Luyện thi phổ thông trung học phổ thông quốc gia 2017

violet

undefined

Hé lô các em. Cô tới có muộn quá không nhỉ? Để tạ lỗi với các em, cô xin tặng các em 20 câu hỏi Reading warm-up bắt đầu chặng đường ôn thi THPTQG cùng hoc24 nhé!

 

Passage 1: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 1 to 5.

Left-handers are the odd ones out. Sure, lefties (1) ______up about 10 percent of the population - but, frankly, it seems like society has forgotten about them. Just consider all of the right-handed gadgets, awkwardly designed desks, and cooking tools that fit comfortably only in your right hand. What (2) ______someone to become a lefthand? Scientists aren’t exactly sure, but research points to a complex (3) ______between genes and environment While no exact set of “leftie genes” have been discovered, people who dominantly use their left hands do have more left-handed family members. And researchers have found different brain wirings in righties vs. lefties. But no matter (4) ______it is that drives someone to use their antipodal paw, science has also uncovered a particular set of personality traits that left-handed people tend to have. So for all of you lefties, leftie-loving righties, and ambidextrous folks out there - it’s time to brush up on your left-handed knowledge and help (5) ______an end to leftie discrimination once and for all.

1:    A. consist               B. account                C. hold                 D. make

2:    A. causes              B. makes                   C. gets                 D. does

3:    A. collaborate        B. collaboration         C. collaborating   D. collaborated

4:    A. which                 B. who                       C. what               D. that

5:    A. put                     B. bring                      C. make             D. take

 

Passage 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 6 to 12.

Successful students often do the followings while studying. First, they have an overview before reading. Next, they look for important information and pay greater attention to it (which often needs jumping forward or backwards to process information). They also relate important points to one another. Also, they activate and use their prior knowledge. When they realize that their understanding is not good, they do not wait to change strategies. Last, they can monitor understanding and take action to correct or “fix up” mistakes incomprehension.

Conversely, students with low academic achievement often demonstrate ineffective study skills. They tend to assume a passive role, in learning and rely on others (e.g., teachers, parents) to monitor their studying, for example, low-achieving students often do not monitor their understanding of content; they may not be aware of the purpose of studying, and they show little evidence of looking back or employing “fix-up” strategies to fix understanding problems. Students who struggle with learning new information seem to be unaware that they must extent effort beyond simply reading the content to understand and remember it. Children with learning disabilities do not plan and judge the quality of their studying. Their studying may be disorganized. Students with learning problems face challenges with the personal organization as well. They often have difficulty keeping track of materials and assignments, following directions, and completing work on time. Unlike good studiers who employ a variety of study skills in a flexible yet purposeful manner, low-achieving students use a restricted range of study skills. They cannot explain why good study strategies are important for learning, and they tend to use the same, often ineffective study approach for all learning tasks, ignoring task content, structure or difficulty.

(Source: Adapted from Study Skills: Managing Your Learning — NUI Galway)

6: What is the topic of the passage?

A. Successful and low-academic achieving students

B. Successful learners and their learning strategies

C. Study skills for high school students

D. Effective and ineffective ways of learning

7: The word “prior” in the first paragraph is the closest meaning to ______?

A. important                B. earlier                     C. forward                   D. good

8: According to the passage, what can be learnt about passive students?

A. They depend on other people to organize their learning

B. They are slow in their studying

C. They monitor their understanding

D. They know the purpose of studying

9: Which of the followings is NOT evidence of monitoring studying?

A. Being aware of the purpose of studying   

B. Monitoring their understanding of content

C. Fixing up mistakes in understanding        

D. Looking at their backs

10: According to the passage, to learn new information, low-achieving students do NOT______.

A. just understand it                             B. relate it to what they have known

C. simply remember it                         D. read it

11: In compared with low-achieving students, successful students use______.

A. aimless study techniques                           B. various study skills

C. restricted strategies                                    D. inflexible study ways

12: The underlined pronoun “They” in the last sentence refers to______.

A. study strategies                                          B. study skills

C. low-achieving students                              D. good studiers

 

Passage 3: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 13 to 20

Pollution emitted in industrial areas represents a threat to human health and the surrounding natural resources. We have a tendency to believe that the production processes are the only source of environmental damage, and often forget about the possible long-term effects of harmful production practices. We may think that the closure of these huge industrial areas would improve the quality of the environment. Unfortunately, this ignores the threat of the remaining waste, which is abandoned and poorly stored. It represents an even bigger danger because it stands neglected as it degrades and leaks into the earth without any control at all.

Changes in the water chemistry due to surface water contamination can affect all levels of an ecosystem. It can affect the health of lower food chain organisms and, consequently, the availability of food up through the food chain. It can damage the health of wetlands and damage their ability to support healthy ecosystems, control flooding, and filter pollutants from stormwater runoff. The health of animals and humans are affected when they drink or bathe in contaminated water. In addition, water-based organisms, like fish and shellfish, can pile up and concentrate contaminants in their bodies. When other animals or humans eat these organisms, they receive a much higher dose of contaminant than they would have if they had been directly exposed to the original contamination.

Contaminated groundwater can badly affect animals, plants and humans if it is removed from the ground by manmade or natural processes. Depending on the study of rocks of the area, groundwater may rise to the surface through springs or seeps, flow sideways into nearby rivers, streams, or ponds, or sink deeper into the earth. In many parts of the world, groundwater is pumped out of the ground to be used for drinking, bathing, other household uses, agriculture, and industry.

Contaminants in the soil can harm plants when they take up the contamination through their roots. Eating, breathing in, or touching contaminated soil, as well as eating plants or animals that have piled up soil contaminants can badly affect the health of humans and animals.

Air pollution can cause breathing-related problems and other bad health effects as contaminants are absorbed from the lungs into other parts of the body. Certain air contaminants can also harm animals and humans when they contact the skin. Plants rely on breathing for their growth and can also be affected by exposure to contaminants moved in the air.

13: What is the topic of the passage?

A. Sources of environmental damage           B. The pollution from the city

C. Bad effects of industrial waste                  D. The quality of the environment

14: According to the passage, the industry is likely to be thought as ______.

A. a danger to the environment                     B. the only source of pollution

C. the utmost harmful activity                        D. a threat to human health

15: The word “it” in the first paragraph refers to______.

A. the remaining waste                               B. a danger

C. the environment                                     D. the threat of the remaining waste

16: Which of the followings affect an ecosystem as the whole?

A. Surface water contamination                 B. Soil contamination

C. Groundwater contamination                  D. Air contamination

17: According to the passage, which of the followings supports healthy ecosystems?

A. Lower food chain organisms                        B. Animals     

C. Water-based organisms                               D. Wetlands

18: Which of the followings is NOT badly affected by contaminated groundwater?

A. Human                   B. Plants                    C. Rocks                  D. Animals

19: Which of the followings is the flow of water from the ground to the surface?

A. Streams               B. Ponds                     C. Rivers                  D. Springs

20: Which of the followings has the closest meaning to the word “absorbed” in the last paragraph?

A. Consumed            B. Taken in                 C. Swallowed             D. Piled up

Chúc các em thành công!

Quang Nhân
7 tháng 4 lúc 14:30

Passage 1: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 1 to 5.

Left-handers are the odd ones out. Sure, lefties (1) ______up about 10 percent of the population - but, frankly, it seems like society has forgotten about them. Just consider all of the right-handed gadgets, awkwardly designed desks, and cooking tools that fit comfortably only in your right hand. What (2) ______someone to become a lefthand? Scientists aren’t exactly sure, but research points to a complex (3) ______between genes and environment While no exact set of “leftie genes” have been discovered, people who dominantly use their left hands do have more left-handed family members. And researchers have found different brain wirings in righties vs. lefties. But no matter (4) ______it is that drives someone to use their antipodal paw, science has also uncovered a particular set of personality traits that left-handed people tend to have. So for all of you lefties, leftie-loving righties, and ambidextrous folks out there - it’s time to brush up on your left-handed knowledge and help (5) ______an end to leftie discrimination once and for all.

1:    A. consist               B. account                C. hold                 D. make

2:    A. causes              B. makes                   C. gets                 D. does

3:    A. collaborate        B. collaboration         C. collaborating   D. collaborated

4:    A. which                 B. who                       C. what               D. that

5:    A. put                     B. bring                      C. make             D. take

Bình luận (10)
Quang Nhân
7 tháng 4 lúc 14:33

Passage 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 6 to 12.

Successful students often do the followings while studying. First, they have an overview before reading. Next, they look for important information and pay greater attention to it (which often needs jumping forward or backwards to process information). They also relate important points to one another. Also, they activate and use their prior knowledge. When they realize that their understanding is not good, they do not wait to change strategies. Last, they can monitor understanding and take action to correct or “fix up” mistakes incomprehension.

Conversely, students with low academic achievement often demonstrate ineffective study skills. They tend to assume a passive role, in learning and rely on others (e.g., teachers, parents) to monitor their studying, for example, low-achieving students often do not monitor their understanding of content; they may not be aware of the purpose of studying, and they show little evidence of looking back or employing “fix-up” strategies to fix understanding problems. Students who struggle with learning new information seem to be unaware that they must extent effort beyond simply reading the content to understand and remember it. Children with learning disabilities do not plan and judge the quality of their studying. Their studying may be disorganized. Students with learning problems face challenges with the personal organization as well. They often have difficulty keeping track of materials and assignments, following directions, and completing work on time. Unlike good studiers who employ a variety of study skills in a flexible yet purposeful manner, low-achieving students use a restricted range of study skills. They cannot explain why good study strategies are important for learning, and they tend to use the same, often ineffective study approach for all learning tasks, ignoring task content, structure or difficulty.

(Source: Adapted from Study Skills: Managing Your Learning — NUI Galway)

6: What is the topic of the passage?

A. Successful and low-academic achieving students

B. Successful learners and their learning strategies

C. Study skills for high school students

D. Effective and ineffective ways of learning

7: The word “prior” in the first paragraph is the closest meaning to ______?

A. important                B. earlier                     C. forward                   D. good

8: According to the passage, what can be learnt about passive students?

A. They depend on other people to organize their learning

B. They are slow in their studying

C. They monitor their understanding

D. They know the purpose of studying

9: Which of the followings is NOT evidence of monitoring studying?

A. Being aware of the purpose of studying   

B. Monitoring their understanding of content

C. Fixing up mistakes in understanding        

D. Looking at their backs

10: According to the passage, to learn new information, low-achieving students do NOT______.

A. just understand it                             B. relate it to what they have known

C. simply remember it                         D. read it

11: In compared with low-achieving students, successful students use______.

A. aimless study techniques                           B. various study skills

C. restricted strategies                                    D. inflexible study ways

12: The underlined pronoun “They” in the last sentence refers to______.

A. study strategies                                          B. study skills

C. low-achieving students                              D. good studiers

 

Bình luận (1)
Quang Nhân
7 tháng 4 lúc 14:34

Passage 3: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 13 to 20

Pollution emitted in industrial areas represents a threat to human health and the surrounding natural resources. We have a tendency to believe that the production processes are the only source of environmental damage, and often forget about the possible long-term effects of harmful production practices. We may think that the closure of these huge industrial areas would improve the quality of the environment. Unfortunately, this ignores the threat of the remaining waste, which is abandoned and poorly stored. It represents an even bigger danger because it stands neglected as it degrades and leaks into the earth without any control at all.

Changes in the water chemistry due to surface water contamination can affect all levels of an ecosystem. It can affect the health of lower food chain organisms and, consequently, the availability of food up through the food chain. It can damage the health of wetlands and damage their ability to support healthy ecosystems, control flooding, and filter pollutants from stormwater runoff. The health of animals and humans are affected when they drink or bathe in contaminated water. In addition, water-based organisms, like fish and shellfish, can pile up and concentrate contaminants in their bodies. When other animals or humans eat these organisms, they receive a much higher dose of contaminant than they would have if they had been directly exposed to the original contamination.

Contaminated groundwater can badly affect animals, plants and humans if it is removed from the ground by manmade or natural processes. Depending on the study of rocks of the area, groundwater may rise to the surface through springs or seeps, flow sideways into nearby rivers, streams, or ponds, or sink deeper into the earth. In many parts of the world, groundwater is pumped out of the ground to be used for drinking, bathing, other household uses, agriculture, and industry.

Contaminants in the soil can harm plants when they take up the contamination through their roots. Eating, breathing in, or touching contaminated soil, as well as eating plants or animals that have piled up soil contaminants can badly affect the health of humans and animals.

Air pollution can cause breathing-related problems and other bad health effects as contaminants are absorbed from the lungs into other parts of the body. Certain air contaminants can also harm animals and humans when they contact the skin. Plants rely on breathing for their growth and can also be affected by exposure to contaminants moved in the air.

13: What is the topic of the passage?

A. Sources of environmental damage           B. The pollution from the city

C. Bad effects of industrial waste                  D. The quality of the environment

14: According to the passage, the industry is likely to be thought as ______.

A. a danger to the environment                     B. the only source of pollution

C. the utmost harmful activity                        D. a threat to human health

15: The word “it” in the first paragraph refers to______.

A. the remaining waste                               B. a danger

C. the environment                                     D. the threat of the remaining waste

16: Which of the followings affect an ecosystem as the whole?

A. Surface water contamination                 B. Soil contamination

C. Groundwater contamination                  D. Air contamination

17: According to the passage, which of the followings supports healthy ecosystems?

A. Lower food chain organisms                        B. Animals     

C. Water-based organisms                               D. Wetlands

18: Which of the followings is NOT badly affected by contaminated groundwater?

A. Human                   B. Plants                    C. Rocks                  D. Animals

19: Which of the followings is the flow of water from the ground to the surface?

A. Streams               B. Ponds                     C. Rivers                  D. Springs

20: Which of the followings has the closest meaning to the word “absorbed” in the last paragraph?

A. Consumed            B. Taken in                 C. Swallowed             D. Piled up

Bình luận (1)
ninja
7 tháng 4 lúc 19:08

1D 2A 3B 4C 5A 6A 7B 8A 9D 10B 11C 12C

Bình luận (0)
quyet dau thi
7 tháng 4 lúc 19:21

Một trong các định hướng sử dụng hình thức kiểm tra đánh giá quá trình học tập trong Hoạt động trải nghiệm là:

Linh hoạt, kết hợp các hình thức kiểm tra, đánh giá khác nhau để đảm bảo đánh giá kết quả hoạt động của học sinh một cách toàn diện, công bằng, khách quan và chính xác.

Thầy/cô đã từng sử dụng kết hợp các hình thức kiểm tra, đánh giá nào trong chương trình Hoạt động trải nghiệm? Hãy chia sẻ kinh nghiệm của thầy/cô với đồng nghiệp cả nước.

Bình luận (0)
Sachi
7 tháng 4 lúc 21:33

Passage 1: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 1 to 5.

Left-handers are the odd ones out. Sure, lefties (1) ______up about 10 percent of the population - but, frankly, it seems like society has forgotten about them. Just consider all of the right-handed gadgets, awkwardly designed desks, and cooking tools that fit comfortably only in your right hand. What (2) ______someone to become a lefthand? Scientists aren’t exactly sure, but research points to a complex (3) ______between genes and environment While no exact set of “leftie genes” have been discovered, people who dominantly use their left hands do have more left-handed family members. And researchers have found different brain wirings in righties vs. lefties. But no matter (4) ______it is that drives someone to use their antipodal paw, science has also uncovered a particular set of personality traits that left-handed people tend to have. So for all of you lefties, leftie-loving righties, and ambidextrous folks out there - it’s time to brush up on your left-handed knowledge and help (5) ______an end to leftie discrimination once and for all.

1:    A. consist               B. account                C. hold                 D. make

2:    A. causes              B. makes                   C. gets                 D. does

3:    A. collaborate        B. collaboration         C. collaborating   D. collaborated

4:    A. which                 B. who                       C. what               D. that

5:    A. put                     B. bring                      C. make             D. take

Passage 2: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 6 to 12.

Successful students often do the followings while studying. First, they have an overview before reading. Next, they look for important information and pay greater attention to it (which often needs jumping forward or backwards to process information). They also relate important points to one another. Also, they activate and use their prior knowledge. When they realize that their understanding is not good, they do not wait to change strategies. Last, they can monitor understanding and take action to correct or “fix up” mistakes incomprehension.

Conversely, students with low academic achievement often demonstrate ineffective study skills. They tend to assume a passive role, in learning and rely on others (e.g., teachers, parents) to monitor their studying, for example, low-achieving students often do not monitor their understanding of content; they may not be aware of the purpose of studying, and they show little evidence of looking back or employing “fix-up” strategies to fix understanding problems. Students who struggle with learning new information seem to be unaware that they must extent effort beyond simply reading the content to understand and remember it. Children with learning disabilities do not plan and judge the quality of their studying. Their studying may be disorganized. Students with learning problems face challenges with the personal organization as well. They often have difficulty keeping track of materials and assignments, following directions, and completing work on time. Unlike good studiers who employ a variety of study skills in a flexible yet purposeful manner, low-achieving students use a restricted range of study skills. They cannot explain why good study strategies are important for learning, and they tend to use the same, often ineffective study approach for all learning tasks, ignoring task content, structure or difficulty.

(Source: Adapted from Study Skills: Managing Your Learning — NUI Galway)

6: What is the topic of the passage?

A. Successful and low-academic achieving students

B. Successful learners and their learning strategies

C. Study skills for high school students

D. Effective and ineffective ways of learning

7: The word “prior” in the first paragraph is the closest meaning to ______?

A. important                B. earlier                     C. forward                   D. good

8: According to the passage, what can be learnt about passive students?

A. They depend on other people to organize their learning

B. They are slow in their studying

C. They monitor their understanding

D. They know the purpose of studying

9: Which of the followings is NOT evidence of monitoring studying?

A. Being aware of the purpose of studying   

B. Monitoring their understanding of content

C. Fixing up mistakes in understanding        

D. Looking at their backs

10:According to the passage, to learn new information, low-achieving students do NOT______. 

A. just understand it                             B. relate it to what they have known

C. simply remember it                         D. read it

11: In compared with low-achieving students, successful students use______.

A. aimless study techniques                           B. various study skills

C. restricted strategies                                    D. inflexible study ways

12: The underlined pronoun “They” in the last sentence refers to______.

A. study strategies                                          B. study skills

C. low-achieving students                              D. good studiers

Passage 3: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions from 13 to 20

Pollution emitted in industrial areas represents a threat to human health and the surrounding natural resources. We have a tendency to believe that the production processes are the only source of environmental damage, and often forget about the possible long-term effects of harmful production practices. We may think that the closure of these huge industrial areas would improve the quality of the environment. Unfortunately, this ignores the threat of the remaining waste, which is abandoned and poorly stored. It represents an even bigger danger because it stands neglected as it degrades and leaks into the earth without any control at all.

Changes in the water chemistry due to surface water contamination can affect all levels of an ecosystem. It can affect the health of lower food chain organisms and, consequently, the availability of food up through the food chain. It can damage the health of wetlands and damage their ability to support healthy ecosystems, control flooding, and filter pollutants from stormwater runoff. The health of animals and humans are affected when they drink or bathe in contaminated water. In addition, water-based organisms, like fish and shellfish, can pile up and concentrate contaminants in their bodies. When other animals or humans eat these organisms, they receive a much higher dose of contaminant than they would have if they had been directly exposed to the original contamination.

Contaminated groundwater can badly affect animals, plants and humans if it is removed from the ground by manmade or natural processes. Depending on the study of rocks of the area, groundwater may rise to the surface through springs or seeps, flow sideways into nearby rivers, streams, or ponds, or sink deeper into the earth. In many parts of the world, groundwater is pumped out of the ground to be used for drinking, bathing, other household uses, agriculture, and industry.

Contaminants in the soil can harm plants when they take up the contamination through their roots. Eating, breathing in, or touching contaminated soil, as well as eating plants or animals that have piled up soil contaminants can badly affect the health of humans and animals.

Air pollution can cause breathing-related problems and other bad health effects as contaminants are absorbed from the lungs into other parts of the body. Certain air contaminants can also harm animals and humans when they contact the skin. Plants rely on breathing for their growth and can also be affected by exposure to contaminants moved in the air.

13: What is the topic of the passage?

A. Sources of environmental damage           B. The pollution from the city

C. Bad effects of industrial waste                  D. The quality of the environment

14: According to the passage, the industry is likely to be thought as ______.

A. a danger to the environment                     B. the only source of pollution

C. the utmost harmful activity                        D. a threat to human health

15: The word “it” in the first paragraph refers to______.

A. the remaining waste                               B. a danger

C. the environment                                     D. the threat of the remaining waste

16: Which of the followings affect an ecosystem as the whole?

A. Surface water contamination                 B. Soil contamination

C. Groundwater contamination                  D. Air contamination

17: According to the passage, which of the followings supports healthy ecosystems?

A. Lower food chain organisms                        B. Animals     

C. Water-based organisms                               D. Wetlands

18: Which of the followings is NOT badly affected by contaminated groundwater?

A. Human                   B. Plants                    C. Rocks                  D. Animals

19: Which of the followings is the flow of water from the ground to the surface?

A. Streams               B. Ponds                     C. Rivers                  D. Springs

20: Which of the followings has the closest meaning to the word “absorbed” in the last paragraph?

A. Consumed            B. Taken in                 C. Swallowed             D. Piled up

Bình luận (0)
Mun Bánh Xèo
8 tháng 4 lúc 17:37

1D 2A 3B 4C 5A 6A 7B 8A 9D 10B 11C 12C

Bình luận (0)

Các câu hỏi tương tự
Hoàng Anh Đặng

giúp mk nhanh ạ\

ien Son High School – English Group New teaching and testing projects
UNIT 1 Friendship
I. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differently from the others.
1. a. machine b. change c. teacher d. choose
2. a. condition b. option c. suggestion d. relation
3. a. believe b. readily c. friend d. pleasure
4. a. good b. gossip c. game d. geometry
5. a. trust b. mutual c. number d. uncertain
II. Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences or
substitutes for the underlined word or phrase.
6. It was so relaxing to be ________ old friends.
a. in b. between c. among d. around
7. She's made friends ________ a little girl who lives next door.
a. to b. of c. by d. with
8. The children seem to be totally capable ________ working by themselves.
a. on b. of c. in d. for
9. Your friendship should be based on ________ trust.
a. basic b. fragile c. mutual d. blind
10. The company expects ________ from its employees.
a. constancy b. quality c. interest d. loyalty
11. I've got lots of _______, but only a few are really good friends


a. close friends b. acquaintances c. neighbors d. partners
12. Friendship is a two-sided ________, it lives by give-and-take.
a. affair b. event c. aspect d. feature
13. Unselfishness is the very essence of friendship.
a. romantic part b. important part c. difficult part d. interesting part
14. They ________ a close friendship at university.
a. created b. became c. promoted d. formed
15. We stayed friends even after we ________ and left home.
a. brought up b. turned up c. grew up d. took up
III. Choose the word or phrase -a, b, c, or d -that best completes the sentence.
16. He finds it ________ lasting friendships.
a. difficult to make b. difficulty in making c. is difficult to make d. difficult making
17. You ________ any friends if you ________ talking like that.
a. will win/ carryon b. won't win/ carryon
c. wouldn't win/ carried on d. would have won/ had carried on
18. The aim of the culture festival is ________ friendship between the two countries
a. promote b. promoting c. to promote d. being promoted
19. People he ________ turned out to be only fair-weather friends.
a. trusted b. has trusted c. was trusting d. had trusted
20. How can you let such a silly incident ________ your friendship?
a. wreck b. to wreck c. wrecking d. that wrecks
21. It has become necessary ________ water in the metropolitan area because of the severe drought.
a. rationing b. ration c. to ration d. to have rationed
22. All the passengers were made ________ their seat belts during the turbulence.
a. buckle b. to buckle c. buckling d. for buckling.
23. ________ good ice cream, you need to use a lot of cream.
a. Make b. Making c. To make d. For make
24. I got my friend ________ her car for the weekend.
a. to let me to borrow b. to let me borrow c. let me borrow d. let me to borrow
25. They _______ good friends, but they've fallen out recently.
a. used to be b. would be c. were d. are
IV. Identify the one underlined word or phase - A, B, C or D - that must be changed for the
sentence to be correct.
26. Whatever happened, I didn't want to lose friendship of Vera.
A B C D
Reference Material For 11
th
- grade students All Rights reserved
1
Lien Son High School – English Group New teaching and testing projects


27. The basic aims of science and magic are very similar - to understand and to control nature
A B C D
28. It was a period of her life when she made some lifelong friendship.
A B C D
29. Simon finds it hard for making friends with other children.
A B C D
30. Not longer are contributions to the advancement of industry made primarily by individuals
A B C D
V. Fill in each blank with one appropriate word from the box.
terms words came pieces touch change last experience talk accent get make
Meeting old school friends again can be a strange (31) ________ Some have changed so much
that you can hardly recognize them: they speak with a different (32) ________, are interested in different
things and all you can do is make small (33) ________ and hope they'll go soon. Others, though you
might have been out of (34) ________ with them for years, are just the same as they always were - it's as
if you (35) ________ saw them yesterday.
Before you know it, you're exchanging (36) ________ about your families and friends, and setting
out the (37) ________ for another game of chess. A few change for the better. There's one person that I
(38) ________ on with very well now, though we weren't on speaking (39) ________ for our last two
years at school. One day, we met at a party and made it up and (40) ________ engaged the same evening.
VI. Read the passage carefully, then decide whether the following statement are true (T) or false (F)
The proverb 'A friend in need is a friend indeed.' means that we shall know who our real friends
are when we are in need. Those who desert us when we are in difficulty are just unfaithful friends.
A true friend would remain with us whether we are rich or poor. Some people be friend the rich,
simply for the sake of getting benefits from them.
It is useless to have insincere friends because these friends remain with us as long as we are rich
or powerful. It is better to have one or two good friends rather than having hundreds of insincere ones.
A true friend will stand by us in our trials and tribulations. He will be a great source of consolation
and comfort in our troubles. So we must be careful in choosing our friends. It is difficult to choose a
sincere friend overnight; it takes years for us to find a sincere friend.
41. Real friends share everything we need.
42. Unfaithful friends stop being our friends when we are in trouble.
43. A rich friend is always a true friend.
44. A true friend is always loyal to us and support us through our difficulties.
45. It's not worth having a lot of friends.
46. It may take a lot of time to find a real friend.
VII. Choose the answer -a, b, c, or d- that is meaningful to the sentence printed before.
47. ________ the promotion of health and to helping people avoid injury and disease.
a. To commit the Red Cross b. The Red Cross to commit
c. Committed to the Red Cross is d. The Red Cross is committed to
48. It is possible ________ may assist some tree in saving water in the winter.
a. the leaves are lost b. when leaves have lost c. that the loss of leaves d. to lose leaves
49. It can sometimes ________ a home.
a. to take months to sell b. take several months to sell
c. selling takes several months d. to sell taking several months
50. Pioneer men and women endured terrible hardships, and ________
a. so do their children b. neither did the children c. also the children d. so did their children
  

vua chem gio

1. better/ My English/ at the end of the course/ will be

………………………………………………………………………………………………………………..

2. and most environmentally desirable form of transport/ Cycling/ is/ in towns/ the cheapest

………………………………………………………………………………………………………………..

Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (1.5 pts)

3. If you don’t explain the problem clearly, we cannot help you.

Unless you …………………………………………………………………………………………………..

4. We have visited all famous mountains in An Giang.

All famous mountains in An Giang ……….………………………………………………………………..

5. “Don’t make so much noise, Hai,” said Tuan.

Tuan asked Hai ……………………………………………………………………………………………..

Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1 pt)

Garbage is what someone leaves behind that they do not want to use anymore. It can also be called (6) ……... or rubbish. A definition of garbage is anything left behind at a place (7) ……... you used to be, but are not anymore. In modern home and businesses, however, garbage is normally separated and put where it can be (8) ……... and taken to a place designed to hold, burn, or recycle garbage.

Smoke is a cloud of very small, solid parts. It is made when (9) ……... something. Smoke is can be bad because if it goes into the lungs of a person, it can kill them. Most people think that they are always able to see smoke, but it can also be invisible.

6. A. save B. waste C. safe D. stone

7. A. whose B. where C. when D. whom

8. A. wrapped B. organized C. collected D. observed

9. A. burning B. fighting C. firing D. chopping

Choose the underlined part (A, B, C or D) that needs correcting. (1 pt)

10. Can you tell me what they have done at 8 o’clock last night? A B C D

11. My mother always makes me to wash my hands before every meal. A B C D

12. Do you think Nam is tallest student in his class? A B C D

13. Florida, that is known to be the Sunshine State, attracts many tourists every year. A B C D

Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from that of the others in the same group. (0.5 pt)

14. A. visited B. stayed C. endangered D. received

15. A. much B. number C. cut D. put

Choose the word (A, B, C or D) whose main stress is placed differently from that of the others in the same group. (0.5 pt)

16. A. sample B. design C. planet D. infant

17. A. cancel B. agree C. deny D. decide

Choose the word/ phrase (A, B, C or D) that best fits the space in each sentence. (2.5 pts)

18. Customer: “Could I have a refund?” Salesperson: “…………..”

A. No, thank you.

B. Not at all.

C. No problem. Do you have the receipt?

D. Never mind.

19. “Thank you very much for your help.” + “…………..”

A. You’re welcome. B. It’s OK. C. That’s right. C. That’s right.

20. His uncle ………… in An Giang since 1995.

A. lived B. was living C. has lived D. is living

21. She is happy ………… her friend as they have not met each other for 5 years.

A. met B. meeting C. to meet D. meet

22. A: “What’s the …………. of the dress?” B: “It is made of silk.”

A. material B. design C. fashion D. style

23. Please wait for me. I’ll be there ………… 10 minutes.

A. in B. at C. from D. on

24. …………. air is one of the problems we have to solve.

A. Pure B. Polluted C. Fresh D. Pleasant

25. My brother wishes he ………… travel around the world with his parents.

A. may B. could C. can D. will

26. This ring, ………… is made of gold, was given to me by my father on my 14th birthday.

A. short B. shorter C. shortest D. most short

27. He likes living in the country because he can live near his relatives, …………?

A. isn’t B. is C. does D. doesn’t

Give the correct form of the word given in each sentence. (1 pt)

28. My little daughter will be more (beauty) ………………….. with short hair.

29. My sister thinks that helping the poor is her (happy) ……………….……..

30. People who do exercise (frequent) ………………….. have greater physical endurance than those who don’t.

31. The price of (electric) ……………….…….. has gone up again.

Read the text carefully, and then decide whether the following statements are TRUE (T) or False (F). (1 pt)

Although people’s reactions to your dress will vary, they will draw conclusions about you based on the way you dress. You need to determine what are you trying to say and then dress appropriately.

There are times when it is in your best interest to meet the expectations of others. Business managers are likely to have a clear idea of the images they want their businesses to portray. If you want to prosper with those businesses, you will want to dress in a way that is in line with those images. Likewise, audience expect public speakers to dress appropriately for the audience and occasion. People have the right to their individual differences, and we believe that society is moving in the right direction in allowing persons to express themselves as individuals. Nevertheless, your clothes are still perceived by others as clues to your attitudes and behaviours.

T

F

32. People will have an opinion of you because of the way you dress.

33. Public speakers are expected to dress fashionably.

34. People now don’t have the right to express their individual differences.

35. People still perceive pour clothes as clues to your attitudes and behaviours.

Vương Linh
101.To better reflect changes in society, some details were altered in recent ------- of the textbook. (A) options (B) versions (C) conditions (D) expressions 102. Shanghai’s annual winter festival attracts people from all ------- China and from other countries as well. (A) on (B) at (C) among (D) across 103. The alert driver ------- the vehicle to a stop just in time to avoid a collision. (A) bring (B) brought (C) was brought (D) bringing 104. -------, the person hired will have a graduate degree in computer science and five years of related work experience. (A) Ideally (B) Mutually (C) Evenly (D) Carefully 105. The manufacturing company Hesperon recorded substantial gains in ------- after installing its new factory equipment. (A) product (B) produce (C) productive (D) productivity 106. Ms. Turner is not coming in to work this Friday, ------- can she make it to Saturday’s event. (A) yet (B) afterwards (C) nor (D) and 107.The manager agrees that Mr. Calder is probably the ------- employee of all sales department staff and deserves a promotion. (A) capable (B) capably (C) more capable (D) most capable 108. Rapid technological advances are making smartphones ------- more powerful and affordable. (A) continue (B) continuous (C) continuously (D) continuity 109. A new speaker will have to be found ------- Mr. Johns does not reply to the invitation by Tuesday. (A) if (B) but (C) rather (D) since 110. Many articles on personal finance recommend ------- saving for retirement as early as possible. (A) start (B) to start (C) starting (D) will start 111. Mr. Petrov is receiving an award in recognition of ------- lifetime contributions to biology. (A) he (B) him (C) his (D) himself 112. The advertised price for the house seems ------- enough given its extremely convenient location. (A) reasoned (B) reasoning (C) reasonable (D) reasonably 113. ------- aside a portion of his income each month, Mr. Wong was able to save a sizable amount. (A) Set (B) To set (C) Sets (D) Setting 114. The magazine requested that applicants ------- samples of written work along with their résumés. (A) submitting (B) submit (C) submissive (D) to submit 115. If the supplier were still in business, Andro-Vox Inc. ------- back the defective sparkplugs and demand reimbursement. (A) would send (B) sends (C) was sent (D) had been sending
Sang Beom Kim

Circle one option A, B, C or D that best rewrites each of the following sentences:

Câu 1: " That's a lovely new dress, Jean" said her mother.

A. Jean's mother said she liked her dress.

B. Jean's mother complimented her on the lovely new dress.

C. Jean's mother wanted to buy a lovely new dress.

D. Jean's mother told her to buy that lovely new dress.

Câu 2: " A Cigarette? " he asked. " No, thanks, " I said.

A. He asked if I was smoking, and I denied at once.

B. He mentioned a cigarette, so I think him.

C. He asked for a cigarette, and I immediately refused.

D. He offered me a cigarette, but I promptly declined.

Câu 3: Unlike her friends, Jane prefers an independent life.

A. Jane doesn't like her friends because she prefers an independent life.

B. Her friends live in an independent life and Jane doesn't like it.

C. Jane doesn't like her friends to live in a dependent life.

D. Jane prefers an independent life but her friends do not.

Câu 4: Jack bought that second- hand car and he then recognized that he shouldn't have done that.

A. Jack wished that he has not bought that second- hand car.

B. Jack regretted to have bought that second- hand car.

C. Jack wished that he didn't buy that second - hand car.

D. Jack regretted having bought that second- hand car.

Câu 5: Because Sandra had informed us, we found the contract quite normal.

A. The contract was quite normal because of Sandra informed us.

B. Being informed by Sandra, the contract was quite normal.

C. But for Sandra's information, we couldn't find the contract quite normal.

D. We could find the contract quite normal thanks to Sandra's informing us.

Tokyo G

Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn để điền vào chỗ trống trong đoạn văn.

It can take a long time to become successful in your chosen field, however talented you are. One thing you have to be (1) _______ of is that you will face criticism along the way. The world is (2)_________ of people who would rather say something negative than positive. If you’ve made up your (3)_______ to achieve a certain goal, such as writing a novel, (4)_________ the negative criticism of others prevent you from reaching your target, and let the constructive criticism have a positive effect on your work. If someone says you’re totally in the (5)______ of talent, ignore them. That’s negative criticism. If (6), __________, someone advises you to revise your work and gives you a good reason for doing so, you should consider their suggestions carefully. There are many film stars (7)__________ were once out of work . There are many famous novelists who made a complete mess of their first novel – or who didn’t, but had to keep on approaching hundreds of publishers before they could get it (8) ________. Being successful does depend on luck, to a (9)________ extent. But things are more likely to (10) ________ well if you persevere and stay positive.

Câu 1: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (1)

A. alert B. clever C. intelligent D. aware

Câu 2: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (2)

A. overflowing B. packed C. filled D. full

Câu 3: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (3)

A. idea B. brain C. thought D. mind

Câu 4: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (4)

A. shouldn’t let B. won’t let C. didn’t let D. don’t let

Câu 5: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (5)

A. absentee B. shortage C. missing D. lack

Câu 6: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (6)

A. hence B. whereas C. otherwise D. however

Câu 7: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (7)

A. which B. whom C. they D. who

Câu 8: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (8)

A. publish B. to publish C. publishes D. published

Câu 9: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (9)

A. plenty B. numerous C. definite D. certain

Câu 10: Chọn 01 lựa chọn đúng trong 04 lựa chọn cho sẵn đề điền vào chỗ trống số (10)

A. sail through B. come into C. deal with D. turn out

đề minh họa THPT qg có bạn nào học 12 giúp mình chút, mình chỉ cần đáp án để check thôi.

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN

Loading...

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN