TEST 3

Tuấn
Lazyboy
17 giờ trước (15:48)

1 A

2 C

3 A

4 D

5 D

6 A

7 D

8 A

9 A

10 A

11 A

12 B

13 B

14 C

15 B

16 A

17 B

18 B

19 C

20 C

21 D

22 C

Bình luận (0)
Huyền Thương

1.Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1.  A. failure                       B. injure                         C. sculpture                    D. measure

2.  A. telescope                   B. folk                           C. nomad                       D. companion

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.  A. solar                          B. career                        C. complex                    D. fiction

4.  A. orphanage                 B. versatile                     C. abundant                    D. discipline

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

5.  Neptune is________ any planet except Pluto.

     A. to be far from the Sun B. far from the Sun being

     C. farther than the Sun is D. farther from the Sun than

6.  I didn't really want to play football on Saturday, but since there was no one else to take my place I couldn't really________ it.

     A. go over                      B. get out of                   C. turn down                  D. take off

7. He retired early________ ill health.

     A. on behalf of               B. ahead of                     C. on account of             D. in front of

8. I had no________ that the unemployment rate was so high in this country.

     A. knowledge                 B. idea                           C. question                     D. understanding

9. He________ being given a receipt for the bill he had paid.

     A. asked to                     B. demanded                  C. insisted on                  D. required

10. Children with________ diseases should not be allowed to go to school.

     A. contacted                   B. infectious                  C. constant                     D. influential

11. Mr and Mrs Hudson       are always________ with each other about how to bring up their children.

     A. annoying                   B. arguing                      C. explaining                  D. shouting

12. He was very upset by the________ of his English examination.

     A. result                         B. outcome                    C. effect                         D. success

13. The noise of the traffic stopped me________ to sleep.

     A. falling                       B. starting                       C. coming                       D. going

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. - “I'm going to the beach with my parents this Saturday!”

     - “_______”

     A. It's quite normal.                                              B. Lucky you! I'm having a karate lesson,

     C. Good luck, and take care!                                 D. I'm waiting for your news.

15.- “Do you think I could borrow your dictionary ?”

     - “_______”

     A. Yes, you may borrow. B. Yes, come on.

     C. Yes, help yourself.                                           D. It doesn't matter!

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

     In England, there is a traditional belief that whoever first arrives at the threshold of the household will bring good luck to the family for the coming year. The tradition is (23) _______ ‘First Footing’. As part of ‘First Footing’ tradition, English people pray for a young, healthy, handsome, and dark-haired male to be their first footer of the New Year. A woman, a blonde, or a red-colored person is not welcome for the day, (24) _______they are considered to bring bad luck for the entire year.

     Moreover, if that person carries coal, money, bread, salt, or holy mistletoe with him, then it is considered to be a (25) _______ of good luck and prosperity for the rest of the year. Traditionally, the first footer is meant to follow certain customs and traditions. One of them is that the first footer (26) _______always enter the house from the front door, and exit from the back door. Also, the first footer should place the fuel (as carried along) on the fire, should place the loaf on the table, and should (27) _______water on the head of the householder. Tradition also calls for gifting of the mistletoe by the visitor to any household member.

23. A. called                       B. known                       C. thought                      D. believed

24. A. although                   B. yet                             C. whereas                     D. as

25. A. notice                       B. sign                           C. warning                     D. coming

26. A. may                          B. would                        C. should                       D. could

27. A. flow                         B. flood                         C. pour                           D. empty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Harry no longer smokes a lot. (used to)

à ___________________________________________________________________________________

2. “I’ll call you as soon as I arrive at the airport,” he said to me. (to call)

à ____________________________________________________________________________________

3. You should take regular exercises instead of sitting in front of the television all day. (taking)

à ____________________________________________________________________________________

4. He cannot afford a new computer. (so...that)

à ____________________________________________________________________________________

Choose the correct sentence A, B, C, or D that is built from the words and phrases given.

1. world’s oceans/ vast/ cope/ present levels/ pollution

à ___________________________________________________________________________________

2. It/ better/ play safe/ exams/ give/ original answer

à ___________________________________________________________________________________

3. She suggest/ take/ plane today/ or/ go/ train tomorrow

à ___________________________________________________________________________________

4. robots/ use/ more/ free/ people/ do/ housework

à ___________________________________________________________________________________

Lazyboy
23 tháng 6 lúc 16:24

1.Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1.  A. failure                       B. injure                         C. sculpture                    D. measure

2.  A. telescope                   B. folk                           C. nomad                       D. companion

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3.  A. solar                          B. career                        C. complex                    D. fiction

4.  A. orphanage                 B. versatile                     C. abundant                    D. discipline

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

5.  Neptune is________ any planet except Pluto.

     A. to be far from the Sun B. far from the Sun being

     C. farther than the Sun is D. farther from the Sun than

6.  I didn't really want to play football on Saturday, but since there was no one else to take my place I couldn't really________ it.

     A. go over                      B. get out of                   C. turn down                  D. take off

7. He retired early________ ill health.

     A. on behalf of               B. ahead of                     C. on account of             D. in front of

8. I had no________ that the unemployment rate was so high in this country.

     A. knowledge                 B. idea                           C. question                     D. understanding

9. He________ being given a receipt for the bill he had paid.

     A. asked to                     B. demanded                  C. insisted on                  D. required

10. Children with________ diseases should not be allowed to go to school.

     A. contacted                   B. infectious                  C. constant                     D. influential

11. Mr and Mrs Hudson       are always________ with each other about how to bring up their children.

     A. annoying                   B. arguing                      C. explaining                  D. shouting

12. He was very upset by the________ of his English examination.

     A. result                         B. outcome                    C. effect                         D. success

13. The noise of the traffic stopped me________ to sleep.

     A. falling                       B. starting                       C. coming                       D. going

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

14. - “I'm going to the beach with my parents this Saturday!”

     - “_______”

     A. It's quite normal.                                              B. Lucky you! I'm having a karate lesson,

     C. Good luck, and take care!                                 D. I'm waiting for your news.

15.- “Do you think I could borrow your dictionary ?”

     - “_______”

     A. Yes, you may borrow. B. Yes, come on.

     C. Yes, help yourself.                                           D. It doesn't matter!

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

     In England, there is a traditional belief that whoever first arrives at the threshold of the household will bring good luck to the family for the coming year. The tradition is (23) _______ ‘First Footing’. As part of ‘First Footing’ tradition, English people pray for a young, healthy, handsome, and dark-haired male to be their first footer of the New Year. A woman, a blonde, or a red-colored person is not welcome for the day, (24) _______they are considered to bring bad luck for the entire year.

     Moreover, if that person carries coal, money, bread, salt, or holy mistletoe with him, then it is considered to be a (25) _______ of good luck and prosperity for the rest of the year. Traditionally, the first footer is meant to follow certain customs and traditions. One of them is that the first footer (26) _______always enter the house from the front door, and exit from the back door. Also, the first footer should place the fuel (as carried along) on the fire, should place the loaf on the table, and should (27) _______water on the head of the householder. Tradition also calls for gifting of the mistletoe by the visitor to any household member.

23. A. called                       B. known                       C. thought                      D. believed

24. A. although                   B. yet                             C. whereas                     D. as

25. A. notice                       B. sign                           C. warning                     D. coming

26. A. may                          B. would                        C. should                       D. could

27. A. flow                         B. flood                         C. pour                           D. empty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

1. Harry no longer smokes a lot. (used to)

à Harry used to smoke a lot

2. “I’ll call you as soon as I arrive at the airport,” he said to me. (to call)

à He promised to call me as he arrived at the airport

3. You should take regular exercises instead of sitting in front of the television all day. (taking)

à Taking regular exercises is better than sitting in front of the television all day.

4He cannot afford a new computer. (so...that)

à A new computer is so expensive that he can't afford

Choose the correct sentence A, B, C, or D that is built from the words and phrases given.

1. world’s oceans/ vast/ cope/ present levels/ pollution

à The world's oceans are so vast that they can cope with the present levels of pollution

2. It/ better/ play safe/ exams/ give/ original answer

à It's often better playing safe in exams than giving an original answer.

3. She suggest/ take/ plane today/ or/ go/ train tomorrow

à She suggested taking the plane today or go by train tomorrow

4. robots/ use/ more/ free/ people/ do/ housework

à Robots should be used more to free people from doing housework

Bình luận (1)
Lazyboy
4 tháng 6 lúc 16:13

1 I don't know what to do

2 Could you tell me where to find more information about this?

3 He's not sure when to start the computer

4 They wondered how to deal with this problem

5 I can't decide whether to answer his letter

6 Tell me how to improve my pronounciation of English

7 He has no idea who to call for help in case of emergency 

8 He asked his father when to leave for the bus tomorrow

9 She wondered how to tell this news to her parents

10 My mother couldn't decide how much money to spend on Tet holiday

Bình luận (0)
Phạm Uyên
25 tháng 5 lúc 16:10

23. B

24. A

25. C

26. D

27. B

Bình luận (0)
Komorebi
15 tháng 5 lúc 16:52

14D 15C 16D

Bình luận (0)
Komorebi
15 tháng 5 lúc 16:44

23B 24C 25A 26D 27A

Bình luận (0)
minh nguyet
5 tháng 5 lúc 15:26

28. D

29. D

30. C

Bình luận (0)
Lazyboy
26 tháng 3 lúc 20:46

1 Ann who lives next door is very friendly

2 The men whom you met at the party last night is a famous actor

3 There are some words which are very difficult to translate

4 I have found the book for which I was looking this morning

5 Is that the car which you want to buy?

Bình luận (2)
👁💧👄💧👁
26 tháng 3 lúc 20:47

3.ann í very friendly. she lives next door

Ann who lives next door is very friendly

4. the man is a famous actor. you met him at the party last night

The man whom you met at the party last night is a famous actor

5.there are some words. they are very difficult to translate

There are some words that are very difficult to translate

6. I was looking for a book this morning.I've found it now

I was looking for a book which has been found now

7 is that the car .you wants to buy it

Is that the car which you wants to buy?

sandra works in advertising. you were talking to her

You were talking to Sandra who works in advertising

Bình luận (0)
Lazyboy
18 tháng 3 lúc 19:25

9 B

10 A

11 B

12 C

13 C

Bình luận (0)
Lazyboy
10 tháng 3 lúc 17:17

1A    2C    3D     4B     5A     6D     7A     8B     9D     10D

Chúc e học tốt....có vài chỗ có thể sai

Bình luận (0)

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN

Loading...

Khoá học trên OLM của Đại học Sư phạm HN