Chủ đề:
Đại số lớp 7Câu hỏi:

28.Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
How can we solve the problem of traffic jams in big cities? Governments have built highways, offered public transportation, etc. However, these traditional approaches are becoming expensive. Many experts now see intelligent transportation systems (ITS) as the solution. But how does ITS work?
Using information technology (IT), intelligent vehicles and infrastructure broadcast and receive data from sensors, video cameras, radar, and satellites, etc. to improve traffic quality. Drivers receive messages on computers or mobile devices about accidents, travel times, alternative routes, and the like. These allow drivers to make better decisions.
Managers of transportation infrastructure (roads, bridges, train stations, traffic signals, etc.) receive ITS data, then use it to control the system by changing traffic signal timing, broadcasting radio announcements, opening and closing roads and traffic lanes, responding to accidents and the like. Computers, rather than humans, make most of the decisions that control the system.
QUESTION: Which of the following can be inferred from the passage?
(20 Points)
A.ITS will offer a cheaper solution to solving traffic problems.
B.Machines will replace human beings in managing traffic system.
C.Highways and public transportation isn’t expensive at all.
D.Governments will switch to ITS instead of using traditional measures.
Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
Wind power is abundant and it doesn’t harm the environment.
(20 Points)
A.not available
B.expensive
C.unrenewable
D.unlimited
8.Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
How can we solve the problem of traffic jams in big cities? Governments have built highways, offered public transportation, etc. However, these traditional approaches are becoming expensive. Many experts now see intelligent transportation systems (ITS) as the solution. But how does ITS work?
Using information technology (IT), intelligent vehicles and infrastructure broadcast and receive data from sensors, video cameras, radar, and satellites, etc. to improve traffic quality. Drivers receive messages on computers or mobile devices about accidents, travel times, alternative routes, and the like. These allow drivers to make better decisions.
Managers of transportation infrastructure (roads, bridges, train stations, traffic signals, etc.) receive ITS data, then use it to control the system by changing traffic signal timing, broadcasting radio announcements, opening and closing roads and traffic lanes, responding to accidents and the like. Computers, rather than humans, make most of the decisions that control the system.
QUESTION: What does the word “These” in paragraph 2 refer to?
(20 Points)
devices
routes
messages
computers
Read the following passage and choose the option (A, B, C or D) that best answers each of the questions below.
Toy Story is not only the best Disney film because it has the best story and the best animation, but also because of the excellent actors chosen to provide the voices of the animals. The casting was perfect from top to bottom, and the movie provides an excellent adventure story about friendship and loyalty that keeps you engrossed until the nail-biting climax.
Tom Hanks and Tim Allen provided excellent voices for Woody and Buss Lightyear – their performances alone are one of the biggest things that made this such a spectacular movie. Besides that, though, you have the excellent story that is not only noteworthy because it has never really been told from this perspective before, but also because it was just told so well. All of the characters in the film are very well developed and all have appropriate and effective actors chosen to provide their voices.
(Adapted from http://www.imdb.com)
6. According to the text, which is NOT true about Toy story?
A. It is the best Disney film B. It has the best story
C. It has the best animation D. It has the best soundtrack
7. The word “nail-biting” is closest in meaning to
A. very boring B. very relaxing C. very exciting D. very shocking
8. Toy story was reviewed as a spectacular movie thanks to ?
A. Tom Hanks and Time Allen’s great voices. B. Its plot was excellent.
C. The characters were well developed. D. All are correct.
9. The word “appropriate” means
A. popular B. suitable C. beautiful D. good
10. The author of the text can be .
A. a movie critic B. a teacher C. a student D. a musician