B. Describe Regional Foods

Bạn chưa đăng nhập. Vui lòng đăng nhập để hỏi bài
datcoder

Describe Regional Foods

1. Think of a special dish from your area or region of the world. Take a few notes

about each question below. Then use your notes to tell a partner about the

special dish.

- What is the name of the dish?

- When are the ingredients available?

- When do people usually eat it?

- How do people prepare the dish?

- What are some of the ingredients?

- How do you feel about the dish?

2. Get together with another pair and tell them about the special dishes you described.

The dish is called ceviche, and it is popular in Peru. We make it with seafood and lime juice. Some of the other ingredients are.

datcoder
27 tháng 11 2024 lúc 14:34

-  The name of the dish is ceviche, and it is a traditional Peruvian dish that consists of raw fish or seafood marinated in lime juice, salt, chili peppers, onions, and cilantro.

-  The ingredients for ceviche are available year-round, but they are fresher and more abundant during the summer months, when the fishing season is at its peak.

-  People usually eat ceviche as an appetizer or a light lunch, especially on hot days. It is a refreshing and nutritious dish that can help cool down and hydrate the body.

- To prepare ceviche, people cut the fish or seafood into bite-sized pieces and place them in a glass or ceramic bowl. They then squeeze enough lime juice to cover the fish or seafood and add salt, chili peppers, onions, and cilantro to taste. They let the mixture marinate in the refrigerator for at least 15 minutes or up to several hours, depending on how cooked they want the fish or seafood to be. The lime juice "cooks" the fish or seafood by denaturing its proteins and changing its texture and color.

- Some of the ingredients for ceviche are:

+ Fish or seafood

+ Lime juice

+ Salt

+ Chili peppers

+ Onions

I feel very fond of ceviche because it is one of my favorite dishes from my country. I love its fresh and zesty taste and its variety of textures and colors. I enjoy eating ceviche with my family and friends on special occasions

Giải thích:

Sử dụng cấu trúc của thì HTĐ cùng với các trạng từ tần suất để miêu tả:

S + usually/often/… + V + O: ai đó/cái gì thường làm gì…

Hướng dẫn dịch:

- Tên món ăn là ceviche, là món ăn truyền thống của Peru gồm cá sống hoặc hải sản ướp với nước cốt chanh, muối, ớt, hành và ngò.

- Nguyên liệu làm món ceviche có quanh năm nhưng tươi ngon và phong phú hơn vào những tháng hè, khi mùa đánh bắt cá đang cao điểm.

- Người ta thường ăn ceviche như món khai vị hoặc bữa trưa nhẹ, đặc biệt trong những ngày nắng nóng. Đây là món ăn mát lạnh, bổ dưỡng, có tác dụng giải nhiệt và cung cấp nước cho cơ thể.

- Để chế biến món ceviche, người ta cắt cá hoặc hải sản thành từng miếng vừa ăn rồi cho vào tô thủy tinh hoặc sứ. Sau đó, họ vắt đủ nước cốt chanh để phủ cá hoặc hải sản rồi thêm muối, ớt, hành, ngò cho vừa ăn. Họ để hỗn hợp ướp trong tủ lạnh ít nhất 15 phút hoặc tối đa vài giờ, tùy thuộc vào cách họ muốn cá hoặc hải sản được nấu chín như thế nào. Nước cốt chanh "nấu" cá hoặc hải sản bằng cách làm biến tính protein và thay đổi kết cấu cũng như màu sắc của chúng.

- Một số nguyên liệu làm món ceviche là:

+ Cá hoặc hải sản

+ Nước cốt chanh

+ Muối

+ Quả ớt

+ Hành tây

Tôi cảm thấy rất thích ceviche vì đây là một trong những món ăn yêu thích của đất nước tôi. Tôi thích hương vị tươi ngon, thơm ngon cũng như sự đa dạng về kết cấu và màu sắc của nó. Tôi thích ăn ceviche cùng gia đình và bạn bè vào những dịp đặc biệt