Luyện tập tổng hợp - Hỏi đáp

Choose the underlined words or phrases that are not correct in standard written English.(10 marks)

  1. Tom looked at Ann and Ann looked at Tom. They looked at themselves.

A B C D

  1. A man in dark glasses stood near the door.

A B C D

  1. You must not let children to play in the kitchen because it’s a dangerous place.

A B C D

  1. The man sitting opposite to me on the train kept staring at me.

A B C D

  1. I don’t know why didn’t you answer the teacher’s question.

A B C D

  1. The shopkeeper asked the boys don’t lean their bicycles against his window.

A B C D

  1. I went out and took an umbrella with myself.

A B C D

  1. Smoking cigarettes aren’t allowed in this hospital.

A B C D

  1. The sweater that she ordered differs by the one that they sent.

A B C D

  1. Please be careful for the dishes. It’s easy to break them.

A B C D

Complete the sentences ,using the given words. (20 marks)

1.Tom/ have / terrible experience/ last Tuesday.

……………………………………………………………………………………………..

2.He / get/ flat tire/ the highway.

……………………………………………………………………………………………..

3.He / stand/ his car/ thirty minutes / but / no one / stop.

……………………………………………………………………………………………..

4.Then/ he / walk/ 2 miles / a gas station.

……………………………………………………………………………………………

5.The man there / drive / him back/ his car/ fix/ the tire.

……………………………………………………………………………………………..

6.But half an hour later,the car / break down / again.

……………………………………………………………………………………………..

7.He try/ get/ the engine/start, but nothing/ happen.

……………………………………………………………………………………………..

8.Luckily, someone/ stop/ help / him/ fix / the engine.

……………………………………………………………………………………………..

9.Then Tom/ get into/ the car/ drive off.

…………………………………………………………………………………………

10.When he/ arrive/ his office/ everyone/ work.

……………………………………………………………………………………………

Được cập nhật 15 giờ trước (19:51) 1 câu trả lời

I.Hoàn thành các câu sau với thì quá khứ đơn
1. It/ be/ cloudy/ yesterday.
à_______________________________________________________________________
2. In 1990/ we/ move/ to another city.
à____________________________________________________________________
3. When/ you/ get/ the first gift?
à____________________________________________________________________?
4. She/ not/ go/ to the church/ five days ago.
à____________________________________________________________________
5. How/ be/ he/ yesterday?
à___________________________________________________________________?
6. Mr. and Mrs. James/ come back home/ and/ have/ lunch/ late/ last night?
à___________________________________________________________________?
7. They/ happy/ last holiday?
à___________________________________________________________________?
8. How/ you/ get there?
à___________________________________________________________________?

III. Write complete sentences. Use the past simple of the verbs.

1. I / go swimming / yesterday.

=>.............................................................................

2. Mrs. Nhung / wash / the dishes.

=>.............................................................................

3. my mother / go shopping / with / friends / in / park.

=>.......................................................................

4. Lan / cook / chicken noodles / dinner.

=>.............................................................................

5. Nam / I / study / hard / last weekend.

=>.............................................................................

6. my father / play / golf / yesterday.

=>.............................................................................

7. last night / Phong /listen / music / for two hours.

=>....................................................................

8. they / have / nice / weekend.

=>.............................................................................

9. she / go / supermarket yesterday.

=>.............................................................................

10. We / not go / school last week.

=>.............................................................................

Bài tập 2 về thì quá khứ đơn, dùng các từ sau để hoàn thành các câu phía dưới.


teach

cook

want

spend

ring

be

sleep

study

go

write

She.........................................out with her boyfriend last night.
2. Laura.........................................a meal yesterday afternoon.
3. Mozart............................more than 600 pieces of music.
4. I.......................................tired when I came home.
5. The bed was very comfortable so they.......................................very well.
6. Jamie passed the exam because he..........................................very hard.
7. My father........................................the teenagers to drive when he was alive.
8. Dave....................................to make a fire but there was no wood.
9. The little boy...................................hours in his room making his toys.
10. The telephone..................................several times and then stopped before I could answer it.

I. Use the Past form of the verbs:

1. Yesterday, I (go)______ to the restaurant with a client.
2. We (drive) ______ around the parking lot for 20 mins to find a parking space.
3. When we (arrive) ______ at the restaurant, the place (be) ______ full.
4. The waitress (ask) ______ us if we (have) reservations.
5. I (say), "No, my secretary forgets to make them."
6. The waitress (tell)______ us to come back in two hours.
7. My client and I slowly (walk) ______ back to the car.
8. Then we (see)______ a small grocery store.
9. We (stop) in the grocery store and (buy) ______ some sandwiches.
10. That (be) ______ better than waiting for two hours.
11. I (not go) ______ to school last Sunday.
12. She (get) ______ married last year?
13. What you (do) ______ last night? - I (do) ______ my homework.
14. I (love) ______ him but no more.
15. Yesterday, I (get) ______ up at 6 and (have) ______ breakfast at 6.30.

Được cập nhật 19 giờ trước (16:04) 4 câu trả lời

THÔNG BÁO KẾT THÚC VÒNG 2 - KÌ THI TIẾNG ANH TRÊN TRANG WEB HOC24.VN

Sau 4 ngày nhận và chấm bài thì chỉ có 8 bạn tham gia vòng số 2, và kết quả như sau :

  • 1. Phương An 27.33
  • 2. Nguyễn Huy Thắng 21.67
  • 3. Nhók Me 21.33
  • 4. Lê Thị Linh Chi 21.33
  • 5. Truy kích 20.67
  • 6. Hoàng Lê Bảo Ngọc 19.33
  • 7. Marilyna 18.67
  • 8. ♪ ♀ ♡Băng♥Ciuღ ♂ ♫ 16.33

Nhìn chung các bạn lần này làm bải rất tốt.

Đáp Án vòng thi như sau :

A. Trắc nghiệm:

1. Mathematics ............ divided into branches.

A. have been

B. was

C. were

D. is

2. Bread and egg ................. my favorite food, i eat it everyday.

A. used to be

B. is

C. no longer be

D. has been

3. Everyone .................... for home by the time I .............. to the party.

A. has gone / gone

B. went / has gone

C. had gone / went

D. went / went

4. She ................ the dinner when she ............ home.

A. cooked / got

B. cooks / gets

C. has been cooking / got

D. had cooked / got

5. You ................................ John yesterday. He died two years ago.

A. can't see

B. couldn't see

C. mustn't have seen

D. couldn't have seen

6. They are studying hard ....................... they will pass the examination.

A. in order to

B. so that

C. maybe

D. for that

7. It is my friend .............. wrote that sentence.

A. who

B. is

C. that

D. whom

8. The man who teaches us English comes from USA.

A. The man teaching us English comes from USA.

B. The wan, who teaching us English comes from USA.

C. The man, whom teaches us English comes from USA.

D. The man, that teaching us English, comes from USA.

9. The first man who walked on the moon was Armstrong.

A. The first man walking on the moon was Armstrong.

B. The first man to walk on the moon was Armstrong.

C. The first man, whose name was Armstrong, walking on the moon.

D. Armstrong, the first man to walk on the moon.

10. Although she was punished strictly, she wasn't sad.

A. Although was punished strictly, she wasn't sad.

B. Although had been punished strictly, she wasn't sad.

C. Punished strictly, she wasn't sad.

D. Being punished strictly, she wasn't sad.

11. ...................... you not study hard, you will fail the exams.

A. Unless

B. Whether

C. Should

D. Won't

12. If you study hard, ........................, you will fail the exam.

A. unless

B. however

C. so that

D. otherwise

13. You are always making that terrific noise !

A. I wish you didn't make that terrific noise.

B. I wish you wouldn't make that terrific noise.

C. I wish you hadn't made that terrific noise.

D. If I were you, I won't make that terrific noise.

14. He is so .....................!

A. manly

B. man

C. manner

D. men

15. Everyone ................ he likes that song.

A. if

B. but

C. or

D. hence

B. Viết lại :

1. The president'll make an important decision tomorrow.

-> It is the president who/that’ll make an important decision tomorrow.

-> It is an important decision that the president will make tomorrow.

-> It is tomorrow that the president’ll make an important decision.

2. She started to learn English when she was 7.

-> English started to be learnt/learned when she was 7.

3. He says that she is a good student.

-> She is said to be a good student.

4. "If you don't leave my house, I'll call the police" the lady said to him.

-> The lady threatened to call the police if he didn’t leave her house.

5. I said to him "Where did you go yesterday ?"

-> I asked him where he had gone the day before.

6. As she was sick, she didn't go to school.

-> Owing to her sickness, she didn’t go to school.

7. Do you remember the day . We first met on that day.

-> Do you remember the day when we first met ?

8. The sun made traveler thirsty. It was hot at midday.

-> The sun, which was hot at midday, made traveler thirsty.

9. When I went home, I saw an accident.

-> When going home, I saw an accident.

10. If she knew the answer, she would tell you.

-> Were she to know the answer, she would tell you.

11. She never calls me.

-> At no time does she call me.

12. The word "another" can by replaced by which word?

-> The word "another" is the closet meaning with which word ? / The word “another” is the synonym with which word ?

13. "You musn't go into that area !" he said to us.

-> He forbade us from going to that area./He forbade us to go into that area.

14. Does he need to go to school ?

-> Is there necessity for him to go to school ?

15. He failed to win the race.

-> He didn't win the race.

Và còn một số bạn muốn xem bài làm của các bạn tham gia thi, thì mình cũng công bố luôn :

+) Bạn Nguyễn Huy Thắng :

I.Trắc nghiệm

1.D

2.B

3.C

4.A

5.D

6.B

7.A

8.A

9.B

10.C

11.A

12.D

13.A

14.A

15.B

II.Viết lại

1.- It is president who will make an important decision tomorrow.

- It is an important decision that will be made by the president tomorrow.

- It is tomorrow when the president will make important decision.

2. English was learnt by her when she was 7.

3. She is said to be a good student

4. The lady told him if he didn't leave her house, she would call the police.

5. I asked him where he went the previous day.

6. Owing to her sickness, she didn't go to school.

7. Do you remember the day when we first met?

8. The sun which was hot at midday made travelers thirsty.

9. When going home, I saw an accident

10. Were the answer known, it would be told?

11. At no time does she call me

12. The word "another" is nearest in meaning to?

13. He forbade us going into that area

14. Is there necessity for him to go to school?

15. He didn't succeed in winning the race.

+) Bạn Nhók Me :

1 D
2B
3C
4A
5D
6D
7A
8A
9D
10D
11D
12 D
13 B
14 A
15B

1)a, It is the president who will make an important decison tomorrow.
b, It is an important decision which will be made by the president.
c, It is tomorrow when the president will make an important decison.
2. English has been learned by her since she was 7
3. She is said to be a good student

4. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house....
5. I asked him where he went the day before.
6. Owning to her sickness, she didn't go to school.
7.Do you remember the day when we first met
8. The sun, which at midday was hot, made the traveler thirsty.
9. When i was on my way home, i saw an accident.

10. Were she to know the answer, she would tell you.
11. At no time has she called me
12.The word ''another'' be able to replace by?
13. He forbade us not to go into that area.
14. Is there necessity for him to go to school?
15. He didn't succeed in wining the race.

+) Bạn ♪ ♀ ♡Băng♥Ciuღ ♂ ♫ :

A. Trắc nghiệm:

1. Mathematics ............ divided into branches.

A. have been

B. was

C. were

D. is

2. Bread and egg ................. my favorite food, i eat it everyday.

A. used to be

B. is

C. no longer be

D. has been

3. Everyone .................... for home by the time I .............. to the party.

A. has gone / gone

B. went / has gone

C. had gone / went

D. went / went

4. She ................ the dinner when she ............ home.

A. cooked / got

B. cooks / gets

C. has been cooking / got

D. had cooked / got

5. You ................................ John yesterday. He died two years ago.

A. can't see

B. couldn't see

C. mustn't have seen

D. couldn't have seen

6. They are studying hard ....................... they will pass the examination.

A. in order to

B. so that

C. maybe

D. for that

7. It is my friend .............. wrote that sentence.

A. who

B. is

C. that

D. whom

8. The man who teaches us English comes from USA.

A. The man teaching us English comes from USA.

B. The wan, who teaching us English comes from USA.

C. The man, whom teaches us English comes from USA.

D. The man, that teaching us English, comes from USA.

9. The first man who walked on the moon was Armstrong.

A. The first man walking on the moon was Armstrong.

B. The first man to walk on the moon was Armstrong.

C. The first man, whose name was Armstrong, walking on the moon.

D. Armstrong, the first man to walk on the moon.

10. Although she was punished strictly, she wasn't sad.

A. Although was punished strictly, she wasn't sad.

B. Although had been punished strictly, she wasn't sad.

C. Punished strictly, she wasn't sad.

D. Being punished strictly, she wasn't sad.

11. ...................... you not study hard, you will fail the exams.

A. Unless

B. Whether

C. Should

D. Won't

12. If you study hard, ........................, you will fail the exams.

A. unless

B. however

C. so that

D. otherwise

13. You are always making that terrific noise !

A. I wish you didn't make that terrific noise.

B. I wish you wouldn't make that terrific noise.

C. I wish you hadn't made that terrific noise.

D. If I were you, I won't make that terrific noise.

14. He is so .....................!

A. manly

B. man

C. manner

D. men

15. Everyone ................ he likes that song.

A. if

B. but

C. or

D. hence

B. Viết lại :

1. The president'll make an important decision tomorrow.

-> It is the president who will make an important decision tomorrow.

-> It is an important decision which the president will make tomorrow.

-> It is tomorrow when the president will make an important decision.

2. She started to learn English when she was 7.

-> English was started to learn by her when she was 7.

3. He says that she is a good student.

-> She is said to be a good student.

4. "If you don't leave my house, I'll call the police" the lady said to him.

-> The lady told him if he didn't leave her house, she would call the police.

5. I said to him "Where did you go yesterday ?"

-> I asked him where he went the day before?

6. As she was sick, she didn't go to school.

-> Owing to be sick, she didn't go to school.

7. Do you remember the day . We first met on that day.

-> Do you remember the day when we first met.

8. The sun made traveler thirsty. It was hot at midday.

-> The sun which was hot at midday made traveler thirsty.

9. When I went home, I saw an accident.

-> When I was going home, I saw an accident.

10. If she knew the answer, she would tell you.

-> Were she known the answer, she would tell you.

11. She never calls me.

-> At no time she calls me.

12. The word "another" can be replaced by ?

-> The word "another" ............................................................

13. "You mustn't go into that area !" he said to us.

-> He forbade us to go into that area.

14. Does he need to go to school ?

-> Is there necessity for him to go to school?

15. He failed to win the race.

-> He didn't win the race.

+) Bạn Phương An :

A. Trắc nghiệm: D B C A D B A A B D C D B A B

B. Tự luận:

1.

It is the president who will make an improtant decision tomorrow.

It is an important decision which will be made by the president tomorrow.

It is tomorrow when the president will make an important decision.

2. English is a subject that she started to learn when she was 7.

3. She is said to be a good student (by him).

4. The lady threatened to call the police if the man didn't leave her house.

5. I asked him where he had gone the day before.

6. Owning to her sickness, she didn't go to school.

7. Do you remember the day when we first met?

8. The sun, which was hot at midday, made the traveler thirsty.

9. When I saw an accident, I was going home.

10. Were she to know the answer, she would tell you.

11. At no time does she call me.

12. The word ''another'' is able to be superseded by ?

The word ''another'' is possible to be took the place of ?

13. He forbade me to go into that area.

14. Is there necessity for him to go to school?

15. He didn't succeed in winning the race.

+) Bạn Truy kích :

A.Trắc nghiệm

1.D

2.B

3.C

4.A

5.C

6.B

7.C

8.A

9.B

10.C

11.A

12.D

13.A

14.A

15.B

B.Viết lại

1.It is president who will make an important decision tomorrow/ It is an important decision that will be made by the president tomorrow/ It is tomorrow when the president will make important decision

2. English was learnt by her when she was 7

3. She is said to be a good student

4. The lady told him if he didn't leave her house, she would call the police

5. I asked him where he went the previous day

6. Owing to her sickness, she didn't go to school

7. Do you remember the day when we first met

8. The sun which was hot at midday made travelers thirsty

9. When going home, I saw an accident

10. Were the answer known, it would be told

11. At no time does she call me

12. The word "another" is nearest in meaning to

13. He forbade us going into that area

14. Is there necessity for him to go to school

15. He didn't succeed in winning the race

+) Bạn Lê Thị Linh Chi :

A. TRẮC NGHIỆM
1. A
2. B
3. C
4. D
5. D
6. B
7. A
8. A
9. A
10. D
11. C
12. A
13. A
14. A
15. B

B. Viết lại :
1. -> It is the president who will make an important decision tomorrow.
-> It is an important decision which president will make tomorrow
-> It is tomorrow when the president will make an important decision.
2. English has been learned by her since she was 7
3. She is said to be a good student.
4. The lady asked him if he didn't leave her house, she would call the police.
5. I asked him where he had gone the previous day.
6. Owing to her sickness, she didn't go to school.
7. Do you remember the day when we first met?
8. The sun which was hot at midday made traveler thirsty.
9. When did I go home, I saw an accident.
10. Were she to know the answer, she would tell you.
11. At no time does she call me.
12. The word "another" that can be replaced by?
13. He forbade us not to go into that area.
14. Is there necessity for him to go to school?
15. He didn't succeed in winning the race.

+) Bạn Hoàng Lê Bảo Ngọc :

A. TRẮC NGHIỆM
1. D
2. B
3. C
4. D
5. D
6. B
7. A
8. A
9. A
10. D
11. C
12. A
13. A
14. A
15. C

B. VIẾT LẠI :

1. -> It is the president who will make an important decision tomorrow.
-> It is an important decision which president will make tomorrow
-> It is tomorrow when the president will make an important decision.
2. English has been learned by her since she was 7.
3. She is said to be a good student.
4. The lady asked him if he didn't leave her house, she would call the police.
5. I asked him where he had gone the day before.
6. Owing to her sickness, she didn't go to school.
7. Do you remember the day that we first met?
8. The sun, which was hot at midday, made traveler thirsty.
9. When I saw an accident did I go home.
10. Were she to know the answer, she would tell you.
11. At no time does she call me.
12. The word "another" that can be replaced by?
13. He forbade us not to go into that area.
14. Is there necessity for him to go to school?
15. He didn't succeed in winning the race.

+) Bạn Marilyna :

I ) Trắc nghiệm

1. A

2. B

3. A

4. D

5. B

6. B

7.A

8. B

9. B

10. D

11. C

12. D

13. B

14. A

15. C
II) Tự luận

1.

-> It is the president who will make an important decision tomorrow.

-> It is an important decision that the president'll make tomorrow.

-> It is tomorrow when the president'll make an important decision.

2. English was learnt when she was 7.

3. She is said to be a good student.

4. The lady said to him if he didn't leave her house, she would call the police.

5. I asked him where he had gone the day before.

6. Owing to being sick, she didn't go to school.

7. Do you remember when we first met ?

8. The sun made traveler thirsty, because it was hot at midday.

9. .......

10. Were she to know the answer, she would tell you.

11. At no time does she call me.

12. The word ''another'' have similar meaning with what word?

13. He forbade us not to go into that area.

14. Is there necessity for him to go to school?

15. He didn't succeed in winning the race.

**** Giải thích các cấu trúc cần thiết :

Câu 5 trắc nghiệm: Có "yesterday" -> việc này đã xảy ra, vế sau có "He died two years ago" -> nhấn mạnh

ta dùng cấu trúc Modal Perfect : couldn't have seen : đã không thể thấy --- > Câu D.

Câu 7 trắc nghiệm : Có cấu trúc: It is/ was + N + that + Verb (cấu trúc nhấn mạnh).

---> Chọn C.

Câu 13 trắc nghiệm, đây là hoạt động thường xuyên xảy ra "always making", nên ta muốn dừng việc này lại vì nó quá làm phiền. ---> Chọn B.

Các bạn được vào vòng trong như sau :

  • 1. Phương An 26.33
  • 2. Nguyễn Huy Thắng 20.67
  • 3. Truy kích 20.67
  • 4. Nhók Me 20.33
  • 5. Lê Thị Linh Chi 20.33

Vòng 3 - Chung kết sẽ diễn ra trong 3 ngày , từ ngày 18/1/2017 -> 20/1/2017 giữa 5 bạn tranh tài.

Chúc các bạn ôn tập thật tốt..

_Trịnh Đức Minh_

16 câu trả lời

CÁC BẠN CÓ THỂ GIÚP MÌNH LÀM VÀI CÂU NÀY ĐƯỢC KHÔNG.

I.choose the word or phrase which best fit each gap of the sentences.

1.we just need to celebrate our wedding ... quietly.

a.memory b.celebration c.anniversary d.event

2 .Friendship is a...affair,it lives by give-and-take.

a.two-side b.two-handed c.two-faced d.two-stepped

3.I don't enjoy ... at by other people.

a.to laugh b.laughing c.to be laughed d.being taughed

4.The police asked him....the case.

a.open b.to open c.opening d.opened

5.If you are invited to someone's house ,you are their.....

a.guest b.patient c.family d.classmate

6.Lan want to study abroad.Do you think her parents willnlet her.....?

a.go b.to go c.going d.to going

7.Despite many difficulties in his private life ,he remains...his principles.

a.faithful b.loyal to c.unselfish d.suspicius

8.Now,I'd like to tell most memorable experience.

a.forgettable b.unforgattale c. forgetting d.forget

9.Normen won first .... in the cookery competition.

a.medal b.award c.present d.prize

10.By the time arrived ,the film.....

a. starts b. started c.had started d. was starting

11.You are old enough ....out alone .

a.go b. to go c. going d.to have gone

12.I often avoid .... to the parties.

a.going b.to go c.gone d.go

13.Lan: .............? Huong :he was born on october 12th ,1995

a.What does helook like ?

b.Where was you born ?

c.What make him a good friend

d.When was you born?

14.While you .........the piano yesterday ,I was writing a letter.

a.are playing b.played c.were playing d.had played

15.-"Who do you invite to your birthday party?"-"...................?"

a I often have my biryhday party at home

b.The party often last about 3 hours

c.My birthday is on May 16th

d.I only invite my relatives and close friend

16.After Tom had done his homework ,he .......to bed .

a.went b.goes c.had gone d.was going

17.The driver was so tired of ..... the long distance.

a.to drive b.driving c.to be driven d.being driven

18.My father has decided ....... a new house .

a.find b. finding c.to find d.him find

19.When they finised singing,Lisa .....the candles on the cake .

a.turned off b.blew out c.family d.cleared up

20.After .....three hours ,we stopped .....and let the others....up with us.

a.to walk/resting/to catch

b.walking/to rest/catching

c.walking/to rest /catch

d.walking/rest/catch

21.The boy glanced at me turned away.

a.look carefully b.looked suspicipusly c.look attentively d.look quickly

22.I remeber .....to Paris when i was very a small child.

a.to be taken b.taking c.to take d.being taken

THANKS YOU :}

1 câu trả lời
Click để xem thêm, còn nhiều lắm! Gửi câu hỏi

...

Dưới đây là những câu hỏi có bài toán hay do Hoc24 lựa chọn.

Building.