Lê Quỳnh  Anh

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

        Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods can cause persons sensitive to them to suffer greatly. At first, the body of the individual is not harmed by coming into contact with the substance. After a varying interval of time, usually longer than a few weeks, the body becomes sensitive to it, and an allergy has begun to develop. Sometimes it's hard to figure out if you have a food allergy, since it can show up so many different ways.

       Your symptoms could be caused by many other problems. You may have rashes, hives, joint pains mimicking arthritis, headaches, irritability, or depression. The most common food allergies are to milk, eggs, seafood, wheat, nuts, seeds, chocolate, oranges, and tomatoes. Many of these allergies will not develop if these foods are not fed to an infant until her or his intestines mature at around seven months. Breast milk also tends to be protective. Migraines can be set off by foods containing tyramine, phenathylamine, monosodium glutamate, or sodium nitrate. Common foods which contain these are chocolate, aged cheeses, sour cream, red wine, pickled herring, chicken livers, avocados, ripe bananas, cured meats, many Oriental and prepared foods (read the labels!).

        Some people have been successful in treating their migraines with supplements of B-vitamins, particularly B6 and niacin. Children who are hyperactive may benefit from eliminating food additives, especially colorings, and foods high in salicylates from their diets. A few of these are almonds, green peppers, peaches, tea, grapes. This is the diet made popular by Benjamin Feingold, who has written the book “Why your Child is Hyperactive”. Other researchers have had mixed results when testing whether the diet is effective.

The topic of this passage is_______.

A. reactions to foods

B. food and nutrition

C. infants and allergies

D. a good diet

Dương Hoàn Anh
11 tháng 3 2019 lúc 14:08

Đáp án A.

Key words: topic

Clue: Scientists do not yet thoroughly understand just how the body of an individual becomes sensitive to a substance that is harmless or even wholesome for the average person. Milk, wheat, and egg, for example, rank among the most healthful and widely used foods. Yet these foods can cause persons sensitive to them to suffer greatly: Các nhà khoa học vn chưa hiếu rõ làm sao mà cơ thể con người trở nên nhạy cảm với một chất vô hại hoặc thậm chí là tốt cho sức khỏe đi với một người bình thường. Ví dụ, sữa, lúa mì và trứng là những thức ăn được xếp hạng là tốt cho sức khỏe nhất và được sử dụng rộng rãi. Tuy nhiên, những thực phẩm này có thể làm cho những người nhạy cảm với chúng phải chịu đựng rất nhiều.

Phân tích đáp án:

A. reactions to foods: phản ứng với thức ăn

B. food and nutrition: thức ăn và dinh dưỡng

C. infants and allergies: trẻ sơ sinh và dị ứng

D. a good diet: chế độ ăn kiêng lành mạnh

Đoạn văn đầu tiên đã giới thiệu chủ đề của cả bài đó là con người có thể nhạy cảm với những chất có trong thức ăn tốt cho sức khỏe nên đáp án chính xác là A.

Đáp án C cũng nhắc tới dị ứng nhưng cả bài nói đến dị ứng thức ăn của con người nói chung chứ không chỉ nói tới trẻ sơ sinh.

Bình luận (0)

Các câu hỏi tương tự
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết
Lê Quỳnh  Anh
Xem chi tiết