following article about how to be environmentally friendly and decide in which paragraph (A - E) the following are mentioned. Write your answer (A, B, C, D, or E). Write one letter for each answer. The paragraphs may be chosen more than once.

A. FAIR TRADE

Farmers in developing countries are some of the most vulnerable people on earth, prey to world commodity markets, middlemen and the weather. So-called “fair trade” arrangements guarantee co-operative groups a price above the world market and a bonus on top. The growing fair-trade market has distributed hundreds of millions of pounds to more than 50 million people worldwide. But critics say that fair trade will never lift a country out of poverty; indeed, it may keep it there, because the money generated from the sale goes almost in its entirety to rich countries which promote the products. As a simple guide, only about 5% of the sale price of a fair-trade chocolate bar may actually go to a poor country.

B. ORGANIC FOOD

For food to be organic it must be free of added chemicals, both in the growing of the food and in the killing of the pests that might damage the crop. In a world where many manufactured chemicals have never been properly tested for safety, this is a very big selling point. Parents are thus prepared to pay a premium for organic food, especially when chemicals suspected of causing a variety of problems have been found, albeit in tiny quantities, in most children’s blood. The problem is that many farmers have not switched to organic in sufficient numbers to satisfy this growing market. As a result, supermarkets are often forced to fly vegetables as they can label “organic” halfway around the world, at a great cost to the planet in extra greenhouse gases. Environmentalists are now urging shoppers to buy locally produced vegetables, even if they are not organic and have been sprayed with pesticides.

C. RECYCLING

A great shift has taken place in the way we think about rubbish. Where once we were happy to bury it in landfills or dump it at sea, we are now being urged by national and local governments to recycle it and think of waste as a resource. The wheelie-bin culture is being replaced by a series of kerbside collections for paper, metals, plastic, bottles, clothes and compost. The idea is to cut landfill as well as saving the planet. It is, however, having some unexpected consequences. Most of Britain's plastic and paper is now being sent for recycling in China or India, which creates more greenhouse gases just to get it there, plus workers then have to separate it. Meanwhile, some paper and bottles carefully sorted out by householders end up being dumped in landfills after all, because the demand for recycled materials constantly fluctuates.

D. BEING CARBON NEUTRAL

If you want to make yourself feel better about the planet, there are lots for you to ease your conscience by becoming “carbon neutral”. One of the most appealing methods is to pay for someone to plant trees, preferably creating or regenerating new forests. The theory is that trees grow by absorbing carbon dioxide and giving out oxygen storing the carbon in their trunks. But woods and forests create their own mini-climate, which collects and stores water and creates rainclouds. Added to this, there is the potential problem that planting trees often releases carbon stored in the soil – and what happens if the forests catch fire, or are chopped down and harvested for timber? Another and perhaps better solution might be to invest in small-scale hydro-electric schemes, so that people who live in the Himalayas, for example, and currently do not have electricity, can develop a 21st-century lifestyle without polluting the planet.

E. ECO-TOURISM

The idea of “green” tourism is to persuade local people not to chop down forests, shoot elephants or wipe out tigers, but to preserve them so rich tourists visit and peer at the wildlife through binoculars. Unfortunately, the best money is made from reintroducing animals for trophy hunting by the very rich- an idea which does not always meet with approval and has caused much debate. While tourists may help sustain some national parks, they often create as many problems as they solve. One is that they tend to demand all mod cons in their hotels, such as a great deal of water for showers; a luxury sometimes not available for locals. Eco-tourism, when properly managed, can offer the locals and the animals a brighter future. Sometimes, though, the only winners are a few business people who own hotels.

 

In which section is the following mentioned?

a controversial pastime that rises considerable money?Question 1. ______ 
an action that creates a different weather patternQuestion 2. ______ 

an undesirable result of unnecessary global transportation

(NB. You must provide two different option)
Question 3. ______Question 4. _____
inadequate research into harmful substances Question 5. ______ 
a continual change in what is required or neededQuestion 6. ______ 
people at the greatest risk from factors beyond their controlQuestion 7. ______ 
a far-reaching change in official attitudeQuestion 8. ______ 

a benefit for those the scheme was not originally intended for

(NB. You must provide two different option)
Question 9. ______Question 10. _____
the bringing of a source of energy to remote areasQuestion 11. _____ 
a failure to adapt in order to meet increasing demandsQuestion 12. _____ 

 

Goodluck!

violet

undefined

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning, to each of the following questions.

1. “I will help you,” Bob said to me.

A. Bob told me he would help me.

B. Bob asked me to help him.

C. Bob said that he would help you.

D. Bob warned me that he would help her.

2. They had decorated the tree with colored balls.

A. Colored balls had been decorated under the tree.

B. The tree had been decorated with coloured balls.

C. They had decorated coloured balls and the tree.

D. With coloured balls the tree had looked beautiful.

3. I don’t want to hear you complaining any more.

A. I’ve had enough of your complaining.

B. I wish to hear you complaining more and more.

C. Why don’t you complain more?

D. I’m too busy to listen to your complaining.

4. I didn't arrive in time to see her.

A. I was early enough but I didn't see her.

B. She was late so I couldn’t see her.

C. I wasn't early enough to see her.

D. I am so late that I can't see her.

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

5. The mother made the little girl go to bed in time.

The little girl__________________________________________.

6. She can’t go to school today because she is ill.

If she_________________________________________________.

7. My sister began to learn English when she was six years old.

My sister has__________________________________________.

8. The car was so expensive that my dad didn't buy it.

The car was too________________________________________.

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN

Loading...

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN