HOC24
Lớp học
Môn học
Chủ đề / Chương
Bài học
vì chất dinh dưỡng trong món ăn rất quan trọng đến con người, từ đó chúng ta phải làm như thế này để không bị mất chất đó:
- phải đun nấu vừa lượng chín , nếu đun lâu sẽ bị mất nhiều chất sinh tố .- không nên rán quá lâu sẽ mất nhiều chất sinh tố , và chất béo
- cho thực phẩm vào luộc hay nấu khi nước sôi
-khi nấu tránh khuấy đều
-không nên hâm lại thức ăn nhiều lần
- không nên vo kĩ gạo
- không chắt bỏ nước cơm , vì sẽ mất chất sinh tố b1
ta không nên vo gạo kĩ quá ! trong gạo có chất sinh tố b1 là chất mang dinh dưỡng cho con người , nếu vo kĩ quá sẽ bị mất chất b1.
có ! nhưng chỉ 1- 2 lần thôi. nếu hâm lại nhiều lần các chất dinh dưỡng trong thức ăn sẽ bị biến mất , và có thể gây đến sức khỏe con người
nếu không bảo quản chất dinh dưỡng trong chế biến món ăn thì chất dinh dưỡng trong thức ăn biến mất , sinh tố
- chất đạm , chất đường bột , chất béo, chất khoáng
theo mình là trước khi gieo hạt giống ta phải làm đất tơi xốp vì cho cây mau lớn và sẽ dễ sinh trưởng , hấp thụ ô xi tốt, dễ nẩy mầm, diện tích thoáng hơn.mình nghĩ là vậy
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question 33 to 42.
Artificial flowers are used for scientific as well as for decorative purposes. They are made from a variety of materials, such as wax and glass, so skillfully that they can scarcely be distinguished from natural flowers. In making such models, painstaking skill and artistry are called for, as well as thorough knowledge of plant structure. The collection of glass flowers in the Botanical Museum of Harvard University is the most famous in the North America and is widely known throughout the scientific world. In all, there are several thousand models in colored glass, the work of two artist-naturalist, Leopold Blaschka and his son Rudolph.
The intention was to have the collection represent at least one member of each flower family native to the United States. Although it was never completed, it contains more than seven hundred species representing 164 families of flowering plants, a group of fruits showing the effect of fungus diseases, and thousands of flowers parts and magnified details. Every detail of these is accurately reproduced in color and structure. The models are kept in locked cases as they are too valuable and fragile for classroom use.
Which of the following statements about Leopold and Rudolph Blaschka is TRUE?
A. They were florists.
B. They were farmers.
C. They were brothers.
D. They were artists.
viết có dấu đi chẳng hiểu gì cả