Communication

Park Na Eun
Xem chi tiết
Công chúa ánh dương
16 tháng 1 2018 lúc 18:48

Quang noodle soups differ than most normal noodle soups in that the soups have just enough broth to barely cover the noodles. Unlike other Vietnamese noodle soup bowls whose broth will cover the noodles almost completely, Quang noodle broth is barely enough to slurp during the meal. If you do not eat a Quang noodle bowl fast enough, the broth will generally quickly be soaked up by the noodles. Quang noodle soups are generally pork and dried shrimp broth based, although some regional and family recipes will use chicken and even duck. What makes Quang noodle soups unique is the richness of the broth, the lack of it and the crushed peanut toppings on the noodles.

The mystery of Quang noodle is in that pot above. This is ‘nuoc sot mi quang’ or Quang noodle sauce. This makes the stock slightly sweet and a smidgen spicy. This dish's ingredients include rice, vegetables and meat. After being soaked in water, the rice is ground to a fine powder and made into attractive smooth white noodles. Accompanying vegetables are water morning-glory, cress, young banana flowers and herbs. Especially, the famous Tra Que savory of Quang Nam Province will give the dish more flavour. You can use pork, chicken, fish, crab or shrimp to make the broth. If chicken is chosen, the meat is separated, seasoned and stir-fried while the bones are stewed. Finish the stock by adding cooked chicken meat.There are many Quang noodle restaurants in Quang Nam and Da Nang. Each area is famous for one certain recipe. For example, Thanh Chiem Village in Dien Ban District, Quang Nam Province is known for shrimp noodle, while chicken noodle is at its best in Tuy Loan, Hoa Vang District, Da Nang City.Bạn có thể tham khảo.
Bình luận (0)
Quỳnh Nhi
16 tháng 1 2018 lúc 18:53

To make perfect, creamy scrambled eggs, place a heavy-based, non-stick saucepan over a low heat with a generous knob of butter.

Trứng chiên ( Scrambled eggs)

Crack the eggs into a bowl add a dash of milk or cream and whisk with a fork.

When the butter is just melted, add the eggs to the pan. To avoid scratching the pan, use a wooden spoon to stir slowly and constantly for about five minutes. Keep stirring and the mixture will slowly cook into creamy, custardy scrambled eggs.

If you like, as the egg just begins to set into curds, you can add another tablespoon of milk or cream.

Remove from the heat when the eggs are still a little less cooked than you like. They will continue to cook in the residual heat until you are ready to serve.

Dịch

Để làm trứng chiên hoàn hảo, kem, đặt một cái chảo không dính trên bếp trên lửa nhỏ với một núm bơ. Đập trứng vào một bát thêm sữa hoặc kem và quấy bằng 1 cấy dĩa. Khi bơ đã tan chảy, thêm trứng vào chảo. Để tránh chà xát chảo, dùng muỗng gỗ để khuấy đều và liên tục trong khoảng năm phút. Tiếp tục khuấy và hỗn hợp từ từ sẽ nấu thành trứng đã được trứng kem. Nếu bạn thích, như trứng chỉ bắt đầu để thành sữa đông, bạn có thể thêm một muỗng canh sữa hoặc kem.Đặt ra khỏi ơi nóng khi trứng vẫn còn ít nấu chín hơn bạn muốn. Tiếp tục nấu trong cái nóng còn lại cho đến khi bạn sẵn sàng phục vụ. leu
Bình luận (0)
Komorebi
16 tháng 1 2018 lúc 22:41

Pho is one of the Vietnamese traditional food. The most delicious and typical brand of Pho in Vietnam is Ha Noi Pho with wonderful flavor. Pho is made from rice noodles, beef or chicken and other spices. Pho is a noodle soup; therefore, it’s better when being added with beansprout. Eating Pho with family not only reflects Vietnamese tradition but also creates cozy atmosphere. At weekends, my friends and I usually go to a cafeteria to enjoy Pho because Pho is served at many restaurants in Vietnam. There are two main kind of Pho: noodle soup with beef and sliced chicken, both of them are delicious and high nutrients. Pho is favorite food of almost Vietnamese and often served as breakfast. Moreover, Pho is popular in international market for its pleasant taste and reasonable price. Foreign tourists visit Vietnam and they really like the taste of Pho here. I am very proud of it. In near future, I hope Pho will be more famous in other countries so that foreigners can enjoy this cuisine and understand about Vietnamese culture.
Bản dịch
Phở là một trong những món ăn truyền thống của VN. Phở ngon và có thương hiệu nổi tiếng nhất VN là phở Hà Nội với hương vị tuyệt vời. Phở được làm từ bánh phở, thịt bò hoặc thịt gà và những gia vị khác. Phở là một món nước, vì thế sẽ ngon hơn khi ăn cùng với giá. Ăn phở với gia đình không chỉ phản ánh truyền thống người Việt mà còn tạo nên không khí ấm cúng. Vào cuối tuần, tôi và bạn bè thường đi ra tiệm ăn phở vì phở được bán ở rất nhiều hàng quán tại VN. Có 2 loại phở chính đó là phở bò và phở gà, cả hai đều ngon và bổ dưỡng. Phở là món ăn yêu thích của hầu hết người Việt và thường được phụ vụ như bữa sáng. Hơn nữa, phở còn phổ bién ở thị trường quốc tế bởi vị ngon và giá thành phải chăng. Du khách nước ngoài đến VN và họ rất thích hương vị phở ở đây. Tôi rất tự hào về điều đó. Trong tương lai, tôi mong phở sẽ càng nổi tiếng ở các nước khác để họ có thể thưởng thức và hiểu hơn về văn hoá Việt.

Bình luận (0)