Bạn chưa đăng nhập. Vui lòng đăng nhập để hỏi bài
phan thị như quỳnh

viết một đoạn văn viết tiếng anh cách làm cơm hoặc trứng(dịch ra càng tốt)

Dekisugi Hidetoshi
1 tháng 12 2019 lúc 19:17

Around the world there are many cuisine but I still spaghetti the most. The main ingredients to make spaghetti are noodles, beef and tomatoes. Besides, we can add onion, carrot, bean or other kind of vegetable. At weekends, my mother and I usually go to the market, buy goods and cook spaghetti for my family instead of traditional dishes. It’s easy to cook this food. All we have to do are boiling noodles, chopping beef and making a good sauce of tomatoes. There is a tip for a perfect sauce is adding a slice of lemon into it. If there is a need of vegetable, It can be served with carrot and peas. Spaghetti supplies high nutrients and several vitamins, which good for your health especially for diet people. Moreover, spaghetti is famous for its delicious taste and convenience as fast food. It’s known as typical traditional food of Italy. Although spaghetti originate from Europe, it’s more widespread in Asia specifically Vietnam. Nowadays, It is popular food not only in Italy but also in other countries.

Dịch: Có rất nhiều món ăn ngon trên toàn thế giới nhưng tôi vẫn luôn thích mì Ý. Nguyên liệu chính để làm món này bao gồm: mì, thịt bò và cà chua. Ngoài ra, chúng có thể được nấu cùng hành tây, cà rốt, đậu hay những loại rau củ khác. Vào cuối tuần, mẹ và tôi thường đi chợ, mua nguyên liệu và nấu mì Ý cho cả gia đình thay vì những món truyền thống hàng ngày. Cũng rất dễ để nấu món này. Tất cả những gì phải làm là luộc mì, băm thịt và làm sốt cà chua. Có môt mánh nhỏ cho món xốt ngon hơn là thêm một lát chanh vào khi đang nấu. Nếu cần thêm rau xanh, mì có thể ăn cùng cà rốt và đậu Hà Lan. Mì Ý cung cấp nhiều chất dinh dưỡng và vitamin tốt cho sức khoẻ đặc biệt là những người ăn kiêng. Hơn nữa, mì Ý còn nổi tiếng vì ngon và tiện lợi như món đồ ăn nhanh. Mì Ý từ lâu là món ăn truyền thống của đất nước Ý. Mặc dù bắt nguồn từ Châu Âu, mì đang ngày càng phổ biến ở Châu Á điển hình là Việt Nam. Ngày nay, đây là món ăn nổi tiếng không những ở Ý mà còn ở nhiều nước trên thế giới.

Khách vãng lai đã xóa
♡Akonia-Moonlight ( Ako...
1 tháng 12 2019 lúc 19:20

How to make Omelette

– Get your frying pan on a medium to low heat and add enough olive oil to lightly coat the bottom of a large nonsk pan (about 1 tablespoon). Get your frying pan on a medium

– Crack the eggs into the pan. As the oil gets hotter you’ll see it start to change the color of the eggs. If the oil starts to spit it’s because it’s too hot, so turn the heat right down. Cook until the tops of the whites are set but the yolk is still runny.

– When they’re ready, remove the pan from the heat and take the eggs out using a spatula. Place on a plate and dab them with some paper towels to soak up any excess oil.

– Serve on toast – no need to butter it – with a sprinkling of the sea salt and freshly ground black pepper.

– Serving suggestions: Serve on some 7-grain bread.

Tips for you

– The simplest way to store eggs is in the boxes you buy them in – egg shells are porous and can absorb odours from other foods so just remember to keep them away from anything strong-smelling, fish.

– To make an over-easy egg, slide a spatula gently under the egg and with a quick flick of the wrist, turn them over.

– Don’t lift the egg too high above the pan and you’ll have no problem flipping the eggs without breaking the yolks. It’s easier to use a non-sk pan for this recipe.

– Eggs are nature’s perfect protein – although they’re low in saturated fat they’re high in cholesterol so if you eat eggs regularly it’s best to limit yourself to one a day.

– Egg whites have no cholesterol and only about 15 calories each depending on the size of the egg so you can eat more of them without feeling guilty.

Egg whites have no cholesterol – Cách làm trứng ốp la bằng tiếng Anh – How to make Omelette

– Fried eggs are a perfect example of a food best made at home – when you order fried eggs out, the griddles are often loaded with grease which makes the end result far worse for your health.

– Young children, the elderly and pregnant women may have weaker immune systems, which can put them at a higher risk of contracting things salmonella.

– To be on the safe side, they should make sure that the yolks on their fried eggs are fully cooked, not runny as suggested above, and should avoid eating foods that contain raw egg such as homemade mayonnaise or chocolate mousse.

Dịch : 

Cách làm món trứng tráng

- Lấy chảo chiên của bạn ở nhiệt độ trung bình đến thấp và thêm dầu ô liu vừa đủ để phủ nhẹ đáy chảo không dính lớn (khoảng 1 muỗng canh).

- Đập trứng vào chảo. Khi dầu nóng hơn, bạn sẽ thấy nó bắt đầu thay đổi màu sắc của trứng. Nếu dầu bắt đầu nhổ nó vì nó quá nóng, vì vậy hãy giảm nhiệt xuống. Nấu cho đến khi ngọn của lòng trắng được thiết lập nhưng lòng đỏ vẫn chảy.

- Khi chúng đã sẵn sàng, lấy chảo ra khỏi bếp và lấy trứng ra bằng thìa. Đặt trên một cái đĩa và nhúng chúng với một số khăn giấy để thấm dầu thừa. 

Lời khuyên cho bạn

- Cách đơn giản nhất để bảo quản trứng là trong các hộp bạn mua - vỏ trứng xốp và có thể hấp thụ mùi từ các thực phẩm khác, vì vậy hãy nhớ tránh xa mọi thứ có mùi mạnh như cá.

- Để làm cho một quả trứng quá dễ dàng, hãy trượt một thìa nhẹ nhàng dưới quả trứng và với một cái búng tay nhanh chóng, lật chúng lại.

- Donv nhấc quả trứng quá cao phía trên chảo và bạn sẽ không gặp vấn đề gì khi lật trứng mà không làm vỡ lòng đỏ. Nó dễ dàng hơn để sử dụng chảo chống dính cho công thức này.

- Trứng là loại protein hoàn hảo tự nhiên - mặc dù chúng có hàm lượng chất béo bão hòa thấp nhưng chúng có hàm lượng cholesterol cao nên nếu bạn ăn trứng thường xuyên thì tốt nhất là nên hạn chế một ngày.

- Lòng trắng trứng không có cholesterol và chỉ có khoảng 15 calo mỗi loại tùy thuộc vào kích cỡ của trứng để bạn có thể ăn nhiều hơn mà không cảm thấy tội lỗi.

Lòng trắng trứng không có cholesterol - Cách làm món ăn bằng tiếng Anh - Cách làm món trứng tráng

- Trứng chiên là một ví dụ hoàn hảo về một loại thực phẩm tốt nhất được làm tại nhà - khi bạn gọi trứng rán ra, các vỉ nướng thường được nạp dầu mỡ khiến cho kết quả cuối cùng tồi tệ hơn cho sức khỏe của bạn.

- Trẻ nhỏ, người già và phụ nữ mang thai có thể có hệ thống miễn dịch yếu hơn, điều này có thể khiến họ có nguy cơ mắc các bệnh như salmonella cao hơn.

- Để an toàn, họ nên đảm bảo rằng lòng đỏ trên trứng chiên của họ đã được nấu chín hoàn toàn, không bị chảy như đề xuất ở trên và nên tránh ăn các thực phẩm có chứa trứng sống như mayonnaise tự làm hoặc mousse sô cô la.

Khách vãng lai đã xóa
Lê Thị Minh Hòa
2 tháng 12 2019 lúc 14:50

How to make an Omelette:

To make an omelette, you need some eggs, a pinch of salt, pepper and some cooking oil. First, beat the eggs together with salt and pepper. Next, heat the frying pan over high heat and add cooking oil. Then, pour the egg mixture into the pan. After that, fold the omelette in half. Finally, serve with some vegetables and enjoy.

Dịch:

Để làm món trứng tráng, bạn cần một ít trứng, một nhúm muối, hạt tiêu và một ít dầu ăn. Đầu tiên, đánh trứng cùng với muối và hạt tiêu. Tiếp theo, làm nóng chảo chiên trên lửa lớn và thêm dầu ăn. Sau đó, đổ hỗn hợp trứng vào chảo. Sau đó, gấp trứng làm đôi. Cuối cùng, phục vụ với một số loại rau và thưởng thức.

Khách vãng lai đã xóa
Trần Gia Linh
5 tháng 12 2019 lúc 21:51

   To make the omelette, I need two eggs, some pepper, a tablespoon of oil, a teaspoon of water and some onions. There are 5 steps to make this dish. First, beat the eggs together with water, pepper and onions. Then heat the oil over the high heat in a frying fan. Next, pour the mixture into the pan at a time and cook until golden. After that, fold the omelette in round. Finally, serve with vegetables

Khách vãng lai đã xóa

Các câu hỏi tương tự
Xem chi tiết
Khánh Vy
Xem chi tiết
Thúy Nguyễn
Xem chi tiết
phamthiminhanh
Xem chi tiết
kakarot
Xem chi tiết
kakarot
Xem chi tiết
Thần Thoại Hy Lạp(2K7)
Xem chi tiết
Thần Thoại Hy Lạp(2K7)
Xem chi tiết
SKY EDDIE ONAIN
Xem chi tiết