Tam Bui

Gọi số xe con là x

Số xe khách là 9x

Theo đề, ta có: 9x+6=3(x+6)

=>9x+6=3x+18

=>6x=12

=>x=2

=>Số xe khách là 18 xe

Bình luận (0)
Nguyễn Thanh Tùng

I. Read the passage and decide whether the statements are T(True) or F (false).

Community service is work that a person or a group of people does to give benefits to others. You do not get paid to perform community service, but volunteer your time. Community service can help many different groups of people: street children, disabled people, even animals and the environment. Community service is often organized by local groups, schools, universities, or non-profit organizations. You can start your own community service projects. Many people participate in community service because they enjoy helping others and improving their community.

There are numerous benefits to participating in community service, both for yourself and others. Community service gives you a way to help others, helps improve your community, and helps you to be sociable and to meet new friends. Moreover, it gives you a way to gain work experience and learn more about certain jobs. There are hundreds of ways to participate in community service, depending on your skills, your interests, and your free time.

 

 

T

F

1. The purpose of community service is to help others.

2. You are well-paid to take part in community service.

3. Community service does nothing for the environment.

4. Non-profit organizations also take part in community service.

5. Community service is only organized by individuals.

6. For many people, helping others is enjoyable.

7. You can gain work experience by doing community service.

8. You can’t choose suitable work of community service.

 

 

Không Tan Tuyết
2 phút trước

1.T

2.F

3.T

4.T

5.F

6.T

7.T

8.F

Bình luận (0)
Nguyễn Đăng Huy
5 phút trước

Tỉ số của 2 số đó là : 0,25 = 1/4

Số lớn là :

0,25 : ( 1 + 4 ) . 4 = 0,2

Số bé là :

0,25 - 0,2 = 0,05

Bình luận (0)

cos a=12/13

tan a=5/12

cot a=12/5

Bình luận (0)
Nguyễn Thanh Tùng

 

Exercise 4 : Choose the best answer A, B, C or D to complete the sentences.

1. I think you should _____  jogging because it is very useful for your health.

          A. take                    B. to take                C. take up               D. take in

2. My aunt often ________ money to charitable organizations to help street children and the homeless.

          A. makes                B. does                   C. donates               D. send

3. Brian_______ many community services when he was a student.

A. has done             B.did                       C.does                     D. was doing

4. Green School _______ vegetables for an orphanage last spring.

A. planted               B. plant                   C. grow                   D. is planting

5. - What did you do last weekend?

- I __________ to the SOS Children’s Village to tutor the children there.

A. going                  B. go                       C. went                   D. goes

6. We can make postcards and sell them to ______  money to help the homeless.

          A. rise                     B. raise                   C. get                      D. own

7. We can get many _______ from volunteer work.

          A. benefit                B. benefits              C. advantage           D. good luck

8. Children _______ plastic bottles for recycling a month ago.

A. collected             B. collect                 C. collecting             D. was collected

9. We_______ English to children in a primary school last summer.

A. teaching              B. taught                 C. teach                   D. to teach

10. Our school club ________ gloves for old people in nursing homes last winter.

A. made                  B. making               C. make                  D. is making

11. About one-fifth of the American population ______  volunteer work each year.

          A. do                       B. does                    C. make                  D. makes

12. We________ bottles to help the  environment last month.

          A. reusing              B. reuse                  C. reused              D. to reuse

13. To help people with transportation, we can ______  rides to the elderly.

          A. ask                     B. give                    C. donate                D. help

14. We should help people _______ , especially the homeless, the elderly and street children .

          A. needed               B. need                   C. at need                D. in need

15. Doing volunteer work can ______  you feel more confident.

          A. do                       B. make                  C. bring                  D. force

16. We ______ very busy last week.

          A. was                    B. am                      C. were                   D. will be

17. When my family went on holiday , we________ a lot of photos

A. took                    B. saw                     C. buy                     D. do

18. In 2012, they ______ their project for street children.

          A. started                B. are starting          C. starts                  D. have started

19.Yesterday we___ to an interesting lecture about coloured vegetables in our cooking classes. 

A. read                    B. study                   C. listened               D. studied

20. Last week, Our friends also ________ other activities like clean-up or gardening  

A. joining                B. take                    C. join                     D. joined

Không Tan Tuyết
7 phút trước

1.c 2.c 3.b 4.a 5.c 6.b 7.b 8.a

9.b 10.a 11.b 12.c 13.b 14.d 15.b 16.c 17.a 18.a 19.c 20.d

Bình luận (0)