Unit 9: At home and a way

🍀🧡_Trang_🧡🍀
27 tháng 8 2020 lúc 21:41

Question 4. Choose the correct answers.

6.All critics said film was really ______; nevertheless, I was so ______ that I saw it from beginning to end.

A. interesting – boring B. boring – interesting

C. interested - bored D. boring - interested

7. ______ having a happy ending, the film starts with a terrible accident.

A. Despite B. Although C.However D. Nevertheless

8. In spite of the silly ______, many people enjoyed that comedy.

A. actor B. scene C. character D. plot

9. Although the acting is wonderful, the ending is very ______

A. exciting B. fantastic C. interesting D. boring

10. They spent a huge amount of money on the film; ______, it was not a big success

A. although B. however C. but D. because

11. ______ Johnny Depp is a famous actor, he has failed in his recent films.

A. Although B. Despite C.However D. Because

12.Who is going to ______ the Oscar for Best Actor this year?

A. get B. take C. win D. pass

13. The film Titanic was the most successful – it ______ $1.750 million and ______ eleven Oscars.

A. did - got B. made – won C. won - made D. got - did

14. Charlie Chaplin was the most famous ______ of the silent films.

A. star B. acting C. plot D. scene

15. Cameron Diaz and Julia Roberts are the best-paid actresses – both ______ $20 million for their last films.

A. took B. did C. paid D. earned

Bình luận (0)
Trần Hà Nguyên

MỌi người giúp em với

MAKE QUESTIONS FOR THESE ANSWERS (USE THE WORDS IN BRACKETS)

1. She’s Andrew’s cousin (who)

2. he will get 550€ a month (how...)

3.she’s very good at sports (what)

4.Captain Gallagher was an American pilot (who)

5. We saw him yesterday (when)

6.This is my favourite book (which)

7.They have gone to Oxford (where)

8.this pencil is hers (whose)

9.the bedroom is over there (where)

10.she took your records (whose)

11.Tom came late because he was studying (why)

12.Sue eats Frosties for breakfast (what)

13.Mary could swim when she was 8 (when)

14.He will have to hurry up (what)

15.she sent me a letter yesterday (when)

16.he watches TV every evening ( what)

17. She has visited Monjuit many times (how...)

18.I bought my bicycle in El corte inglés (where)

19.we’ve been playing tennis (where)

20 she collects rocks (what)

21.the ball broke the window (what)

22.this boy will break a window (who)

23.Tim was sleeping when the phone rang (who)

24.He works for his father (who)

25.they parked the car near the bank (where)

26. The TV programme "Let's Learn" appears in over 80 countries.(How many)

27. I watch TV one or two hours a day. (How long)

28. Both parents and their children enjoy the programme. (Who)

29. Watching too much TV is not good because it hurts your eyes. (Why)

30. We often read books and play sports everyday. (How often)

MAKE QUESTIONS FOR THE UNDERLINED ANSWERS

1. He’s calling his friend right now.

2. Tim will arrive by train tomorrow.

3.he has painted Marta’s room.

4.Sam had forgotten to give her brother the message.

5.It is approximately two hours before the film begins.

6.we are going to the disco at 7.30 tonight.

7.Betty hasn’t left because her car won’t start.

8.I’m going to take French lessons three times a week.

9. Mr. García’s dog has been hit by a car.

10.they left five minutes ago.

Mọi người ơi nhanh nhé trước 8h mik phải có bài rồi cảm ơn mọi người

B.Thị Anh Thơ
10 tháng 5 2020 lúc 12:32

MAKE QUESTIONS FOR THESE ANSWERS (USE THE WORDS IN BRACKETS)

1. Who is she ?

2. How will he get rich ?

3. What sport does she good at ?

4. Who was an American pilot ?

5. When did you see him .?

6. Which is your favorite book ?

7. Where have they gone to ?

8. Whose is this pencil ?

9. Where is the bedroom ?

10 Whose records did she take ?

11. Why did Tome come late ?

12. What does Sue eat for breakfast ?

13. When Mary can swim?

14. What will he have to do ?

15. When did she send you a letter ?

16. What does he do every morning?

17. How often has she visited Monjuit ?

18. Where did you buy your bicycle ?

19. Where have you be ?

20. What does she do ?

21. What did the ball break ?

22. Who will break a window ?

23. Who was sleeping when the phone rang ?

24. Who does he work for ?

25. Where did they park the car ?

26. How many country does the TV programme "Let's Learn" appear ?

27. How long do you watch TV ?

28/ Who enjoy the programme ?

29. Why do we shouldn't watch TV too much ?

30. How often do you read bookk and play sports ?

II : Bổ sung thêm nhé !

Bình luận (0)
Nguyễn Anh Tuấn
Phạm Ngọc Thanh Trâm
2 tháng 5 2020 lúc 16:40

V. Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same, using the words give.

1. The distance from my house to school is about 500 metres. (It)

=> It's 500 metres from my house to school

2. My father went to work by car some years ago, but now he goes by bus. (used to)

=> My father used to go to work by car ( but now he goes by bus)

3. They have very little money. They are happy.

=> In spite of having very little money, they're happy

4. My foot was injured. I managed to walk to the nearest village.

=> Although my foot was injured, I walk to the nearest village

5. I enjoyed the film. The story was silly.

=> In spite of the silly, I enjoyed the film

6. We live in the same street. We hardly ever see each other.

=> Despite living in the same street, we hardly ever see each other

7. I got very wet in the rain. I was only out for five minutes.

=> Even though I was only out for five minutes, I got very wet in the rain

Bình luận (0)
Tạ Liên
2 tháng 5 2020 lúc 8:57

V. Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same, using the words give.

1. The distance from my house to school is about 500 metres. (It)

-> It is 500 metres from my house to school.

2. My father went to work by car some years ago, but now he goes by bus. (used to)

-> My father used to go to work by car.

4. My foot was injured. I managed to walk to the nearest village.

-> Although my foot was injured, I managed to walk to the nearest village.

Bình luận (0)
Phạm Mạnh Hữu

34. Positive ……………………. should be taken to protect the environment. (act)

35.Tuan is one of the most effective ……………… in the town charity program. (active)

36. The male bird is ……………from the female by the color of its beak. (distinguish)

37. Mai used to be a ……………….. student. She successfully took part in many class activities. (distinguish)

38.Snow in April is an unusual …………………… in this area. (occur)

39.The fire caused …………………. damage to the building. (consider)

40. Claire has a wide circle of friends and …………………. (acquaint)

41.I really like the ……………….. Christmas tree at your house last year. (decorate)

42……………… of presents from Santa Claus must be nice children. (receive)

43.Alex and Sue were ……………. to host a party for Teachers’ Day. (nomination)

44.Only ……………….people do not know when Mother’s Day is. (consider)

45. We are afraid of a ……………… harvest because of severe drought. (disaster)

46. Many people believed the …………….. of doomsday in 2000. (predict)

47.He has said something ………………. to persuade everyone. (conclusion)

48.There will be a ……………. night if the hurricane comes. (storm)

49. Have you ever met Susan …………………….? (recent)

50.That actor is an amusing one. TV audiences like his sense of ………………… (humorous)

51. Many ……………….. activities take place in different parts of VN at Tet. (culture)

52. An old …………………….. of my father’s showed me round the city during my stay here. (acquaint)

53.My …………….. are so strong that the word “love” can’t describe them. (feel)

54. On the way to the country, we sometimes stopped to admire the ……………… scenery. (picture)

55. They …………….. participate in these interesting outdoor activities. (joy)

56. …………………….. on your new job! (cỏngratulate)

57. The bad results make his parents ……………… (bore)

58. He gets ………………….. with doing the same thing day after day. (bore)

59. Young students are very …………………… in story books. (interest)

60. His ……………….. in school is beginning to improve. (behave)

61. On the festival of Passover, people celebrate ………………. from slavery. (free)

62.Nowadays, the ……………………. can know when a volcano will erupt. (science)

63. Many people become ………………….because of the natural disasters. (home)

64. A lot of people and buildings were carried along on the ………….. wave. (tide)

65. She has nothing to do this morning. She feels ……………… (bore)

66. My close friend is really …………… enough to attract your attention. (interest)

67. I’m ……………. that I could win the first prize. (amaze)

68. ………………, the typhoon didn’t cause any damage to the village. (lucky)

69. Despite a lot of early warrnings, many people were ……………… killed. (disaster)

70. A tidal wave brings death and ……………. in its quake. ( destroy)

71. ……………. energy can be used on cloudy days. (sun)

72. Here is the weather forecast for tomorrow. Ha Noi will be clear and …………. (sun)

73. It is not fine today. It’s a ……………….. day. (cloud)

74.These hills were formed by ……………. eruption. (volcano)

75. Pompeii was ……………… destroyed in AD 79 by an eruption. (complete)

76. Last summer, Jimmy and I ẹnjoyed the ……………. scenery in Nha Trang. (coast)

77. The ……………… of earthquakes occur around the Pacific Rim. (major)

78. Floods and Earthquakes are ………………. disasters. (nature)

79. It’s difficult to give a speech without ………………… (prepare)

80. In America hurricanes are ………………storms that reach 120 kilometers per hour. (tropic)

81. He is an ……………. doctor. He has saved a lot of people. (experience)

82. The storm reached the town so ………….. that we couldn’t do anything to prevent it. (abrupt)

83. The hurricane swept in ………………without any warning. (abrupt)

84. The wind has ……………… changed the direction. (abrupt)

85. This man, who ………………escaped from a volcanic eruption last week. (lucky)

86. The terrible …………….. of the storm made thousands of people homeless. (destroy)

87. We live in ……………… Vietnam with my family. (centre)

88. The weather is so ……………….that I don’t know if I should take an umbrella or sun-tan lotion. (predict)

89. All cigarette packets carry a government health ……………… (warn)

90. The situation was ………………. . Nobody could help the children. (hope)

91. This building was completely……………… by fire. (destruction)

92. We left the town ………………. before the lava hit it. (safety)

93. ………… foods are very convenient for campers. (can)

94. The volcano Pinatubo in the Phillippines ……………. again in 1991. (erupt)

95. The beach is full of all kinds of ……………. (pollute)

96.He is the most effective ………………. in the town. (active)

97. The HCM city government is making …………….. for the 2014 Spring festival. (prepare)

98. A weather ……………… is a person who scientifically studies weather conditions and says what the weather is likely to be in the future. (forecast)

99. Contrary to all our …………….., he’s found a well – paid job and a nice girlfriend. (expect)

100. Many people agree with the government’s …………….. that the economy will improve. (predict)

7.Watching cartoons gives children ……………………. (please)

29. Bob gave away a ……… ……… sum of money to charity before he died. (consider)

ai đó giải dùm mình bài này với.

슬픔

A. PHONETICS

I. Find the word which has a different sound in the underlined part (chọn từ có cách đọc ở phần gạch chân khác với 3 từ còn lại )

1. A. those B. they C. than D. Thanksgiving

2. A. cranberry B. lantern C. gather D. apricot

3. A. abundant B. travelling C. character D. biogas

4. A. diverse B. drive C. invention D. crime

5. A. designs B. sails C. pedals D. pollutes

B. VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Find the word or phrases does not belong to each group.( tìm từ khác nghĩa )

1. A. dishes B. celebration C. tradition D. festival

2. A. Halloween B. turkey C. pumpkin D. costumes

3. A. tomatoes B. flowers C. carrots D. potatoes

4. A. feast B. Rice God C. dancing D. harvest

5. A. tent B. picnic C. camp D. party

II. Complete the following sentences with the correct form of the words in brackets.( điền từ loại đúng )

1. There are many differences between the two communities. (culture)

2. Streets are decorated with lights and red banners. (colour)

3. There were lively New Year all over the town. (celebrate)

4. It is in America to eat turkey on Thanksgiving Day. (tradition)

III. Choose the correct answers A, B, C or D.( chọn đáp án đúng)

1. The Elephant Race Festival in DakLak is a race between elephants that are ridden by their .

A. own B. owning C. owner D. owners

2. The Samba Parade in Rio Carnival has thousands of samba from various samba schools.

A. perform B. performance C. performer D. performers

3. People in Cannes take the Cannes Film Festival a very serious way.

A. in B. at C. on D. with

4. The biggest prize of the Cannes Film Festival is the Palme d’Or, which is given the best film.

A. of B. to C. with D. for

5. The festival every year at the end of August.

A. takes B. takes place C. occur D. held

6. La Tomatina on the last Wednesday of August every year.

A hold B. held C. is held D. be held

7. Villagers voluntarily contribute money and other thing to the festival.

A. open B. celebrate C. remember D. set

8. A lot of dancers go to Rio de Janeiro to the Rio Carnival.

A. play B. take C. attend D. follow

9. In La Tomatina, people get to throw tomatoes at .

A. themselves B. once C. together D. each other

10. Which do you think are festivals?

A. season B. harvester C. artistic D. music

C. READING

IV. Read the passage then answer the questions below.(đọc đoạn văn rồi trả lời câu hỏi )

Vietnam’s New Year is celebrated according to the Lunar calendar. It is especially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty-first and February nineteen. The exact date changes from year to year. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses, cook special food, clean and make offerings on the family altars. On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see New Year in, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible.

1. What is Vietnam’s New Year known as?

2. Is Tet celebrated according to the Lunar calendar?

3. When does the Lunar New Year begin?

4. What do Vietnamese people usually do to prepare for Tet?

D. WRITING

v. Put question for the underlined part of each sentence: ( viết câu hỏi cho phần gạch chân )

1. Sarah left two hours ago.

2. She is watching Tom and Terry.

3. She likes watching comedy.

4. I felt terrified before my last Maths test.

Võ Bảo Vân
22 tháng 4 2020 lúc 15:48

1. Choose the words which has different stress pattern from the others.

1. A. discuss B. gather C. perform D. attend

2. A. ticket B. costume C. event D. number

3. A. return B. happen C. differ D. visit

4. A. yourself B. thirteen C. abroad D. village

5. A. Japan B. Thailand C. Norway D. Turkey

6. A. cannon B. chaos C. circle D. direct

7. A. prepare B. repeat C. purpose D. police

8. A. preface B. famous C. forget D. childish

9. A. cartoon B. western C. teacher D. theater

10. A. horror B. highlight C. project D. perform

#maymay#

~ Study Well :33 ~

Bình luận (0)
trần ngân giang
22 tháng 4 2020 lúc 15:58

1. Choose the words which has different stress pattern from the others.

1. A. di'scuss B. 'gather C. per'form D. a'ttend

2. A. 'ticket B. 'costume C. e'vent D. 'number

3. A. re'turn B. 'happen C. 'differ D. 'visit

4. A. your'self B. thirt'een C. a'broad D. 'village

5. A. Ja'pan B. 'Thailand C. 'Norway D. 'Turkey

6. A. 'cannon B. 'chaos C. 'circle D. di'rect

7. A. pre'pare B.re'peat C. 'purpose D. po'lice

8. A. 'preface B.' famous C. for'get D. 'childish

9. A. car'toon B. 'western C. 'teacher D. 'theater

10. A. 'horror B. 'highlight C. 'project D. per'form

Nếu muốn nhìn dễ hơn

1-B

2-C

3-A

4-D

5-A

6-D

7-C

8-C

9-A

10-D

Bình luận (0)
ミ★ღ๖ۣۜPhoenixღ ★彡
26 tháng 4 2020 lúc 19:51

1-B

2-C

3-A

4-D

5-A

6-D

7-C

8-C

9-A

10-D

Bình luận (0)
Best Best
20 tháng 4 2020 lúc 15:06

Tet is a national and family festival. It is an occasion for every Vietnamese to have a good time while thinking about the last year and the next year. At Tet, spring fairs are organized, streets and public buildings are brightly decorated and almost all shops are crowded with people shopping for Tet. At home, every is tidied, special food is cooked,offerings of food, fresh water, flowers and betel are made on the family altar with burning joss- sticks scenting the air. First-footing is made when the lucky visitor comes and children are given lucky money wrapped in a red tiny envelope. Tet is also a time for peace and love. During Tet, children often behave well and friends, relatives and neighbors give each other best wishes for the new year.

P/S : Good Luck ~Best Best~

Bình luận (0)

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN

Loading...

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN